Μια νέα περίοδο τόσο σε επίπεδο πολιτικού λόγου όσο και οργανωτικής λειτουργίας για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί η ανάδειξη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, που ανακοινώθηκαν την Δευτέρα ( 11/1 ) , ο κ. Μητσοτάκης εξασφάλισε 173.297 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 52,43% έναντι 157.224 ψήφων (47,57%) του κ. Ευ. Μεϊμαράκη.

Παραλαμβάνοντας και τυπικά από τη Δευτέρα το κόμμα από τον κ. Γ. Πλακιωτάκη, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. περιέγραψε σαφώς τους στόχους του. «Οι πολίτες ψήφισαν για δημιουργική ανανέωση και ζητούν από τη Ν.Δ. και πάλι να ανακαλύψει τις βασικές αξίες, που με τόση συνέπεια υπηρέτησε, αξίες απέναντι στον λαϊκισμό μιας αναποτελεσματικής κυβέρνησης» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «χρέος μου είναι, όχι απλά να εξασφαλίσω στην πράξη την ενότητα της Ν.Δ. αλλά να πετύχω και τη δημιουργική της διεύρυνση ώστε πολύ σύντομα να γίνει πάλι η μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη, που θα εκφράσει όλους τους πολίτες της κοινής λογικής, που αντιπαλεύονται τον λαϊκισμό και επενδύουν στον ορθό λόγο».

Ο κ. Μητσοτάκης, έχει ήδη αφοσιωθεί στην προσπάθεια στελέχωσης και ανασυγκρότησης της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος, καθώς στο επιτελείο του νέου προέδρου είναι διάχυτη η αίσθηση ότι οι πολιτικές εξελίξεις, μη αποκλειόμενων και των εκλογών, θα είναι σύντομες.

Ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κινηθεί άμεσα με την «ορμή» του αποτελέσματος και με σεβασμό στην ενότητα, την οποία όμως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ως βαρίδι. Ωστόσο, η ισορροπία με την «καραμανλική» πτέρυγα είναι μία βασική παράμετρος που θα πρέπει να διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και ήδη χθες καραμανλικά στελέχη (Στυλιανίδης, Αντώναρος) έσπευσαν να οριοθετήσουν μια διακριτή στάση εντός Ν.Δ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η διαμόρφωση της σχέσης μεταξύ του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου.

Η, σε κάθε περίπτωση, ιστορική για την Κεντροδεξιά αλλαγή σελίδας δεν θα είχε επιτευχθεί εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν κατόρθωνε να:

• Εκμεταλλευτεί τον πρόσθετο χρόνο που του έδωσε το φιάσκο του Νοεμβρίου, διασφαλίζοντας την είσοδό του στον δεύτερο γύρο εις βάρος του κ. Απ. Τζιτζικώστα.

• Εξασφαλίσει τη στήριξη των Αδ. Γεωργιάδη και Απ. Τζιτζικώστα, σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων των οποίων τον επέλεξε.

• Αξιοποιήσει τα πολλαπλά μέτωπα που «άνοιξε» η πλευρά Μεϊμαράκη και, ευρύτερα, η καραμανλική πτέρυγα τόσο με τον πρ. πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά όσο και με βουλευτές (Βορίδης, Γεωργιάδης) και στελέχη του κόμματος (Ανδ. Παπαμιμίκος). Ολοι αυτοί συσπειρώθηκαν απέναντι στην υποστηριζόμενη από την «καραμανλική» πτέρυγα υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη.

• Πείσει τους πολίτες για την ανάγκη ανανέωσης αλλά και πως αντί του «καλού προέδρου Μεϊμαράκη» αξίζει να επιλέξουν τον «μετωπικό με τον Αλ. Τσίπρα και ενδεχομένως καλύτερο διεκδικητή της εξουσίας Μητσοτάκη».

Οι επίμονες φήμες για διαύλους επικοινωνίας των «καραμανλικών» με το Μαξίμου λειτούργησαν υπονομευτικά για την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Σε κάθε περίπτωση, το προχθεσινό αποτέλεσμα συνιστά ήττα για τα στελέχη που αναφέρονται στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, που δεν κατόρθωσαν να πείσουν τους πολίτες για την επιλογή τους, παρότι συνιστούν την πλέον συμπαγή ομάδα στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Η Καστοριά ψήφισε Μητσοτάκη

Η Καστοριά ψήφισε Κυριάκο Μητσοτάκη για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή ( 10/1 ) σε όλα της τα εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί εκτός από το Νεστόριο όπου οριακά επικράτησε ο κ. Μεϊμαράκης. Να θυμίσουμε ότι η πόλη της Καστοριάς αποτελεί ανέκαθεν ένα από τα ‘’ κάστρα ‘’ του γαλάζιου κόμματος δίνοντας πάντα μεγάλα ποσοστά στις βουλευτικές εκλογές.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για τον νομό Καστοριάς έχουν ως εξής:

Κυριάκος Μητσοτάκης 57 %

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 43 %

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Αντιδημαρχία πολιτισμού)

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 254

Κυριάκος Μητσοτάκης  322

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΚΕΠ Ομόνοιας)

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 138

Κυριάκος Μητσοτάκης  166

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 166

Κυριάκος Μητσοτάκης  242

 

ΔΙΠΟΤΑΜΙΑ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 50

Κυριάκος Μητσοτάκης 61

Άκυρα 1

ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25

Κυριάκος Μητσοτάκης 40

ΚΟΡΗΣΟΣ 

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 56

Κυριάκος Μητσοτάκης 64

ΜΑΝΙΑΚΩΝ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης  77

Κυριάκος Μητσοτάκης 153

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 126

Κυριάκος Μητσοτάκης 134

ΝΕΣΤΟΡΙΟ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 33

Κυριάκος Μητσοτάκης 31

ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 34

Κυριάκος Μητσοτάκης 55

ΤΟΙΧΙΟ

Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23

Κυριάκος Μητσοτάκης 25

ΝΟΔΕ Καστοριάς: ‘’ Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε μπροστά ‘’

Οι εσωκομματικές εκλογές ανέδειξαν Νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλοι μαζί ενωμένοι προχωράμε μπροστά. Κρατάμε αυτό που μας ενώνει η αγάπη μας για την Ελλάδα και την Νέα Δημοκρατία μεγάλη και δυνατή.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ Στους Προέδρους και τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών αλλά και τους χιλιάδες Νεοδημοκράτες που συμμετείχαν.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη θα δώσει και πάλι ελπίδα και όραμα και σύντομα θα βάλει τέλος στα προβλήματα της χώρας και του ελληνικού λαού.

Μαρία Αντωνίου: ‘’ Είναι μία ιστορική, καινούργια μέρα για τη Νέα Δημοκρατία – Η παράταξή μας γυρίζει σελίδα ‘’

Σήμερα είναι μία ιστορική, καινούργια μέρα για τη Νέα Δημοκρατία.               Η παράταξή μας γυρίζει σελίδα. Κλείνει το κεφάλαιο της εσωστρέφειας και στρέφεται απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, που είναι τα μεγάλα προβλήματα της πατρίδας και η ανίκανη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η λαϊκή βάση της παράταξής μας έδωσε ισχυρή και καθαρή εντολή στο νέο μας Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία στη νέα εποχή.

Θερμά συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που από σήμερα θα είναι ο μπροστάρης της προσπάθειας όλων μας, για τη μεγάλη κεντροδεξιά, που θα εκφράσει το όραμα όλων των Ελλήνων, για μια πατρίδα με αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Ζήσης Τζηκαλάγιας: ‘’ Η ελπίδα χαμογελάει πάλι για την Ελλάδα αλλά και για την Καστοριά ‘’

Δήλωση για τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εσωκοματική μάχη για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία έκανε και ο πρώην γαλάζιος βουλευτής στον Νομ’ο Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας ο οποίος από την αρχή είχε ταχθεί χωρίς να διστάσει ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Μητσοτάκη: ‘’ Οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Την πρώτη Κυριακή η Νέα Δημοκρατία βγήκε ισχυρή και ενωμένη. Σήμερα βγαίνει πανίσχυρη και ανανεωμένη. Μια καινούργια σελίδα ξεκινάει για την μεγάλη φιλελεύθερη και πατριωτική κεντροδεξιά παράταξη. Η ελπίδα χαμογελάει πάλι για την Ελλάδα αλλά και για την Καστοριά. ‘’               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Χριστίνα Γκαρά: Μια Καστοριά φιλική στον αθλητισμό και τα παιδιά

Συνέντευξη με την υποψήφια Τοπική Σύμβουλο Δ.Κ. Καστοριάς με τον συνδυασμό «ώρα για δουλειά- συνεχίζουμε»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος κ. Θωμάς Νέστορας

  Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός…

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχή της Χαλκιδικής

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας για καλλιέργεια…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο με θέμα «Φορολογικός Έλεγχος» στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το  σεμινάριο με θέμα «Φορολογικός Έλεγχος» στο μεγάλο αμφιθέατρο…

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καστοριάς καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και…

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Table of Contents Hide ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΖΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ…

Δυτική Μακεδονία: Να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, με δεύτερο ασθενοφόρο άμεσα, στην Εορδαία και την Καστοριά

Την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του δυναμικού των διασωστών του ΕΚΑΒ  στην Δυτική…

Κλειστά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής αλλά οι κομμώτριες κάνουν χρυσές δουλειές!

Κλειστά κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής αλλά οι κομμώτριες κάνουν χρυσές δουλειές!

Έως τις 31 Αυγούστου οι εγγραφές για τον Α βρεφικό σταθμό του Δήμου Καστοριάς

Έως τις 31 Αυγούστου οι εγγραφές για τον Α βρεφικό σταθμό του…