Νέο spot από την Πολιτική Προστασία για τα 25 χρόνια της

Η Πολιτική Προστασία γιορτάζει 25 χρόνια από την ίδρυσή της (1995-2020) και αφιερώνει την επέτειο αυτή στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που ως καθημερινό έργο και αγωνία τους έχουν την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, καθώς και του φυσικού πλούτου της χώρας μας.

Με ένα επετειακό video που τιμά κάθε έναν από τους φορείς οι οποίοι συμβάλλουν στο έργο της (Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες δυνάμεις, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ), καθώς και με μια αφιερωματική σειρά φιλοτελικών προϊόντων που αποτυπώνουν τη διακλαδικότητα αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συντονισμένη και ενιαία προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, η Πολιτική Προστασία λέει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη που με μοναδικό θάρρος και αυταπάρνηση, μάς κρατούν όλους ασφαλείς. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη μας – είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τους ανθρώπους.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της παρουσίασης του επετειακού αυτού video, o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνει: «Στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται πάντα ο άνθρωπος. Το να είμαστε χρήσιμοι, το να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας είναι ο απώτερος στόχος μας, ο φάρος που καθοδηγεί τα βήματά μας και μας δίνει κίνητρο να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι. Γιατί από το 1995, η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αντιμετωπίζει καθημερινά διαρκώς αυξανόμενες και πρωτόγνωρες προκλήσεις. Η κλιματική κρίση είναι εδώ – οι φυσικές καταστροφές γίνονται πιο βίαιες, πιο συχνές. Ανθρωπογενείς καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα αποτελούν πάντοτε υπαρκτό κίνδυνο, ενώ καινοφανείς «αόρατες» απειλές, όπως ο νέος κορωνοϊός, δοκιμάζουν τις αντοχές των κοινωνιών μας. Δίνοντας πάντοτε το παρών, αναπτύσσοντας νέα εργαλεία για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κύκλου των καταστροφών, με έμφαση στην πρόληψη και την ετοιμότητα, η Πολιτική Προστασία έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων. Αποτελεί πλέον θεσμό, έχοντας σφυρηλατήσει μια άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης με κάθε πολίτη».

25 χρόνια μετά, λοιπόν, συνεχίζουμε. Με τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων που θέτει τα θεμέλια για ένα πλήρως αναδιαρθρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας – ασπίδα ενάντια σε κάθε καταστροφή. Με την εκπόνηση ολοκληρωμένων Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που διασφαλίζουν την άμεση και συντονισμένη απόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Με σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, στη βάση των καλύτερων διεθνών προτύπων και πρακτικών. Με ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στο αναβαθμισμένο ευρωπαϊκό σύστημα Πολιτικής Προστασίας RescΕU, αλλά και σε διαρκή συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα.

Συνεχίζουμε με σχέδιο, στρατηγική και απέραντη εμπιστοσύνη στο προσωπικό μας, στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας που δίνουν καθημερινά τη μάχη. Γιατί η οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας αγκαλιάζει ολόκληρη την Ελλάδα και στηρίζει κάθε έναν Έλληνα πολίτη ξεχωριστά.

Δείτε το επετειακό video για τα 25 χρόνια της Πολιτικής Προστασίας: https://www.youtube.com/watch?v=klFVG9gEGMY&t=3s

 

You May Also Like

Γαλλία: Βουλευτές πήγαν στη Βουλή φορώντας τα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας

Γάλλοι βουλευτές εμφανίστηκαν σήμερα στο Κοινοβούλιο ντυμένοι στα μαύρα, κόκκινα, λευκά και πράσινα

Τεράστια απάτη με υγραέριο στα αυτοκίνητα. ‘Θύματα’ 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ

Όργιο απάτης με το υγραέριο κίνησης. Αποκαλυπτικές καταγγελίες από εταιρείες εμπορίας και…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Σημαντική η συνεισφορά της αλιείας στην κοινωνία»

 Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Σημαντική η συνεισφορά της αλιείας  στην κοινωνία»

ΥΠΕΝ: 100 ερωταπαντήσεις για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

ΥΠΕΝ: 100 ερωταπαντήσεις για το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Βάσεις 2017: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Δείτε αναλυτικά τις βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (24/08/2017) οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση…

Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία με δύο σφαίρες – Όταν η πρώτη δεν βρήκε την καρδιά, έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο…

Από ώρα σε ώρα το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και η κατάθεση…

Εταιρεία δίνει 1300 δολάρια για να δεις 13 ταινίες τρόμου

H ιστοσελίδα FinanceBuzz θέλει να προσλάβει έναν εθελοντή για να παρακολουθήσει μια…

Ελλάδα: Σαράντα οκτώ ώρες εργασίας την εβδομάδα και μία «δώρο» για… «μεγαλύτερη ευελιξία»

Η Ελλάδα των πολλών ωρών εργασίας και των χαμηλών μισθών

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η σχολική χρονιά

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ξεκινά  η σχολική χρονιά

Δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας αύριο από Ελλάδα για Τουρκία και Συρία

Τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας