Κινητοποίηση στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς πραγματοποίησαν χθεςΣωματεία και φορείς της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και Ιατρών Κέντρων Υγείας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) ενάντια στις απολύσεις ειδικευόμενων γιατρών και συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Δώστε λεφτά για τα νοσοκομεία, να μην απολυθεί κανένας στην Υγεία», μέλη των Σωματείων και των φορέων παρέμειναν στην πύλη του νοσοκομείου, ενώ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όπου εκφράστηκε η πρόθεσή της για την ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με καταγγελία της ΕΙΝΔΥΜ, μετά τις απολύσεις 10 συμβασιούχων εργαζομένων του ΓΝ Καστοριάς, γνωστοποιήθηκε σε 7 ειδικευόμενους του ΓΝ Καστοριάς (5 στην Παθολογική και 2 στην Παιδιατρική) ότι δεν θα γίνει ανανέωση της σύμβασής τους και να πάρουν τις προβλεπόμενες χρωστούμενες άδειές τους.

Σύμφωνα με την ΕΙΝΔΥΜ, ο λόγος που επικαλέστηκε η διοίκηση εξ ονόματος του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας είναι ότι οι γιατροί «κοστίζουν» και «η διοίκηση δεν έχει χρήματα να μας πληρώνει άλλο».

Πρόκειται για ειδικευόμενους που είναι σε παράταση, έχει ολοκληρωθεί δηλαδή το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα εκπαίδευσης που καλύπτει το ΓΝ Καστοριάς σαν δευτεροβάθμιο επαρχιακό νοσοκομείο και είναι σε αναμονή διορισμού τους σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο για ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους ως ειδικευόμενοι γιατροί και απόκτηση του τίτλου ειδικότητάς τους.

Όπως τόνισε μεταξύ άλλων η Ελένη Βλάχου, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι και ο λαός της περιοχής μπορεί ήδη να εξάγει συμπεράσματα από τη μάχη που δόθηκε στο ΓΝ Καστοριάς. «Οποιαδήποτε αντεργατική – αντιλαϊκή κατεύθυνση», είπε, «είναι να φέρει η διοίκηση, η ΥΠΕ, η κυβέρνηση για την Υγεία στο Νομό Καστοριάς, θα βρίσκει τοίχο, το αποδείξαμε!».

Επίσης, σημείωσε πως η συμπόρευση όλων των φορέων σε αυτή τη μάχη απέδειξε πως μόνο έτσι μπορεί ο λαός να βάλει φρένο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως το «νέο ΕΣΥ» και να έχει κατακτήσεις. «Με τον αγώνα μας αυτόν», πρόσθεσε, «δείξαμε ότι εμείς, ο λαός, οι εργαζόμενοι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και δεν θα σταματήσουμε αν δεν το κατακτήσουμε!».

 

902.gr

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…