Συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018. Οι κ.κ. Στέφανος Μπαλταγιάννης,

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ScZN57aM2rc” frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe]

Περικλής Ζαγάρας και Δημήτριος Σμιξιώτης μίλησαν  μεταξύ των άλλων για θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Π.Ε. Καστοριάς, όπως είναι η μεταφορά της Δ.Ο.Υ., η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου,  η αξιοποίηση του κτιρίου της ΕΔΗΚΑ και για την γενικότερη αξιοποίηση των δημόσιων κτιρίων.

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Θα θέλαμε να καθιερώσουμε  μια τακτικότερη επικοινωνία με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. προκειμένου να υπάρχει η ενημέρωση», ήταν τα λόγια του Συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Στέφανου Μπαλταγιάννη κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου.  Παράλληλα ο κ. Μπαλταγιάννης αναφέρθηκε στο γενικό πολιτικό πλαίσιο που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα «Μετά από τρία χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως έχουμε προοπτικές ανάπτυξης και εξόδου από τα μνημόνια τον Αύγουστου του 2018. Επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της κοινωνίας και στόχος μας όλο αυτό το διάστημα ήταν  να βγούμε από το τούνελ στο οποίο μας έβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Όσον αφορά στα τοπικά θέματα, έγινε εκτενής αναφορά στην αξιοποίηση των  δημόσιων κτιρίων και τονίστηκε πως μετά από δύο χρόνια προσπαθειών υπάρχουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα. Φυσικά ο κ. Μπαλταγιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δηλώσεις της ΝΟΔΕ Καστοριάς, για το θέμα της στέγασης της Δ.Ο.Υ. «Παραδόξως βρέθηκε ταυτισμένη με ιδιωτικά συμφέροντα πράγμα το οποίο δεν συνάδει με την πολιτική ενός κόμματος το οποίο ενδιαφέρεται για το δημόσιο συμφέρον».

Ο π. Συντονιστής Περικλής Ζαγάρας σχολίασε το έγγραφο το οποίο παρουσίασε προ ημερών η Νέα Δημοκρατία βάσει του οποίου φαίνεται να το υπογράφει ο ίδιος και να ζητά να μάθει εάν το ιδιωτικό κτίριο το οποίο θα στέγαζε τη Δ.Ο.Υ.  πληροί της προϋποθέσεις «Βέβαια, κανένας δεν ρώτησε να μάθει την απάντηση της Πολεοδομίας. Το πόρισμα βρίσκεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Ξέρουν όλοι όσοι εμπλέκονται με το θέμα την απάντηση, ότι μπήκε δηλαδή κάποιος στο διαγωνισμό με ψευδή δήλωση. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να ρωτήσει η επιτροπή μπαίνοντας στο διαγωνισμό ήταν εάν το κτίριο ήταν “καθαρό”. Δυστυχώς αυτή την απάντηση δεν την έχει δώσει κανείς από την επιτροπή. Εμείς ως Ν.Ε. πήραμε μια πρωτοβουλία. Όλα τα κτίρια τα κρατικά να αξιοποιηθούν. Είναι λυπηρή αυτή η κατάσταση, δηλαδή το κτίριο της πρώην Νομαρχίας να είχε κάποτε  600 άτομα και σήμερα έχει 140. Είχαμε κάποτε ένα κτίριο στο οποίο στεγάζονταν όλες οι υπηρεσίες και ως δια μαγείας, όλες οι υπηρεσίες είναι εκτός. Ποιος τις έβγαλε έξω, κανείς δεν μας απαντά. Αυτό που συναντήσαμε τη διετία αυτή ήταν φοβερό. Δίνουμε έναν αγώνα,  υπερασπίζοντας το δίκαιο όλου του λαού. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε φόρους και το κράτος να ξοδεύει χρήματα σε ιδιώτες, τη στιγμή που έχουμε δικά μας κτίρια».  Ο κ. Δημήτρης Σμιξιώτης συμπλήρωσε επί του θέματος πως με βάση τη νομοθεσία, σε περίπτωση που βρεθεί διαθέσιμο δημόσιο κτίριο φεύγει από το ιδιωτικό, ενώ ο κ. Μπαλταγιάννης δήλωσε πως «Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον».

Τα μέλη της Ν.Ε. τόνισαν πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο της ΕΔΗΚΑ, να πραγματοποιηθεί η αλλαγή της χρήσης του και να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες της Π.Ε. Καστοριάς «Είναι έγκλημα να μένει αναξιοποίητο. Το να θέτεις ένα ζήτημα αξιοποίησης κτιρίου σε καθιστά ένοχο;», είπε ο κ. Ζαγάρας.  Σχετικά με το έγγραφο  το οποίο περιείχε την πρόταση της Ν.Ε. για τη στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς  στο κτίριο της ΕΔΗΚΑ ο κ. Μπαλταγιάννης σημείωσε πως ναι μεν ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου, χωρίς ωστόσο να έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον ίδιο ήταν από τη μια να έχει παρθεί ένα δάνειο της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ του οποίου τους τόκους πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος και από την άλλη το κτίριο να μην υλοποιηθεί ποτέ παρόλο που άρχισαν οι διαδικασίες πριν από 10 χρόνια. Ο κ. Μπαλταγιάννης  δήλωσε παράλληλα πως η κατάσταση αυτή δείχνει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. -ΠΑΣΟΚ και ότι η ευθύνη θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτόν τον πυρήνα «Πρώτα έβαζαν το κάρο και από πίσω το άλογο. Καθημερινά μελετάμε πολλές προτάσεις και βλέπουμε ποιες μπορούν να υλοποιηθούν και ποιες όχι. Στείλαμε μια πρόταση λοιπόν, από την οποία ζητήσαμε από το αρμόδιο Υπουργείο να εξετάσει τι είναι περισσότερο ωφέλιμο. Δεν είπαμε κάντε το ή καθυστερήστε το, αλλά μελετήστε το».

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…