Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Καστοριάς καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών που εργάζονται το πρωί και λειτουργεί στις αίθουσες στου 3ου ΓΕΛ Καστοριάς τις απογευματινές ώρες (το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 18:25 έως τις 21:50).

Τα εσπερινά γυμνάσια αποτελούν βαθμίδα εκπαίδευσης ίδια ακριβώς με αυτή των πρωινών γυμνασίων της χώρας μας, υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και προσφέρουν στους μαθητές τους τη δυνατότητα να διδάσκονται τα ίδια μαθήματα με τα πρωινά γυμνάσια, ενώ οι διδάσκοντες προσαρμόζουν τη διδασκαλία στο γνωστικό επίπεδο και τις μαθησιακές ανάγκες των μαθητών του σχολείου.

Τα εσπερινά γυμνάσια εξασφαλίζουν την ομαλή μετάβαση προς το λύκειο, καθώς ακολουθούν το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και οι μαθητές τους δε χρειάζεται να καλύπτουν κενά και να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πρώτη τάξη των εσπερινών λυκείων. Έτσι, όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Καστοριάς (και στη συνέχεια και στην ανώτατη εκπαίδευση), πράγμα που δεν μπορούν εύκολα να κάνουν αν δεν έχουν προετοιμαστεί αναλόγως.

Το απολυτήριο που λαμβάνουν οι μαθητές είναι το κανονικό απολυτήριο του γυμνασίου (και όχι απλώς αντίστοιχο με αυτό του γυμνασίου).

Στο απολυτήριο αναγράφεται ο βαθμός του κάθε  αποφοίτου, προκειμένου αυτός να το χρησιμοποιήσει στην αγορά εργασίας ή και στον διορισμό του στο δημόσιο.

Τέλος, η μετάβαση στο σχολείο αλλά και η αποχώρηση από αυτό, όσον αφορά τους μαθητές που μένουν εκτός πόλης, καλύπτεται με δημόσια μέσα μεταφοράς και ταξί χωρίς κόστος για τους μαθητές.

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 24670 28174 και 6974 198899

 

You May Also Like

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να συνεργαστεί με τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων ο κ. Τζηκαλάγιας, προς όφελος του κλάδου της Γουνοποιίας και του νομού»

    Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς: «Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να συνεργαστεί…

Ξεκίνησαν Εργασίες κοπής χόρτων από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

    Ξεκίνησαν Εργασίες κοπής χόρτων από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Καστοριά: Τα αποτελέσματα των Εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Καστοριά: Τα αποτελέσματα των Εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕ Καστοριάς: Οδηγίες για τη χρήση κλιματιστικών μονάδων

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕ Καστοριάς: Οδηγίες για τη χρήση κλιματιστικών μονάδων

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς για τα Πανεπιστήμια

  Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς για τα Πανεπιστήμια

Μέχρι τη Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων για το «Ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση για επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ οριζομένων από το Υπουργείου Οικονομικών»

Μέχρι τη Μ.Πέμπτη 16 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων για το «Ειδικό…

Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καστοριάς εν όψει των πρόωρων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου…

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Κοζάνης: Νέο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ αποκτά ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Κοζάνης

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης του Δήμου Κοζάνης: Νέο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ αποκτά…

17ο Οδοιπορικό, στη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό του Γράμμου (Πρόγραμμα)

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017, ώρα 07:00 π.μ., Πευκόφυτο.