Ξεκίνησε επίσημα  το Πρόγραμμα των SpecialOlympics στο Νομό Καστοριάς

 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε ότι, με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχοςκαι στο πλαίσιο της δυναμικής ανάπτυξης των SpecialOlympicsHellas σε 21 πόλεις και 12 περιφέρειες της χώρας, ξεκίνησε επίσημα στα τέλη Οκτωβρίου το Πρόγραμμα των SpecialOlympics στο Νομό Καστοριάς.

Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν άτομα με νοητική αναπηρία και άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού ή άλλες συνοδές αναπηρίες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Απαραίτητο στοιχείο λειτουργίας των SpecialOlympics αποτελούν οι Εθελοντές–Προπονητές, που χωρίς τη δική τους ενέργεια, αφοσίωση και ενθουσιασμό δεν θα υπήρχε ο οργανισμός σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα Προπονητικά Προγράμματα, που ήδη άρχισαν να λειτουργούν στην Καστοριά,αφορούντα  αθλήματα του Κανόε Καγιάκ και του Στίβου, με εθελοντές-προπονητές αντίστοιχα τον κ. Ανδρέα Βράκα την κ. Μαρία Δούκα, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με εξειδίκευση  και εμπειρία στην Ειδική Αγωγή και το άθλημα.

Παράλληλα, στο Νομό μας θα υλοποιείται και το Πρόγραμμα «Play Unified.Learn Unified»«Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»,κατά το οποίοθα πραγματοποιούνται επισκέψεις στα σχολεία της περιοχής,προκειμένου να ενημερωθούνοι μαθητές σχετικά μετη φιλοσοφία των Special Olympics. Στο πρακτικό μέρος,αθλητές και μαθητές θα συνυπάρχουν, σαν μια ομάδα, αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός ενώνει. Το πρόγραμμα “Play Unified.Learn Unified.” είναι ένα τριετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το Υπουργείου Παιδείας, το οποίο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των SpecialOlympicsInternational, μέσω δωρεάς του  Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή αθλητών, εθελοντών- συναθλητών, διάθεση χορηγών καθώς και για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Play Unified.Learn Unified.” παρακαλείσθε να απευθύνεστε αποκλειστικά στις υπεύθυνες των προγραμμάτων για την Δυτική Μακεδονία, την συντονίστρια των SOHellas στην Καστοριά (κ. Αριστούλα Ζάγκα κιν. 6949797164) και την συντονίστρια των SOHellas στη Δυτική Μακεδονία (κ.ΧρυσούλαΚολλήγακιν. 6948064980) καθώς και στο e-mail  του προγράμματος [email protected].

 

Με εκτίμηση

Συντονίστρια τοπικού προγράμματος Καστοριάς των  Special Olympics

Ζάγκα Αριστούλα

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…