Την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Lets do it Greece. Η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» ξεκίνησε ήδη απο σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 15/4. Στη δράση συμμετέχει δυναμικά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και φωνάζουμε δυνατά Let’s do it Greece! Πρόκειται για μια εθελοντική εκστρατεία που ξεκίνησε από νέα παιδιά της χώρας μας, με βασικό σκοπό να διαδώσει το μήνυμα του εθελοντισμού, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα!

Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Για την Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς απο όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, το Σώμα Ελήνων Προκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες, σχολεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εθελοντικες ομάδες και φορείς σε όλη τη χώρα.

Επίσης, με την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιείται και φέτος η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Lets do it Greece 2016» σε όλα τα σχολεία της χώρας με κορύφωση την ημέρα της πανελλήνιας δράσης. Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με σκοπό να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης, μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitgreece.org για να μοιραστούμε μαζί αυτό το κοινό εθελοντικό όραμα και να κάνουμε την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η κατάσταση του Οδικού Δικτύου στη Δυτική Μακεδονία (Τελευταία ενημέρωση 13:15)

Η κατάσταση του Οδικού Δικτύου στη Δυτική Μακεδονία (Τελευταία ενημέρωση 13:15)

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ¨ και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος PIZZA ROMA κ. Σωκράτη Πέλκα για την ανιδιοτελή προσφορά προϊόντων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ¨ και…

Δήμος Άργους Ορεστικού:Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου  η έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμος Άργους Ορεστικού:Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου  η έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του…

Σύλληψη 26χρονου στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Σύλληψη 26χρονου στην Πτολεμαΐδα για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Η καινούργια εφαρμογή (app) για κινητές συσκευές (smartphones) e-Διαδρομές Καστοριάς είναι γεγονός!

Η καινούργια εφαρμογή (app) για κινητές συσκευές (smartphones) e-Διαδρομές Καστοριάς  είναι γεγονός!

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων ανάμεσα στα πέντε Τμήματα, πανελλαδικά, με προοπτικές καριέρας

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Το Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων ανάμεσα στα…

Ξεκίνησαν τα Κατηχητικά Σχολεία της Μητροπόλεως

Στα πλαίσια της ποιμαντικής μερίμνης της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά…

Λειτουργία Δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» στο Δήμο Καστοριάς

Η «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καστοριάς είναι στελεχωμένη με 10 γραφεία…

Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Καστοριάς για το σχολικό έτος 2019-2020 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2019

Συνεχίζονται οι εγγραφές στις ΕΠΑ.Σ. του ΟΑΕΔ Καστοριάς για το σχολικό έτος…