Ξεκίνησε τη λειτουργία της τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 η Έκθεση Τροχαίας. Η δράση, η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς,  πραγματοποιείται  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

Καθ’όλη τη διάρκεια της Έκθεσης, τα παιδιά θα εκπαιδευτούν με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα. Παράλληλα, θα τους δοθεί η ευκαιρία να λάβουν εικόνες και βιωματικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να εμπεδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κανόνες οδικής ασφάλειας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης υπάρχουν ζωγραφιές και διάφορες άλλες κατασκευές, (μακέτες, κολάζ κ.λ.π.) που δημιούργησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Επίσης, υπάρχουν προσομοιωτής σύγκρουσης, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης και τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ενώ σε αμφιθεατρική αίθουσα προβάλλεται ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό.

Παράλληλα, τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Έκθεση θα εκπαιδευτούν ως προς τον ορθό τρόπο οδήγησης και μεταφοράς επιβάτη με τη χρήση ειδικών παιδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν για τον τεχνικό εξοπλισμό της Τροχαίας και θα λάβουν, σχετικά με το αντικείμενο της Έκθεσης, αναμνηστικά δώρα.

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς Ευθύμιος Αμαραντίδης δήλωσε πως «Όπως αντιλαμβάνεστε ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους είναι να επισκεφτούν την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, προκειμένου να τα διαπαιδαγωγήσουμε έτσι ώστε να έχουν μια κυκλοφοριακή συνείδηση από μικρή ηλικία».

Ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας και Αστυνομικός Υποδιευθυντής Καστοριάς Στυλιανός Τσαταλπάς μετέδωσε το μήνυμα της Έκθεσης, τους σκοπούς και τους στόχους της και τόνισε πως κύριο αίτιο των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων είναι η ταχύτητα  «Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με τη βοήθεια έμπειρων τροχονόμων, να κάνουν χρήση εξομοιωτή σύγκρουσης και ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης. Το μήνυμά μας είναι “Μπαμπά, μαμά μην τρέχεις”, ένα μήνυμα παλιό αλλά πάντα επίκαιρο. Σκοπός μας είναι η δημιουργία κυκλοφοριακής συνείδησης σε όλους τους πολίτες μέσω της πρόσληψης και όχι της καταστολής».  

You May Also Like

Διακοπές ρεύματος την Κυριακή σε πολλές περιοχές του Νομού

Ειδοποιούνται  οι  κάτοικοι  των παρακάτω περιοχών ότι  για να  εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές …

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημέρα Προληπτικής Ιατρικής και η 7η διανομή διατακτικών του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημέρα Προληπτικής Ιατρικής και η 7η διανομή διατακτικών…

Σύσκεψη στο ΕΒΕ Καστοριάς για τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και την προώθησή τους στις εκθέσεις

Σύσκεψη στο ΕΒΕ Καστοριάς  για τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα και την…

Συνελήφθη 48χρονος στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

  Συνελήφθη 48χρονος στην Κοζάνη  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

THE MET LIVE IN HD: Το βραβευμένο πρόγραμμα συνεχίζει τις προβολές του με τη σπάνια όπερα «Σαμψών και Δαλιδά» του Camille Saint-Saens

THE MET LIVE IN HD: Το βραβευμένο πρόγραμμα συνεχίζει τις προβολές του…

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Ψυχικής Υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Εκδόθηκε Πρόσκληση για Δράσεις Στήριξης Ψυχικής Υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Δυτικής…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Δια Βίου Πρόγραμμα “Συμβουλευτική Εκπαίδευσης Στις Διαπροσωπικές Σχέσεις”

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Δια Βίου Πρόγραμμα “Συμβουλευτική Εκπαίδευσης Στις Διαπροσωπικές Σχέσεις”

Καταγραφή Αγροτών  εντός Δημοτικής Ενότητας  (Δ.Ε.) Μεσοποταμίας & Καλλιεργητών εκτός   Δ.Ε. Μεσοποταμίας με καλλιέργειες εντός  της Δ.Ε. Μεσοποταμίας

Καταγραφή Αγροτών  εντός Δημοτικής Ενότητας  (Δ.Ε.) Μεσοποταμίας & Καλλιεργητών εκτός   Δ.Ε. Μεσοποταμίας…

Την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε άλλους 34 δήμους μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αφορά 34 δήμους της…