Ναυτικος Ομίλος Καστοριάς

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ξεκινούν οι εγγραφές στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Γιατί όμως κάποιος να ξεκινήσει την κωπηλασία στην Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς;

Η σπουδαιότητα της κωπηλασίας
Η κωπηλασία θεωρείται από τους αθλητικούς επιστήμονες η πιο πλήρης άσκηση. Δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι σχεδόν οι εργοφυσιολόγοι, έχουν ασχοληθεί με τις επιδράσεις της κωπηλατικής άσκησης στον ανθρώπινο οργανισμό. Τα αποτελέσματα όλων των εργασιών που έχουν εκπονήσει, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κωπηλασία δημιουργεί την καλύτερη φυσική κατάσταση στο μικρότερο δυνατό διάστημα.

Είναι ένα από τα λίγα εάν όχι το μοναδικό άθλημα που η ομαδικότητα υπερτερεί της ατομικότητας. Σε μία οκτάκωπο π.χ. δεν υπάρχει διακριθείς όπως σε άλλα ομαδικά αθλήματα (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, ποδόσφαιρο). Στην κωπηλασία η βάρκα ή κερδίζει ή χάνει χωρίς κάποιος να ξεχωρίζει. Θετικά ή αρνητικά!

23172792_1524045047671427_4384020538832682627_n

Φυσική κατάσταση

Τι είναι όμως η φυσική κατάσταση; Ουσιαστικά πρόκειται για το συνδυασμό τριών ικανοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού, την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία. Η καλή φυσική κατάσταση επέρχεται μόνο με την καλή λειτουργία και των τριών ικανοτήτων.

nok-arthro- 1

Πόσο πλήρη γυμναστική προσφέρει η κωπηλασία;
Σχεδόν όλα τα είδη γυμναστικής επηρεάζουν μεμονωμένες μυϊκές ομάδες αφήνοντας αγύμναστες όλες τις άλλες. Κάνοντας κωπηλασία σημαίνει ότι ενεργοποιούμε ταυτόχρονα όλους τους μυς μας. Σε κάθε κωπηλατικό κύκλο (κουπιά) έχουμε κίνηση από τα πόδια, την πλάτη, τα χέρια και τους κοιλιακούς. Με τον τρόπο αυτό η επιβάρυνση που δημιουργείται είναι η μέγιστη δυνατή, έχοντας έτσι την καλύτερη επίδραση στην αντοχή μας. Τα αποτελέσματα έρχονται αρκετά γρήγορα σε όλο το σώμα μας.

2568

Είναι για όλες τις ηλικίες;
Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο και το επίπεδο φυσικής κατάστασης, ο καθένας μπορεί να γυμναστεί κωπηλατώντας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο έχουν την κωπηλασία σαν κύρια εκγύμναση των φοιτητών. Η κωπηλατική άσκηση χρησιμοποιείται σαν βασική άσκηση αποκατάστασης από αθλητικούς τραυματισμούς άλλων αθλημάτων.

DSCN4986

Πόσο ασφαλής άσκηση είναι η κωπηλασία;
Η κωπηλασία θεωρείται από τις πιο ασφαλείς ασκήσεις για τους εξής λόγους: Είναι ένα είδος άσκησης που δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις από το σωματικό βάρος και τους κραδασμούς που δημιουργούνται εξαιτίας τους. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλους τους μυς, σε όλο το εύρος τους. Η αντίσταση της άσκησης είναι ανάλογη της δύναμης, δηλαδή όσο πιο πολύ δύναμη βάζεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται. Η επιλογή του ρυθμού γίνεται από τον ίδιο τον ασκούμενο, ανάλογα της διάθεσής του.

18765835_1372797079462892_5068627117575890354_n

Η ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς
Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, εδώ και δεκαετίες, προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά της πόλης, συνδυάζοντας την άσκηση με το παιχνίδι, καθώς και το εξαιρετικά φιλικό κλίμα με την πειθαρχία. Μυϊκή δύναμη, πάθος και αγάπη για το υγρό στοιχείο είναι τα κύρια συστατικά που χρειάζεται κάποιος για να ασχοληθεί με το άθλημα της κωπηλασίας. Είναι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με στόχο την ενδυνάμωση τόσο της σωματικής αλλά και της ψυχικής τους υγείας. Παιδιά ηλικιών από 10 ετών και πάνω, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να εγγραφούν στην ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και να γνωρίσουν το άθλημα ίσως με τις περισσότερες Ολυμπιακές διακρίσεις, από κάθε άλλο στη χώρα μας. Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς, με τα 65 χρόνια παράδοσης που έχει, αποτελεί εγγύηση για τους μικρούς αθλητές, για ένα μέλλον με υποσχέσεις μεγάλων επιτυχιών. Οι εκατοντάδες νέων που έχουν αθληθεί στον Ν.Ο.Κ. όλες αυτές τις δεκαετίες, μπορούν να το πιστοποιήσουν. Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, κ. Λαπίκωφ Τάσος και η προπονήτρια κ. Σιαραφέρα Βούλα παρευρίσκονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου (Στρ. Σουγγαρίδη 1, βόρεια παραλία) από τις 8:00 π.μ. έως και τις 12:00μ.μ.

Μαζί με τους προπονητές του Ομίλου, καταξιωμένοι και διακεκριμένοι αθλητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές και κάτοχοι μεταλλίων σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα μοιραστούν τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις τους πάνω στην κωπηλασία.

Το πρόγραμμα για τους νέους αθλητές της ακαδημίας περιλαμβάνει:
• Γενική ενημέρωση περί των ευεργετημάτων του αθλήματος
• Πρακτική εκμάθηση στο κλειστό κωπηλατήριο και στα κωπηλατοεργόμετρα του γυμναστηρίου
• Πρακτική εξάσκηση στο νερό μαζί με έμπειρους αθλητές-πρωταθλητές κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Προϋπόθεση για την εγγραφή στην ακαδημία, είναι η γνώση κολύμβησης.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι τα εξής:

Λαπίκωφ Τάσος: 697 967 2652

Σιαραφέρα Βούλα: 698 178 8051

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς:

https://nokastorias.wordpress.com/

You May Also Like

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

«Ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα