Ξεπέρασαν τις 60.000 οι κλήσεις στην Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας 1110

Με περισσότερες από 1500 κλήσεις ημερησίως, η Τηλεφωνική γραμμή 1110 που δημιούργησε η Περιφέρεια Αττικής με την συμμετοχή εθελοντών, γιατρών, ψυχολόγων και ψυχοθεραπευτών παρείχε κατά το πρώτο και αυστηρό στάδιο των περιοριστικών μέτρων της Αντιμετώπισης της Πανδημίας, συμβουλευτική και υποστήριξη σε πολίτες από την Αττική και όλη την επικράτεια, που κάλεσαν για ιατρικές κατευθύνσεις, ψυχολογική στήριξη, κοινωνική βοήθεια ή οδηγίες.
Η Τηλεφωνική Γραμμή 1110 θα συνεχίσει να λειτουργεί επί 24ώρου, υπό την καθοδήγηση του Συντονιστικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.
Συνολικά, από τις 16 Μαρτίου μέχρι και τις 30 Απριλίου το τηλεφωνικό κέντρο 1110 δέχτηκε 60.725 κλήσεις, με αυξημένα ποσοστά κατά τον πρώτο μήνα και σχετική ύφεση στον αριθμό των κλήσεων κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο μέχρι και τις 30/4.
Το τηλεφωνικό Κέντρο 1110 λειτουργεί όλη την εβδομάδα σε 24ωρη βάση, με την συμμετοχή 170 εθελοντών που το στελεχώνουν, 91 ιατρών, 21 ψυχολόγων και 52 τηλεφωνικών πρακτόρων, οι οποίοι έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση από το Συντονιστικό κέντρο σε εναρμόνιση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι εθελοντές παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του τηλεφωνικού κέντρου, -το οποίο συχνά επισκέπτεται ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής-, είτε με on call σύνδεση απ όπου κι αν βρίσκονται, δεδομένου ότι πολλοί εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον COVID, στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ή στα ιατρεία τους.
Οι 170 εθελοντές του 1110 είναι γιατροί ιδιώτες, του ΕΣΥ και στρατιωτικοί καθώς και ψυχολόγοι.
Κατά την τελευταία ημέρα του Απριλίου, 30/04, το 1110 δέχθηκε 538 κλήσεις. Η παρακολούθηση των δεδομένων δείχνει ότι το ενδιαφέρον των πολιτών σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας παραμένει αυξημένο και για την επόμενη φάση.
Ο χρόνος αναμονής των κλήσεων στο 1110 δεν ξεπερνά το 1,5 λεπτό, ενώ ο μέσος χρόνος ομιλίας στο σύνολο των επικοινωνιών προσδιορίστηκε μέχρι σήμερα, στο 1 λεπτό και 38 δεύτερα.
Οι κλήσεις ιατρικού περιεχομένου ήταν περισσότερο αυξημένες το μήνα Μάρτιο και αφορούσαν αιτήματα για ειδική καθοδήγηση ως προς την εκτίμηση του κινδύνου και την αντιμετώπιση της λοίμωξης, ενώ στη συνέχεια οι πολίτες καλούσαν περισσότερο για ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας καθώς και για την αντιμετώπιση ψυχολογικών, κοινωνικών και ενδοοικογενειακών προβλημάτων.
Συγκεκριμένα, τα αιτήματα των κλήσεων προς το 1110 από τις 16 Μαρτίου έως και τις 30/4 αφορούσαν:

  •   33,9% ιατρικά ερωτήματα αναφορικά με τον ΚορονοΪό,
  •   8,4 % οδηγίες για ψυχολογική υποστήριξη,
  •   53. 8 % θέματα κοινωνικής παρέμβασης,
  • 3. 4 % καταγγελίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας
  •   το 0,4 % των κλήσεων αφορά τη νέα κατηγορία “Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με άνοια και Alzheimer”, λόγω των ειδικών προβλημάτων που προκύπτουν για την τήρηση των μέτρων από τους πάσχοντες και τον κίνδυνο μόλυνσης των φροντιστών
  •   0,1 % αφορά την κατηγορία της Ψυχολογικής – Συμβουλευτικής υποστήριξης για γονείς και παιδιά,
  •   Ενώ κλήσεις για φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας ακόμη δεν αποτυπώνονται ποσοστιαία.

Το 56% των κλήσεων πραγματοποιήθηκαν από γυναίκες, και το 44% από άνδρες.Οι επικοινωνίες έγιναν στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Νομό Αττικής σε ποσοστό 88%,και αμέσως μετά ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3%, και άλλα σημεία της επικράτειας.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές που συμμετείχαν στο δίκτυ προστασίας που δημιουργήσαμε για τους πολίτες της Αττικής. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών και ν’ ακούμε τις εκκλήσεις τους για συμπαράσταση, καθοδήγηση και βοήθεια, κάθε λεπτό της ημέρας. Η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ και τους 170 εθελοντές που στελεχώνουν την γραμμή 1110 από την πρώτη στιγμή της κρίσης του κορωνοϊού, συνεχίζουν να παρέχουν την αρωγή και την υποστήριξή τους προς το κοινωνικό σύνολο και στο επόμενο διάστημα υπενθυμίζοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει παρέλθει. Τώρα είναι η στιγμή να αποδείξουμε ως κοινωνία ότι σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, συνεχίζουμε με ευθύνη να υπηρετούμε την Δημόσια Υγεία και παραμένουμε ενωμένοι για το κοινό καλό”.

You May Also Like

Στις 12 Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον. Ποιες δαπάνες καλύπτει το πρόγραμμα;

Στις 12 Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ κατ’ οίκον. Ποιες…

Το επόμενο δεκαήμερο ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Νέοι κωδικοί και αλλαγές στα φορολογικά έντυπα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιμέτωπος με νέα προβλήματα ο Πούτιν

Table of Contents Hide «Η πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία ήταν…

Τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων αρχηγού ΓΕΣ

Ο κ. Στεφανής στην ημερήσια διαταγή του τόνισε πως σήμερα ο Στρατός…

Χωρίς σύνταξη και χωρίς δουλειά οι 55άρηδες

Χωρίς σύνταξη (μετά την αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης) και εκτός αγοράς…

ΑΣΕΠ: Τρεις προκηρύξεις «ανοίγουν» προσεχώς και προσφέρουν 414 θέσεις

ΑΣΕΠ: Τρεις προκηρύξεις  «ανοίγουν» προσεχώς και προσφέρουν 414 θέσεις

2/2/2020: Σήμερα η μοναδική ημερομηνία του 21ου αιώνα με καρκινική γραφή Text to Speech Αυτή η Κυριακή έχει κάτι ιδαίτερο και μοναδικό για όλον τον αιώνα, που κανείς από εμάς δεν έχει ζήσει κάτι παρόμοιο. Τι σημαίνει καρκινική γραφή; Πότε συνέβη τελευταία φορά κάτι ανάλογο.

2/2/2020: Σήμερα η μοναδική ημερομηνία του 21ου αιώνα με καρκινική γραφή

Πώς θα κάνω αίτηση στο ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις

Πώς θα κάνω αίτηση στο ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο απόλυσης των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Πως θα αναπληρωθούν τα κενά

Ο υπουργός Θάνος Πλεύρης είχε προϊδεάσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης από…