ΟΑΕΔ: επίδομα έως 720 ευρώ. Ποιοι το δικαιούνται;

Όσοι διαθέτουν 60 ένσημα εντός του έτους που απολύθηκαν -και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ – μπορούν να διεκδικήσουν το «τρίμηνο βοήθημα».

Το επίδομα καταβάλλεται κάθε τρίμηνο από τον ΟΑΕΔ, έως τρεις φορές το χρόνο, και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ. Συνολικά, ο δικαιούχος θα λάβει 720 ευρώ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα.

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό επίδομα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος.

Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος.

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει τεθεί στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του Οργανισμού.

Οι προϋποθέσεις χορήγησης

Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας.

Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2018 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.445,34 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.

Δικαιολογητικά

  • Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • ΙΒΑΝ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος
You May Also Like

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από την SKY express σε όλο το προσωπικό των ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές, της Θεσσαλονίκης

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από την SKY express σε όλο το προσωπικό των…

“Κόκκινα” τα μισά δάνεια στην Ελλάδα – Τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση λένε οι τράπεζες

Προτάσεις για την αποτελεσματικότερη μείωση των «κόκκινων δανείων» στην ΕΕ κατέθεσε σήμερα…

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι που θα δουν χρήματα το Δεκέμβριο

Κοινωνικό μέρισμα τα Χριστούγεννα: Οι 4 κατηγορίες δικαιούχων που θα το λάβουν

Στήριξη 330 εκατ. ευρώ στην εστίαση.Οι προϋποθέσεις ένταξης

  Στήριξη 330 εκατ. ευρώ στην εστίαση.Οι προϋποθέσεις ένταξης

Τι αλλάζει από σήμερα σε κινητά – σταθερά και Ιντερνετ

Αλλαγές σε σταθερή τηλεφωνία, κινητά και ίντερνετ προβλέπει η εφαρμογή του τρίτου…

Στάθης Παναγιωτόπουλος – «Πυρά» Κανάκη σε Αδωνι Γεωργιάδη: «Είστε ηθικοί αυτουργοί»

Φανερά ενοχλημένος ο Αντώνης Κανάκης έθεσε μία σειρά ερωτημάτων προς τον Άδωνι Γεωργιάδη…

ΟΓΑ-Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται; Πως θα υποβληθεί φέτος το Α21;

ΟΓΑ-Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται; Πως θα υποβληθεί φέτος το Α21;

Θεσσαλονίκη: Δημοτικοί αστυνομικοί σφράγισαν το νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει η Πάολα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σφράγισμα του νυχτερινού κέντρου όπου εμφανίζεται η Πάολα στη Θεσσαλονίκη.

Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για οικονομικές διακοπές – Οι δικαιούχοι

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης αναμένεται να ενεργοποιήσει την πλατφόρμα για το πρόγραμμα δωρεάν διακοπών στα τέλη Μαΐου