Με μελανά χρώματα διαγράφεται η πορεία του αγροτικού κλάδου εν μέσω φοροκαταιγίδας και εν όψει ψήφισης και εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια βάζει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα, γι’ αυτό και οι αγρότες του Νομού Καστοριάς αποφάσισαν να αντιδράσουν και βρίσκονται σε ετοιμότητα να στηρίξουν όποια απόφαση ληφθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, αρχής γενομένης από την Πανκαστοριανή συγκέντρωση των αγροτών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στις 12 μμ.

Αυτό αποφασίστηκε το βράδυ της Τρίτης ( 19/1 ) στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Άργους Ορεστικού μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Δήμου Άργους Ορεστικού.

Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και παρουσία του δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Πάνου Κεπαπτσόγλου, συζητήθηκαν διεξοδικά τα ζητήματα που ανακύπτουν από τις επερχόμενες αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό, κατατέθηκαν οι προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες για το τι θα σημάνει για τον αγροτικό κλάδο η ψήφιση των δύο αυτών σχεδίων.

Συλλογικά  

Οι αγρότες αποφάσισαν να λάβουν μέρος στην Πανκαστοριανή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο Αμφιθέταρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και θα είναι έτοιμοι να υιοθετήσουν όποια απόφαση ληφθεί από κοινού εκεί, καθώς αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι οι αγρότες ολόκληρης της χώρας πρέπει να πορευτούν ενωμένοι σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης. Παράλληλα, αποφασίστηκε και η συνέχιση των επισκέψεων από την συντονιστική επιτροπή των αγροτών στα χωριά του νομού για να ενημερώνει τον αγροτικό κόσμο όπως έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες.

 

 

Θωμάς Μάνος: ‘’ Έρχεται Aρμαγεδώνας για τους αγρότες’’

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού κ. Θωμάς Μάνος, τόνισε ‘’ ότι οι λόγοι που έφεραν για ακόμη μία φορά τους αγρότες στους δρόμους είναι πολύ σοβαροί. Κυρίαρχα ζητήματα είναι το φορολογικό και το ασφαλιστικό, τα προσχέδια δηλαδή που έχουν δοθεί στο φως της δημοσιότητας και τα οποία είναι προς διαβούλευση και τελική έγκριση – ψήφιση τα οποία στην ουσία θα καταστρέψουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και θα τους βγάλουν από την παραγωγική διαδικασία. Ευελπιστούμε οι κινητοποιήσεις να είναι δυναμικές, γίνεται μια προσπάθεια αρχικά σε επίπεδου Νομού από μία συντονιστική επιτροπή η οποία έχει συγκροτηθεί από μέλη των συμβουλίων των τοπικών αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών . Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να ενημερωθεί ο κόσμος για αυτό και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και στο Άργος Ορεστικό να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτά που έρχονται είναι ένας Αρμαγεδών. Δεν είναι κάτι απλό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον αγροτικό κόσμο τέτοια παρέμβαση‘’, ενώ συνέχισε κάνοντας λόγο για την μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση των αγροτών στη συνάντηση της Τρίτης στο δημαρχείο Άργους Ορεστικό αναφέροντας ‘’ η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συνάντηση έδειξε ότι ο αγροτικός κόσμος έχει καταλάβει τι ακριβώς πάει να γίνει και ευελπιστούμε ως συντονιστική επιτροπή του Νομού ότι θα πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις ‘’.

 

   Με το βλέμμα στην Πανκαστοριανή συνάντηση της Παρασκευής τα επόμενα βήματα

 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της επιτροπής του συντονιστικού ενόψει της μεγάλης συγκέντρωσης της Παρασκευής για να οργανωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα και ενωμένοι οι αγρότες του Νομού Καστοριάς.

 

Την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που ουσιαστικά θα οδηγήσουν τα τρακτέρ στους δρόμους, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις.

 

Στόχος των εκπροσώπων των αγροτών είναι να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συσπείρωση έτσι ώστε να αποκτήσει ο αγώνας τη δυναμική που απαιτεί η στιγμή.

Μάλιστα ο αριθμός των τρακτέρ που θα… ανάψουν μηχανές θα είναι και το κλειδί για τις τελικές αποφάσεις. Και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρόθεση είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος αγρότης του Νομού για το τι φέρνει το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό.

 

Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Π.Ε. Καστοριάς: ‘’ Έχουν στόχο τον αφανισμό μας ‘’

 

 

Συνάδελφοι (γεωργοί, κτηνοτρόφοι και αλιείς), βλέποντας τα μέτρα που προσπαθούν να φέρουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η νέα ΚΑΠ για τον αγροτικό τομέα στο ασφαλιστικό, φορολογικό και την μείωση των επιδοτήσεων σε ποσοστό 60% με τις οδηγίες της ΕΕ και της ΤΡΟΙΚΑΣ, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουν ξεκάθαρο στόχο να μας βγάλουν από την παραγωγή και την γη μας, και να περάσουν την αγροτική παραγωγή και γη σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών με όπλο το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν. Έχουν στόχο την εξόντωση της μικρομεσαίας τάξης των αγροτών και τον αφανισμό τους.

 

Σας καλούμε να μπούμε μαζικά στον αγώνα για την σωτηρία από το ξεκλήρισμα και την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, απομονώνοντας αγροτοσυνδικαλιστές που στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και να διεκδικήσουμε μια αγροτική ανάπτυξη στον τόπο μας υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του λαού.

Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ:

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην γενική συνέλευση που συγκαλεί η συντονιστική επιτροπή αγροτών ΠΕ Καστοριάς και θα γίνει στο αμφιθέατρο της ΠΕ (ΝΟΜΑΡΧΙΑ) στις 22-01-2016 ώρα 12μμ

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

-Ζητάμε αυτόνομο ΟΓΑ ως έχει, αποκλειστική δημόσια δωρεάν υγεία, να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-Επανεξέταση του φορολογικού από μηδενική βάση. Να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά πρέπει με προοδευτική φορολόγηση για μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες του κλάδου

-Μείωση του κόστους παραγωγής: Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, Κατάργηση ΕΝΦΙΑ σε αγρούς, αγροτικές αποθήκες, και σταυλικές εγκαταστάσεις, να αφαιρούνται και από το τέλος ακίνητης περιουσίας.

-Άμεση και αντικειμενική αποζημίωση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ

-Αποπληρωμή των υπολοίπων από επιστροφή φόρου πετρελαίου του 2013 και όλων των άμεσων ενισχύσεων όπως εξισωτική και ενιαία ενίσχυση

-Να γίνουν έργα υποδομών όπως φράγματα, αναδασμοί και αρδευτικά

-Να μην φορολογηθεί το νερό που πάει να περάσει από το παράθυρο

-Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών όπως προβλέπει η οδηγία 60/2000 της ΕΕ.

-Άμεση κατανομή των βοσκοτόπων με βάση το ζωικό κεφάλαιο

-Εύκολη και γρήγορη διαδικασία αδειοδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων

-Δημιουργία μητρώου αγροτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του ΕΠ/ΠΔΜ, ΕΣΠΑ 2014-2020

  Σε εξέλιξη η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης για τη Δράση…

Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί για παράνομη έξοδο από τη χώρα, σε περιοχή της Φλώρινας

Συνελήφθησαν 8 αλλοδαποί για παράνομη έξοδο από τη χώρα, σε περιοχή της…

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Κοζάνης & μελών του κοινοτικού συμβουλίου Αιανής για  την  έλευση  προσφύγων-μεταναστών

Ενημερωτική συνάντηση δημάρχου Κοζάνης & μελών του κοινοτικού συμβουλίου Αιανής για  την …

Δήλωση συμπαράστασης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Δήλωση συμπαράστασης από τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Δυτικής Μακεδονίας «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε την Καστοριά χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής»

Ο κ. Γεωργιάδης στη συνάντηση που είχε με τους απλήρωτους μεταφορείς-εργαζόμενους της…

Συνάντηση του Ανέστη Αγγελή με τον ομογενή επιχειρηματία Παύλο Άφκο

Τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή επισκέφθηκε ο Ομογενής Συμπατριώτης μας κ.…

Ο Θωμάς Μόσχος ομιλητής στο 12 συνέδριο αγρό-τεχνολογίας

”Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με νούμερα και όχι απλά λόγια και υποσχέσεις…!!!”

Η ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμαριναίων

Η ετήσια γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σαμαριναίων

Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 2 παιδιά – «Από το κρύο η κόρη μου με ρώτησε “μπαμπά γιατί είσαι ροζ;”»

Έκοψαν το ρεύμα σε καρκινοπαθή με 2 παιδιά – «Από το κρύο…