Παρουσία του Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Δευτέρα ( 18/1 ) το πρωί στο κυλικείο του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς με ευχή όλων τι άλλο από το να πάρει σάρκα και οστά ένα πολύχρονο αίτημα για την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς που δεν είναι άλλο από την ανέγερση ενός αστυνομικού μεγάρου στο χώρο του στρατοπέδου Μαθιουδάκη το οποίο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των αστυνομικών.

Το «παρών» στην εκδήλωση, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ, δίνοντας, παράλληλα, τις ευχές του στους αστυνομικούς, λέγοντας τους ‘’ να έχουν προστάτη και βοηθό τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, διά πρεσβειών του Αγίου Αρτεμίου, και να τους χαρίζει υγεία και κάθε καλό στη ζωή τους ’’, ενώ σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Νεστορίου, Θωμάς Ανδρεόπουλος.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους η νέα χρονιά είναι μία χρονιά πετυχημένη για την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς , κάνοντας και μία σύντομη αναδρομή στη χρονιά που πέρασε τονίζοντας ότι ‘’ το 2015 σαν αστυνομική διεύθυνση εκτιμώ ότι πήγαμε αρκετά καλά. Εύχομαι και θέλω να πιστεύω ότι το ίδιο καλά θα πάμε και το 2016. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να πηγαίνουμε λίγο καλύτερα να προσφέρουμε κάτι παραπάνω στον πολίτη γιατί αυτή είναι η δουλειά μας να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να κάνουμε ότι καλύτερο για αυτόν, ‘’ ενώ συνέχισε πιθανότατα γνωρίζοντας τις θετικές εξελίξεις για την ανέγερση του αστυνομικού μεγάρου ‘’ Έχω την εντύπωση ότι φέτος θα είναι μία καλή χρονιά για το κτίριο της Αστυνομίας Καστοριάς. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω να πιστεύω ότι η χρονιά του 2016 θα είναι μία σημαδιακή χρονιά όσο αναφορά το κτίριο της Ελληνικής Αστυνομίας στην Καστοριά. Θέλω όλους σας να σας παρακαλέσω επειδή είναι ντροπή αυτό το πράγμα το προσωπικό να δουλεύει σε τέτοιες συνθήκες στο βαθμό που μπορεί ο καθένας να κάνετε ότι μπορείτε περισσότερα από την πλευρά σας και ίσως να κοιτάξουμε το πώς θα οργανωθούμε όλοι μαζί για να προσφέρουμε όλοι αυτό που μπορούμε και εκτιμώ ότι εφόσον κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί οι συνθήκες έχουν ωριμάσει έχουν καταλάβει άπαντες ότι αυτό το χάλι δεν πάει άλλο , δεν μπορεί το προσωπικό να ντρέπεται για τον χώρο τον οποίο δουλεύει , δεν μπορεί να ντρεπόμαστε όταν δεχόμαστε έναν πολίτη εδώ μέσα σε αυτόν τον χώρο , δεν μπορεί να μην υπάρχει η πρόσβαση στα άτομα με ειδικές ανάγκες και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό που χρόνια επιδιώκει η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, το δικό της κτίριο. ‘’

Στη συνέχεια τη σκυτάλη από τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς κ. Αμαραντίδη πήρε η Βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου , η οποία ήταν αυτή που έφερε τα χαρμόσυνα νέα για την Αστυνομία της Καστοριάς αφού ουσιαστικά προανήγγειλε την μεταφορά της Αστυνομίας στο στρατόπεδο Μαθιουδάκη.

Σύμφωνα με την κ. Τελιγιορίδου  ‘’ Η δέσμευση που έχουμε είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αυτό το θέμα θα επιλυθεί. Κύριε διευθυντά, συνέχισε, νομίζω πως εσείς θα ανακοινώσετε  την έναρξη εργασιών στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι ότι το κτίριο θα γίνει στον χώρο του στρατοπέδου Μαθιουδάκη. Το επίμαχο κτίριο του στρατώνα δεν θα γκρεμιστεί, όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το αν θα γίνει κάποια αλλαγή της μελέτης, έτσι ώστε να ανακαινιστεί για να στεγάσει κάποιες από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Τους επόμενους μήνες, πάντως, αυτό θα έχει τελειώσει. Να ξέρετε ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή κάθε στιγμή για να συζητάμε τα προβλήματά σας. ‘’

Η βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας , κ. Μαρία Αντωνίου, από την πλευρά της αναφέρθηκε και αυτή στο ζήτημα του Αστυνομικού Μεγάρου, τονίζοντας και εκείνη την ανάγκη να εγκαταλειφθεί επιτέλους το συγκεκριμένο κτίριο και να μεταφερθούν στο νέο για την κατασκευή του οποίου υπεγράφη η σύμβαση πριν από 3 χρόνια.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Καστοριάς κ. Θωμάς Νάτσης ευχαρίστησε τους τοπικούς άρχοντες για τη διαρκή στήριξή τους στα θέματα της Αστυνομίας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Καστοριά: 10ος νεκρός από τον κορωνοϊό Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 79χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς, ο οποίος ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ο 79χρόνος ήταν διασωληνωμένος σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Καστοριά: 10ος νεκρός από τον κορωνοϊό

Στις 27 Μαΐου 2018 η τελική Γενική Συνέλευση από το Σωματείο Γούνας-Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας

Στις 27 Μαΐου 2018 η τελική Γενική Συνέλευση από το   Σωματείο Γούνας-Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας     

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παρατείνεται μέχρι τις 27 Απριλίου

Ευχαριστίες της Λέσχης Κλασσικού Αυτοκινήτου για την επιτυχία του 18ου Ράλι στην Καστοριά

Με εξαιρετική επιτυχία στέφθηκε το 18° Θερινό Ράλι της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου…

Η Παναγία Βλασχερνίτισσα {: κυοφορούσα Παρθένος} σε τοιχογραφία του Γέρμα Καστοριάς {17ος αιών}

Η Παναγία Βλαχερνίτισσα {: κυοφορούσα Παρθένος} σε τοιχογραφία του Γέρμα Καστοριάς {17ος…

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2019 

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις εξετάσεις του…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ