Οι αυστηρές μαμάδες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά!

Μήπως είχατε και εσείς αυστηρούς γονείς, ενώ μεγαλώνατε; Καθαρίζατε και εσείς το δωμάτιό σας, κάνατε τις εργασίες από το σχολείο και επικεντρωνόσασταν στο μέλλον σας κάθε μέρα;

Πολλοί από εμάς έχουμε μεγαλώσει σε οικογένειες με αυστηρές μητέρες που μας είχαν κάνει τη ζωή μας ζωντανή κόλαση κατά καιρούς. Η συνεχής γκρίνια και προσπάθεια το να είμαστε πάντα τέλειοι δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά σύμφωνα με έναν εμπειρογνώμονα, οι αυστηρές μητέρες έχουν συνήθως τα πιο επιτυχημένα παιδιά. Έτσι, ακόμα κι αν η ζωή σας κάθε άλλο παρά εύκολη δεν ήταν τότε κάποια στιγμή θα ευχαριστείτε τη μητέρα σας για αυτό που θα καταφέρετε να γίνετε!

Η Erica Rascon, μια καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο του Essex πραγματοποίησε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι αυστηρές μητέρες έχουν επιτυχημένα παιδιά, και ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι είχαν εξαιρετικά απαιτητικές μητέρες. Οι έρευνες διεξήχθησαν σε πάνω από 15 000 παιδιά ηλικίας 13-14 μεταξύ 2004 και 2010. Σύμφωνα με τη Rascon, «το μέτρο των προσδοκιών σε αυτή τη μελέτη αντικατοπτρίζει ένα συνδυασμό προσδοκίας και πεποιθήσης σχετικά με την πιθανότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με οτι έχει δηλωθεί από το πλειοψηφία των γονέων, στις περισσότερες περιπτώσεις από τις μητέρες.»

Τα περισσότερα παιδιά θεωρούν τις αυστηρές μητέρες πραγματικούς εχθρούς , ενώ μεγαλώνουν, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι όλο αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα στη ζωή σας.

Τα παιδιά των οποίων οι μητέρες είχαν υψηλές προσδοκίες νιώθουν περισσότερη αυτοπεποίθεση και σιγουριά. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξε ότι οι κόρες που είχαν επίμονες και γκρινιάρες μητέρες είχαν 4% χαμηλότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυος πρόωρα. Τα παιδιά που είχαν επίμονες μητέρες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να τελειώσουν το πανεπιστήμιο και να αποκτήσουν μια καλή δουλειά. Μπορεί να ακούγεται εξωπραγματικό, αλλά οι απαιτητικές και οι αυστηρές μητέρες είναι αυτές που έχουν τα πιο επιτυχημένα παιδιά. «Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε επιτύχει κάνοντας αυτό που πιστεύουμε ότι είναι πιο βολικό για μας, ακόμη και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έλεγαν οι γονείς μας. «Αλλά δεν έχει σημασία το πόσο πολύ θα αποφεύγετε αυτά που λένε οι γονείς μας, οι συστάσεις τους έχουν επιρροή πάνω μας, έστω και διακριτικά στις αποφάσεις που παίρνουμε, αν και πιστεύουμε ότι οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι πολύ προσωπικές», λέει η Rascon.

Τα περισσότερα παιδιά θεωρούν τις αυστηρές μητέρες πραγματικούς εχθρούς , ενώ μεγαλώνουν, αλλά σας διαβεβαιώνουμε ότι όλο αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα στη ζωή σας. Μπορεί »η μαμά σας» να σας κάνει κόλαση ζωή σας μερικές φορές, αλλά θα καταλήξετε να την ευχαριστείτε όταν θα γίνετε ενήλικες. Θα αναγνωρίσετε και θα εκτιμήσετε όλη την προσπάθεια που έκανε για να σας μεγαλώσει σωστά, και θα προσπαθήσετε να υιοθετήσετε και εσείς την ίδια προσέγγιση στα δικά σας παιδιά σας.

Πηγή: keepyourbody.com

You May Also Like

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν η ίδια…5 χρονών!

Η μικρότερη μητέρα που έζησε ποτέ: Γέννησε το παιδί της όταν ήταν…

Αν ένα ζευγάρι δημοσιοποιεί την σχέση του στο facebook κάτι “βρωμάει”! Τα πραγματικά ερωτευμένα ζευγάρια απαξιούν απλά! Δείτε το γιατί

Αν ένα ζευγάρι δημοσιοποιεί την σχέση του στο facebook κάτι “βρωμάει”! Τα…

Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000 παιδιά σε Ψυχιατρική Κλινική από τον Ιούνιο απόρροια των lockdown

Table of Contents Hide Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ Ανησυχητικά στοιχεία: 3.000…

10 Ιουνίου 1944: Η σφαγή του Διστόμου

10 Ιουνίου 1944: Η σφαγή του Διστόμου

Τι είπε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για θέματα που αφορούν την Καστοριά στο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο (ΚΕΦΙΑΠ, Απολιγνιτοποίηση)

«Δεν υπάρχει προτεραιοποίηση των τομέων ενίσχυσης και μάλιστα προστίθενται κλάδοι που δεν…

Το θρίλερ της απαγωγής και της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της φίλης του. Τους σκότωσαν για να αρπάξουν εκατομμύρια μέσω των πιστωτικών καρτών

Το θρίλερ της απαγωγής και της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και…

“Αυτή η σκύλα είναι επιτέλους νεκρή”

Το πιο διάσημο, ίσως, θύμα του Συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, τα βασανιστήρια…

“Υποκλίνομαι στους μικρούς ήρωες του Νηπιαγωγείου που προσπαθούν με τη μασκούλα τους καθημερινά…”

Table of Contents Hide “Υποκλίνομαι στους μικρούς ήρωες του Νηπιαγωγείου που προσπαθούν…

Οι αρνητικοί άνθρωποι. Γράφει η Τάνια Ώττα

Οι αρνητικοί άνθρωποι. Γράφει η Τάνια Ώττα

Ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να σώσει τον πλανήτη από την Τουρκία

Γιατί αγοράζει εκατοντάδες στρέμματα γης στη γειτονική χώρα