Οι ειδικοί προειδοποιούν: Θέμα χρόνου στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα κοροναϊού

Ζήτημα χρόνου είναι να έχουμε κρούσμα του κορονοϊού και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων Παναγιώτη Γαργαλιάνο! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «κάποια στιγμή θα έρθει κάποιο περιστατικό», ωστόσο στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν δεδομένα. Μάλιστα, εκτίμησε πως θα υπάρξει διαφοροποίηση αν ο ιός έρθει στη χώρα μας, για παράδειγμα, τον Απρίλιο, αντί για τον Φεβρουάριο.

«Έχει και αυτό σημασία για την εσωτερική μετάδοση. Αν έρθει για να διασπαρεί από το περιστατικό στη χώρα στους υπόλοιπους Έλληνες, αυτό τον διαφοροποιεί όσον αφορά το θέμα του κλίματος. Τώρα, αν είναι εισαγόμενο από την Κίνα ή από την Ευρώπη (…), τα πράγματα αλλάζουν. Δηλαδή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά φαντάζομαι ότι, αν παίρνουμε τα μέτρα (…), και αυτή τη στιγμή ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας έχει κάνει ένα σχέδιο δράσης και έχει στείλει οδηγίες σε όλα τα νοσοκομεία, δημόσια και ιδιωτικά, της χώρας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό χωρίς να διασπαρεί» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Τα συμπτώματα του ιού

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Λοιμώξεων, τα αρχικά συμπτώματα του κοροναϊού είναι ίδια με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Με τη διαφορά, όμως, ότι ο βήχας δεν υποχωρεί σε διάστημα τεσσάρων έως πέντε ημερών, αλλά αρχίζει η δύσπνοια και ο ασθενής οδηγείται στο νοσοκομείο και στη ΜΕΘ.

 

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) ορίστηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα.

  • 1η ΥΠΕ: Βασικό: Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός».
  • 2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».
  • 3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
  • 5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας.
  • 6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
  • 7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αναπληρωματικό: Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Αγιος Γεώργιος».«Οι συναρμόδιοι φορείς (υπουργείο Υγείας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

newsbreak.gr

You May Also Like

Δημόσια Πρόσκληση για τη σύνταξη Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Καστοριάς

Ευχαριστήριο του Α. Γ. Σ. Κ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑ», προς τους ομογενείς επιχειρηματίες κ.κ. Χαράλαμπο Ηλιάδη και Δημοσθένη Παπαδόπουλο

Η διοίκηση του Α. Γ. Σ. Κ. «ΚΑΣΤΟΡΙΑ» αισθάνεται την ιερή υποχρέωση…

Καστοριά: Αλεπού “κόβει” βόλτες στην πλατεία Φαν Βλητ! (Φωτογραφίες + Βίντεο)

Καστοριά: Αλεπού “κόβει” βόλτες στην πλατεία Φαν Βλητ! (Φωτογραφίες + Βίντεο)

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή το σεμινάριο που διοργανώνει ο ΣΕΓ για τους φιναλίστ του Διαγωνισμού Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών FEA 2018

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή το σεμινάριο που διοργανώνει ο ΣΕΓ για…

Υποδειγματικές αθλητικές υποδομές για όλους/ Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση εργασιών αναβάθμισης του ΔΑΚ Άργους Ορεστικού

  Υποδειγματικές αθλητικές υποδομές για όλους/ Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση εργασιών…

Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν; – Κινέζοι ειδικοί εσπευσμένα στην Βόρεια Κορέα

Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν; – Κινέζοι ειδικοί εσπευσμένα στην Βόρεια…