Ένα από τα ανταλλάγματα της Τουρκίας στη συμφωνία της με την Ε.Ε. για το προσφυγικό ζήτημα προβλέπει ότι, εφ’ όσον την τηρήσει, οι Τούρκοι πολίτες θα έχουν πλήρες δικαίωμα να ταξιδεύουν και να εγκαθίστανται ελεύθερα στις χώρες της Ε.Ε. χωρίς καμιά θεώρηση διαβατηρίου ούτε άλλη άδεια. Ανέμελη η Αθήνα θεωρεί ότι δεν την αφορά τούτο. Ωστόσο, αρκεί να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία, μέλη της Ε.Ε., μυριάδες Τούρκοι ώστε η Άγκυρα να αιχμαλωτίσει τον κρίσιμο Βαλκανικό Διάδρομο της νεο-οθωμανικής στρατηγικής της και να εξαργυρώνει εσαεί τούτο το γεωπολιτικό πεδίο Δύσης-Ανατολής. Προς το παρόν εξαπολύει τα κύματα των Μουσουλμάνων προσφύγων που απειλούν με πλήρη αποσταθεροποίηση την περιοχή. Θεωρίες συνωμοσίας; Μακάρι. Αλλά τα γεγονότα διαφωνούν. Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο 2011 ο Ερντογάν έκανε ναμάζι στο οθωμανικό Ζωγραφιστό Τζαμί, στο Τέτοβο, άπαρτο κάστρο των Μουσουλμάνων Αλβανών στο κράτος των Σκοπίων, και διεκήρυξε: «Δεν μπορούμε να σας ξεχάσουμε όσο ανάμεσά σας βρίσκονται εγγόνια της οθωμανικής κληρονομιάς. Αδέλφια μας ζουν στη Βοσνία, στην Πρίστινα, στο Πρίζρεν, στα Σκόπια, στο Μοναστήρι, στο Τέτοβο».

Ο πληθυσμός της Τουρκίας εγγίζει τα 75 εκατομμύρια και αυξάνεται ταχύτατα με υψηλό δείκτη γεννητικότητας και μέσο όρο ηλικίας τα 29 έτη που στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τα 40. Αντίθετα στην Ελλάδα μεταξύ 1961-2001 τα παιδιά έως 14 ετών μειώθηκαν κατά 601.772 ενώ οι γέροι άνω των 65 ετών τριπλασιάσθηκαν σχεδόν από 687.227 σε 1.861.417. Ο δείκτης γηράνσεως του ελληνικού πληθυσμού ανήλθε στο 18,5% τον υψηλότερο στην Ευρώπη μετά τη Γερμανία. Ορμητικοί δείκτες αυξάνουν επίσης τους Μουσουλμάνους στη βαλκανική ενδοχώρα μας.

Στο Κράτος των Σκοπίων το 2011 οι γεννήσεις Χριστιανών μειώθηκαν κατά 8% ενώ οι γεννήσεις Μουσουλμάνων είχαν αυξηθεί κατά 38%. Στις 23 Οκτωβρίου 2012 ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων προειδοποίησε δημόσια: «Η δημογραφική ύφεση οδηγεί στην εξαφάνισή μας. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια». Την ίδια περίοδο στη Βουλγαρία το Κέντρο Μελετών Δημογραφίας ανακοίνωσε ότι «το 2.050 οι Βούλγαροι θα έχουμε γίνει μειονότητα μέσα στη χώρα μας». Ήδη οι Μουσουλμάνοι υπερβαίνουν το 12% του πληθυσμού της και στα Σκόπια το 34%.

Στις δύο αυτές γειτονικές χώρες έχουν κοινά σύνορα με την Ελλάδα και μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα Ελλάδα και Βουλγαρία συνορεύουν με την Τουρκία η οποία εξαπολύει κάθε μέρα χιλιάδες Μουσουλμάνους πρόσφυγες. Καλό είναι, λοιπόν, να υπολογίζεται η Γεωγραφία διότι αποτελεί τη βάση της γεωπολιτικής. Συνεπώς, δεν υποδηλώνουν εχθρότητα κατά των γειτόνων οι φράχτες που ανήγειραν στην μεθόριό τους πρώτη η Ελλάδα, δεύτερα τα Σκόπια και τρίτη εξήγγειλε η Βουλγαρία. Συνιστούν εθνική άμυνα. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν οι δύο βόρειοι γείτονές μας αντιμετώπισαν ήδη δίκτυα τζιχαντιστών και τρομοκρατία. Καθυστερημένα, αλλά ευτυχώς, την κοινή απειλή του προσφυγικού εξετάζουν τώρα στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών Ελλάδος, Αλβανίας, Σκοπίων και Βουλγαρίας.

Τον Οκτώβριο 2010 ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε: «Στη Νότια Βουλγαρία βρέθηκαν πολλές αποδείξεις για την ύπαρξη πυρήνων εξτρεμιστικού Ισλάμ στην οργάνωση Al Waqf al Islami. Τα βιβλία, τις μπροσούρες και τα κεφάλαια έστειλαν μουσουλμανικές οργανώσεις του εξωτερικού». Έδρα τους ήταν και ίσως είναι ακόμη η Κωνσταντινούπολη. Τον Ιούλιο 2012 βόμβα ανατίναξε λεωφορείο Ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς με πολλά θύματα. Τον Φεβρουάριο 2013 η Σόφια ανακοίνωσε ότι την επίθεση εξαπέλυσε η ισλαμική οργάνωση Χεζμπολάχ από τον Λίβανο. Στις 23 Μαρτίου φέτος, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσοφ επιβεβαίωσε δημόσια ότι το State Department ανέφερε πληροφορίες των αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών ότι είναι πιθανή μια τρομοκρατική ενέργεια στη Σόφια, όπου προηγουμένως ο Στρατός και η Αστυνομία είχαν πραγματοποιήσει μεγάλη αντιτρομοκρατική άσκηση. Αμέσως ο υπουργός Άμυνας Νικολάϊ Νέντσεφ δήλωσε: «Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σόφια λόγω του αυξημένου κινδύνου να εκδηλωθεί τρομοκρατική ενέργεια».

Δύο μέρες αργότερα, την 25η Μαρτίου, στα Σκόπια καταδικάσθηκαν έξι άνδρες για συμμετοχή και δράση σε ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Αρχηγός τους ήταν ένας ιμάμης σε τζαμί της πρωτεύουσας που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το προσεχές Φθινόπωρο διεξάγεται στην Αχρίδα Διεθνές Συνέδριο υπό την αιγίδα της UNESCO με θέμα «Το Μεταναστευτικό και η πρόκληση ενσωμάτωσης μέσω της θρησκείας και του πολιτισμού».

Επιστημονική έρευνα έδειξε ότι το 75% των προσφύγων στην Ελλάδα είναι άνδρες κάτω των 35 ετών. Προξενεί, λοιπόν, εντύπωση η επιμονή και η επιθετικότητα με την οποία κατά χιλιάδες επιχειρούν να διασπάσουν δια της βίας τα ελληνικά σύνορα προς τα Σκόπια υπομένοντας καρτερικά την κόλαση της Ειδομένης. Τους καθοδηγούν ελληνικές οργανώσεις και ξένες ΜΚΟ ιδίως Γερμανών. Είναι διεθνιστές, υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα. Πιστεύουν ότι τα εθνικά Κράτη είναι ξεπερασμένα όργανα της άρχουσας τάξης και ότι η εθνική κυριαρχία, μειωμένη ήδη με την ένταξη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, πρέπει να υποκύψει στην ελευθερία του ατόμου. Παρόμοιο, άλλωστε, ρεύμα διατρέχει φανερά και το κυβερνών σήμερα κόμμα. Δεν υποψιάζονται άραγε ότι έτσι κουβαλούν από αριστερά νερό στον μύλο του πιο άγριου καπιταλισμού;

Ο Αμερικανός καθηγητής Samuel Huntington, που διετέλεσε Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, έγραψε στις αρχές του αιώνα:

«Οι συντελεστές της οικονομικής παγκοσμιοποίησης έχουν την έμμονη ιδέα ότι ο Κόσμος είναι μια οικονομική μονάδα. Γι’ αυτούς Πατρίδα είναι η παγκόσμια αγορά, όχι η εθνική κοινότητα. Καθώς η παγκόσμια αγορά αντικαθιστά την εθνική κοινότητα, ο πολίτης του Έθνους δίνει τη θέση του στον παγκόσμιο καταναλωτή. Όσοι προωθούν τον οικονομικό υπερ-εθνικισμό αποτελούν τον πυρήνα μιας αναδυόμενης παγκόσμιας Υπερ-Τάξης που αισθάνεται ελάχιστα την ανάγκη για εθνική αφοσίωση. Εστιάζει στην οικονομική παγκοσμιοποίηση ως την ακαταμάχητη δύναμη που γκρεμίζει τα εθνικά σύνορα, ενοποιεί εθνικές οικονομίες και διαβρώνει ταχύτατα την εξουσία και τις λειτουργίες των εθνικών κυβερνήσεων.

Η προδοσία των συγκαιρινών μας διανοουμένων είναι ότι εγκαταλείπουν τη δέσμευση στο Έθνος και υποστηρίζουν την ηθική ανωτερότητα της ταύτισης με την ανθρωπότητα γενικά. Συμφωνούν με τον Κόφι Ανάν ότι η εθνική κυριαρχία όφειλε να παραχωρήσει τη θέση της στην “ατομική κυριαρχία” έτσι ώστε η διεθνής κοινότητα να επεμβαίνει για να αποτρέπει ή να σταματά μεγάλες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των πολιτών. Στους εκατόν δέκα πολέμους μεταξύ 1989 και 1999 μόνον επτά δεν ήταν εμφύλιοι».

Ένας από τους γκουρού των λεγομένων αλλά αοράτων «Αγορών» ονομάζεται Τζορτζ Σόρος και, φυσικά, κέρδισε αμύθητα πλούτη από την παγκοσμιοποίηση. Το Ίδρυμα Σόρος ενεργεί δραστικά και στα Σκόπια, όπου πρόσφατα το κατήγγειλαν δημόσια ότι οργάνωσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ν. Ι. Μέρτζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις τα ’80s και 90s

Table of Contents Hide 15 φωτογραφίες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις…

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

Παίρνουν με τα… αυγά οι Ολλανδοί τον Μπέζος επειδή θέλει να γκρεμίσει ιστορική γέφυρα για να περάσει το νέο του κότερο

Μπλοκαρισμένο στο ναυπηγείο όπου κατασκευάστηκε παραμένει το 127 μέτρων υπερπολυτελές γιοτ του…

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Η εμπειρία της εγκυμοσύνης σε 6 τρυφερά και χαριτωμένα σκίτσα

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά; Η φαντασμένη γυναίκα που έγινε θεατρικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ…

Top Gun: Δείτε τους πρωταγωνιστές της ταινίας 36 χρόνια μετά

Top Gun: Δείτε τους πρωταγωνιστές της ταινίας 36 χρόνια μετά

kozan.gr: Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά σχετικά με τι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κοζάνη την περίοδο της Αποκριάς (Βίντεο)

Τι απάντησε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας σε ερώτηση του Φ. Κεχαγιά…

Μια 70χρονη Γαλλίδα δημιουργεί τα πιο στιλάτα looks με φλατ παπούτσια

Η Linda Wright γεννήθηκε στο Τέξας των ΗΠΑ αλλά υιοθετήθηκε στη Γαλλία, όπου…