Απίστευτες εικόνες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το βαρύ χιόνι μεταμορφώνει τη Φινλανδική Λαπωνία σε ένα σουρεαλιστικό τοπίο που θυμίζει και λίγο τον Χριστουγεννιάτικο εφιάλτη (The Nightmare before Christmas) του Τιμ Μπάρτον. Μπορεί να σας θυμίζει και κάτι άλλο αλλά είναι εκτός ύλης.

Ο φωτογράφος Niccolo Bonfadini με έδρα την Ιταλία συνέλαβε ένα μοναδικό θέαμα, χαρακτηριστικό της εποχής, όπου τα δέντρα κατακλύζονται εντελώς από το χιόνι και τον πάγο σε θερμοκρασίες πολύ κάτω από το μηδέν. Τα κελύφη που μοιάζουν με σύννεφα σε κάθε φωτογραφία καλύπτουν τα δέντρα με μια παγωμένη πανοπλία χωρίς τίποτα άλλο να υπάρχει τριγύρω παρά χιονισμένα εδάφη. Το σκηνικό από μόνο του είναι εντυπωσιακό, αλλά το οξυδερκές μάτι του Niccolo και με μπόλικη υπομονή μας προσφέρουν μια απίστευτη σουρεαλιστική θέα ενός παγωμένου τοπίου.

Στο ταξίδι του στη Φινλανδική Λαπωνία στο παγερό κρύο του χειμώνα, ο Bonfadini κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες από αυτά τα εξωγήινα πλάσματα που αναδύονται από το έδαφος. Με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -40 C έως -15 C, ο Bonfadini επιμένει ότι το τσουχτερό κρύο ήταν πραγματικά υποφερτό, δεδομένης της μοναδικής θέας. Ο φωτογράφος στρατοπέδευσε υπομονετικά στη σκηνή του και ξύπνησε αρκετά νωρίς για να στήσει την κάμερά του για μερικές πραγματικά εντυπωσιακές λήψεις του τοπίου λίγο πριν την ανατολή του ηλίου.

«Εκείνο το πρωί κοιμήθηκα στη σκηνή μου για να δω τον ήλιο να ανατέλλει από την κορυφή ενός λόφου. Μια απόκοσμη ομίχλη σχηματιζόταν γύρω από τα δέντρα, ενισχύοντας τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα».

Μία από τις φωτογραφίες του, με τίτλο Sentinels of the Arctic (oι Φρουροί της Αρκτικής), τράβηξε την προσοχή ακόμα και της NASA, η οποία την συμπεριέλαβε στην Αστρονομική Εικόνα της Ημέρας.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Niccolo Bonfadini θα την βρείτε εδώ.

You May Also Like

16 άνθρωποι που σχεδιάστηκαν από τη φύση με ένα άγγιγμα μαγείας

Table of Contents Hide 16 άνθρωποι που σχεδιάστηκαν από τη φύση με…

Το ξεχασμένο δέντρο που μεγάλωσε πολλές γενιές

Αυτοφύεται κι ευδοκιμεί σε όλα τα βουνά και τις ρεματιές του Γέρμα…

Ένα γιγάντιο ανακόντα 7 μέτρων έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με δύτη. (Βίντεο)

Αυτή είναι η πιο εντυπωσιακή υποβρύχια συνάντηση: ένας δύτης ήρθε πρόσωπο με…

Ο χυμός της Aloe Vera κάνει θαύματα

Θεωρείται το «φυτό της αθανασίας» και είναι ευρέως γνωστή για τις θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες.

Καλαμάκια από χαρτί και μπαμπού – Το 80-90% με τοξικές ουσίες

Η πρώτη ευρωπαϊκή μελέτη για τα χάρτινα καλαμάκια βρίσκει επάνω τους «χημικά που ζουν για πάντα»

Ο ουρανός μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού (foto)

Foto By Olga Kotoula

Περιπέτεια για αγρότη στις Σέρρες: Τον τσίμπησε «μαύρη χήρα» – Μαραθώνιος για το αντίδοτο

Περιπέτεια για αγρότη στις Σέρρες από τσίμπημα αράχνης. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχο…