Οι 4 συνήθειες όσων καταφέρνουν να χάσουν τα κιλά που θέλουν

Η άνοιξη είναι εδώ και για πολλούς ο ζεστός καιρός και τα ελαφρύτερα ρούχα αποτελούν κίνητρο για να προσπαθήσουν να χάσουν τα περιττά κιλά.

Δυστυχώς όμως, από τα 2/3 των ενηλίκων που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μόλις ένας μικρός αριθμός καταφέρνει να χάσει βάρος και να διατηρήσει το νέο βάρος μακροπρόθεσμα.

Είναι το μυστικό όσων το καταφέρνουν η ατσάλινη θέληση ή κάτι άλλο;

Τα καλά νέα σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι δεν χρειάζεται να μαντέψουμε γιατί κάποιοι άνθρωποι είναι πιο εύκολο να χάσουν βάρος σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με το Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους των ΗΠΑ, αυτές είναι οι τέσσερις συνήθειες των ανθρώπων που έχασαν τα περιττά κιλά και κατάφεραν να διατηρήσουν το νέο βάρος τους:

Τρώνε πρωινό

Οι 9 στους 10 αδύνατους ενήλικες και το 78% όσων κατάφεραν να χάσουν βάρος, ξεκινούσαν την ημέρα τους τρώγοντας πρωινό. Το πρωινό βοηθά στον έλεγχο της όρεξης και της λιγούρας μέχρι το μεσημέρι, ενώ έχει αποδειχθεί ότι όσοι δεν παραλείπουν το συγκεκριμένο γεύμα, παίρνουν γενικά λιγότερες θερμίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε βρόμη στο πρωινό ζυγίζουν λιγότερο και έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης.

Ζυγίζονται συχνά

Έρευνες έχουν δείξει ότι η συμφιλίωση με τη ζυγαριά, μπορεί να είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας στην απώλεια βάρους. Ειδικότερα, το 75% των εγγεγραμμένων στο Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους ζυγίζονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, γεγονός που τους επιτρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους μόλις αντιληφθούν ότι έχουν πάρει βάρος.
Άλλη έρευνα έδειξε ότι όσοι ζυγίζονταν πέντε φορές την εβδομάδα, έχασαν περίπου το τριπλάσιο βάρος σε διάστημα έξι μηνών, συγκριτικά με όσους ζυγίζονταν πιο αραιά.

Γυμνάζονται τακτικά

Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η διατροφή παίζει σημαντικότερο ρόλο στην απώλεια βάρους από την άσκηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραγνωρίζεται ο ρόλος της. Από όσους κατάφεραν να χάσουν βάρος, σχεδόν το 90% έκαναν κάποια σωματική δραστηριότητα για περίπου μία ώρα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, ενώ σχεδόν οι μισοί από αυτούς, τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Ξεκινήστε βάζοντας μέτριους στόχους. Αν δεν ασκείστε καθόλου, συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή ένα γυμναστή για να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για εσάς.

Δεν κάνουν δίαιτα!

Ακούγεται παράδοξο αλλά οι άνθρωποι που χάνουν κιλά και διατηρούν ένα υγιές βάρος, σπάνια κάνουν δίαιτα. Από τους εγγεγραμμένους στο Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους, το 74% δηλώνουν ότι δεν κάνουν ποτέ ή κάνουν σπάνια δίαιτα.
Αυτό που κάνουν είναι να εστιάζουν στην ποιότητα των διατροφικών επιλογών τους (φρούτα και λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως), να «ακούν» την πείνα τους, να αποφεύγουν την καθιστική ζωή και τον χρόνο μπροστά στην τηλεόραση και τον υπολογιστή και να τρώνε σπάνια εκτός σπιτιού.

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Θυρεοειδής: Ποιες τροφές τον βλάπτουν και ποιες όχι

Μέσα από τις ορμόνες που παράγει, ο θυρεοειδής αδένας επηρεάζει σχεδόν όλες…

Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου: Οφέλη και χρήσεις

Αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου: Οφέλη και χρήσεις

5 τροφές για την επαναφορά της εντερικής χλωρίδας

Table of Contents Hide ΠροβιοτικάΓιαούρτι για την επαναφορά της εντερικής χλωρίδαςΚεφίρ, για…

Γαστρεντερίτιδα: Η σωστή διατροφή για ταχύτερη ανάρρωση

Γαστρεντερίτιδα: Η σωστή διατροφή για ταχύτερη ανάρρωση

Πού βοηθάει η ρίγανη: Θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες

Πού βοηθάει η ρίγανη: Θεραπευτικές και θρεπτικές ιδιότητες

Πρόχειρο φαγητό: Επιδρά ΑΡΝΗΤΙΚΆ ακόμη και στο DNA

Πρόχειρο φαγητό: Επιδρά ΑΡΝΗΤΙΚΆ ακόμη και στο DNA

Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε το κλασικό, άσπρο ψωμί

Τι κερδίζουν όσοι δεν τρώνε το κλασικό, άσπρο ψωμί

Κοινωνικό μήνυμα Ευαισθητοποίησης της Ακαδημίας Πετοσφαίρισης Καστοριάς για τον καρκίνο του μαστού

Στο φιλικό Τουρνουά Βόλεϊ Κοζάνης

Τέσσερις τροφές που δεν σε χορταίνουν για πολλή ώρα

Τέσσερις τροφές που δεν σε χορταίνουν για πολλή ώρα