#image_title

Ολοκληρώθηκε η Διημερίδα Καινοτομίας στην Π.Ε. Καστοριάς.

 

Υπό την σκέπη της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, διημερίδα Καινοτομίας στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Καστοριά.

Η διημερίδα αναπτύχθηκε σε δύο θεματικές ενότητες, την «Καινοτομία στον κλάδο της γούνας» και την «Καινοτομία στον Θρησκευτικό Τουρισμό». Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ενώ τον συντονισμό πραγματοποίησαν: ο καθηγητής ΠΔΜ και πρόεδρος Π.Σ.Ε.Κ Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης, ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος Π.Σ.Ε.Κ Γιώργος Λάππας και ο καθηγητής ΠΔΜ και μέλος Π.Σ.Ε.Κ Νικόλαος Τσούνης. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Καλλίνικος, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαράλαμπος Καραταγλίδης.

H διημερίδα, περιλάμβανε συνολικά την παρουσίαση δεκαοχτώ εισηγήσεων ως προς τη χρήση καινοτόμων ιδεών, με ένα ευρύ πεδίο εφαρμογής, στον  μεν  τομέα της γούνας γιατί ως Περιφερειακή Αρχή θεωρούμε ότι μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή της καινοτομίας, μπορούμε να κάνουμε τον κλάδο πιο ανταγωνιστικό. Στο δε κλάδο του θρησκευτικού τουρισμού, γιατί είναι μια εξειδικευμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού, που μπορεί μέσω της ψηφιοποίησης να δώσει το πολλαπλασιαστικό στοιχείο, την υπεραξία εκείνη, στο πολιτιστικό απόθεμα της Βυζαντινής κληρονομιάς της περιοχής.

Επιχειρηματίες του χώρου της γούνας, του θρησκευτικού τουρισμού, αλλά και από την ακαδημαϊκή κοινότητα παρουσίασαν τις καινοτόμες ιδέες και τις εφαρμογές τους, και εξήγησαν πως η χρήση της τεχνολογίας και των νέων πρακτικών μεθόδων που εφάρμοσαν, βοήθησαν στην διαφοροποίηση και στην ανάπτυξή τους.

Στον χώρο της εκδήλωσης και τις δύο ημέρες λειτούργησε έκθεση καινοτόμων προϊόντων, όπου συμμετείχαν δεκαπέντε επιχειρήσεις της περιοχής μας, δίνοντας την ευκαιρία της γνωστοποίησης, ανταλλαγής πρακτικών και νέων συνεργασιών.

Οι συμμετέχοντες της δράσης θα έχουν τη δυνατότητα  να συμμετέχουν  στην έκθεση Καινοτομίας  που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί από τις  12έως τις 17 Δεκεμβρίου στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κοζάνη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Καλλιόπη Τσιάγγου-Κυριακίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς Αποστόλης Τζιώτζης, εκπρόσωποι των Δήμων της Π.Ε. Καστοριάς και ακαδημαϊκοί.

ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας ημερίδα καινοτομίας

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…