Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών του έργου REGIO-MOB στην Κοζάνη

Η 4η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων Μερών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έργο REGIO-MOB πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στον 2ο όροφο του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ, Κοζάνη).

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε τους εκπροσώπους από σημαντικούς φορείς της Περιφέρειας, όπως το Δήμο Κοζάνης, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, την Εγνατία Οδό Α.Ε., τη ΔΕΗ Α.Ε., την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Μακεδονίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τα Αστικά ΚΤΕΛ Δήμου Κοζάνης.

Η συνάντηση ξεκίνησε με μία σύντομη παρουσίαση της προόδου υλοποίησης του έργου REGIO-MOB και συνεχίστηκε με την παρουσίαση του Περιφερειακού Σχεδίου Κινητικότητας (Σχεδίου Δράσης) κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι επιδιώξεις σε ό,τι αφορά στη βιώσιμη κινητικότητα καθώς και οι βέλτιστες πρακτικές από 6 χώρες (Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο) σε 7 θεματικές ενότητες παρέμβασης, οι οποίες θα μπορούσαν δυνητικά να υιοθετηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ακολούθησε η παρουσίαση μίας οργανωμένης μεθοδολογικής προσέγγισης ιεράρχησης των βέλτιστων πρακτικών με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της Π.Δ.Μ..

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι των φορέων συμμετείχαν ενεργά θέτοντας ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το ίδιο το έργο και τις βέλτιστες πρακτικές υψηλής προτεραιότητας που παρουσιάστηκαν.  Ακολούθησε διαβούλευση με στόχο την επιλογή τεσσάρων κατ’ ελάχιστο πρακτικών οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στην Περιφέρεια αυτόνομα ή ακόμη και συνδυαστικά.

Επίσης, συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα όπως: η αδυναμία εξυπηρέτησης των πολιτών της Περιφέρειας από δρομολόγια του ΟΣΕ και η συχνότητα των δρομολογίων των αεροδρομίων της Περιφέρειας, η πρόταση εναλλακτικής μετακίνησης εκμεταλλευόμενοι την πληθώρα παραλίμνιων περιοχών, η τάση των κατοίκων της περιοχής να μετακινείται σε χώρους ψυχαγωγίας/διασκέδασης εκτός κέντρου πόλεως, λόγω ευκολίας στάθμευσης του οχήματός τους, η πρόταση επιδότησης των Αστικών ΚΤΕΛ της περιοχής με σκοπό την ελεύθερη χρήση τους από ανέργους και συνταξιούχους, καθώς και η αναγκαία υιοθέτηση βέλτιστης πρακτικής λαμβάνοντας υπόψιν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα ΑμεΑ λόγω της αυξημένης συσσώρευσης αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης.

* Το έργο REGIO-MOB χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και στόχος του είναι να εξασφαλίσει την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στις ευρωπαϊκές περιφέρειες που συμμετέχουν, επηρεάζοντας τα σχετικά μέσα και εργαλεία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.interregeurope.eu/regio-mob/

 

 

You May Also Like

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης στο 1st Greece-Cyprus Business Summit.-Στα σκαριά συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και φορέων της Κύπρου σε θέματα επενδύσεων, ενέργειας, πράσινων τεχνολογιών, εκπαίδευσης, Αγροτικής Παραγωγής και τουρισμού.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2021-2022

Ενημέρωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό 2021-2022

Μαθητές από την Κύπρο στον Μητροπολίτη Καστορίας

Μαθητές από το Λύκειο Αγίου Αντωνίου Λεμεσού επισκέφτηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας…

Διανομή φρούτων από τον Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού…

ΠΕ Κοζάνης: 100.000 ευρώ επιπλέον για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγροτικός Εξηλεκτρισμός Έτους 2022»

ΠΕ Κοζάνης: 100.000 ευρώ επιπλέον για την υλοποίηση του προγράμματος «Αγροτικός Εξηλεκτρισμός…

1η Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση για τη Δημιουργία Κέντρων Τοκετού υπό την αιγίδα του Τμήματος Μαιευτικής, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

1η Πανελλήνια Επιστημονική Εκδήλωση για τη Δημιουργία Κέντρων Τοκετού

Επετειακή εκδήλωση Μνήμης, για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες και Λοιπό Πληθυσμό της Πατρίδας μας, στις επιχειρήσεις 1946-1949

Ανακοινώνεται ότι, την 28η Αυγούστου 2016, ημέρα Κυριακή, και ώρα 10:00, θα…

Ανοιχτός, δημόσιος διάλογος στελεχών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Κοζάνη με την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη: «Χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας από χθες, από σήμερα για το αύριο»

Ανοιχτός, δημόσιος διάλογος στελεχών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Κοζάνη με την…