Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αρνητής της πραγματικότητας η ΝΔ

Δευτερολογία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του  Σ/Ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: «Μέτρα διευκόλυνσης και εκσυγχρονισμού της ίδρυσης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διατάξεις για τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή κυρώσεων και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

 

Ακολουθεί το κείμενο της δευτερολογίας:

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Θα πάρω τον λόγο από εδώ αλλά 20 φορές τουλάχιστον ακούστηκε από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της ΝΔ «η κυρία Τελιγιορίδου». Να πω, λοιπόν, ότι ακούγοντάς την ο αγροτικός κόσμος από το πρωί μέχρι το βράδυ χειροκροτάει την ΝΔ. Αυτό όμως συμβαίνει σε έναν φαντασιακό κόσμο και όχι στον δυστοπικό κόσμο που ζούμε, όπου έχουμε αύξηση της ακρίβειας, αύξηση των αγροεφοδίων, αύξηση των ζωοτροφών, αύξηση στο ρεύμα διπλάσια από ότι ήταν πέρσι και μάλιστα και με αναδρομική ισχύ στα τιμολόγια από τις αρχές του 2021. Αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης. Εδώ, λοιπόν, παρουσιάζετε το μαύρο, άσπρο.

Και έρχεται να μας πει ότι χαιρετίζει την πολύ μεγάλη ενέργεια της κυβέρνησης της ΝΔ να δώσει 250 ευρώ στους συνταξιούχους αγρότες. Όταν η ΝΔ την 13η σύνταξη που ήταν ολόκληρη σύνταξη, που έδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την αποκαλούσε ψίχουλα. Και είναι πολύ μεγάλο αυτό το ποσό και μάλιστα δίνεται σε 830.000 συνταξιούχους από τα 2,5 εκατομμύρια των συνταξιούχων. 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι δε θα πάρουν ούτε αυτά τα λεφτά.

Και έρχεται και λέει ότι εμείς κάνουμε πολιτική για τους εργαζόμενους. Τους δώσατε 0,50€ την ημέρα, ένα κουλουράκι, τους κάνατε πλούσιους.

Και βάλαμε, λέει, στον ΕΛΓΑ χρήματα. Πού τα βρήκατε τα χρήματα για να τα βάλετε στον ΕΛΓΑ; Από τα 37 δισεκατομμύρια που σας αφήσαμε μαξιλάρι κι όχι από τα άδεια ταμεία που είχατε αφήσει εσείς στη δική μας κυβέρνηση το 2015.

Θα έλεγα στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, όσον αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, επειδή τα ίδια έλεγε και για τον νόμο 4711/2020  που έφερε εδώ με τον κ. Βορίδη, να κρατήσει την σημερινή της ομιλία γιατί πολύ σύντομα θα αναθεωρήσει και αυτόν τον νόμο, που έρχεται ως αναθεώρηση του προηγούμενου, να μην κουράζεται να γράφει από την αρχή.

Αβάσιμα και αδύναμα στοιχεία και άρθρα σε αυτό το νομοσχέδιο. Θα τα βρούμε μπροστά μας. Και εμείς και οι κτηνοτρόφοι. Δεν είναι πανάκεια. Έχουμε επισημάνει τα προβληματικά στοιχεία. Και ακούμε ως απάντηση από τον Υφυπουργό, τον κύριο Κεδίκογλου, να λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα των αποστάσεων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με τα σφαγεία γιατί αυτό, λέει, θα είναι και κάτι θετικό γιατί δεν θα στρεσάρονται τα ζώα να μετακινούνται. Δηλαδή τα σφαγεία θα είναι ατομικά για μία κτηνοτροφική μονάδα;

Λέει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος ότι το ζήτημα για τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης είναι κάτι που καθυστέρησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και έρχεται και ο κύριος Κεδίκογλου να μας πει το ιστορικό και τις ευθύνες.  Καλό το παραμύθι σας αλλά του λείπει ο δράκος. Και ο δράκος είναι οι «γαλάζιοι» Περιφερειάρχες που το υπονόμευαν. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζετε κι εσείς το ίδιο πρόβλημα. Εγώ χαιρέτησα αυτό που είπατε, ότι εάν δεν συνετιστούν στην παράταση που δίνετε θα πάρετε στο υπουργείο. Μην παρουσιάζετε όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να τα κάνει. Δικά σας στελέχη ήταν αυτά που δημιουργούσανε το πρόβλημα. Πάρα πολλά θέματα σε αυτό το νομοσχέδιο παραπέμπονται στο μέλλον.

Εδώ, λοιπόν, μας λέει η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος: «Πού είδατε ότι στην καθετοποίηση της παραγωγής που επιτρέπεται η δημιουργία επιχειρήσεων επεξεργασίας ζωικών προϊόντων δεν προβλέπονται οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών;». Και ανταπαντώ: πού είδε ότι προβλέπονται; Το νομοσχέδιο είναι ξεκάθαρο. Μιλάει για δημιουργία επιχειρήσεων από τον φορέα της κτηνοτροφικής επιχείρησης. Να μας πει η ίδια πού βλέπει τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών και τους οικοτέχνες.

Κι ένα τελευταίο για τον κύριο Καρασμάνη, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι με δικές τους ενέργειες, επί ΝΔ, καταφέραμε η χώρα να πάρει πίσω τα 446 εκατομμύρια από τους βοσκοτόπους. Είναι αλήθεια ότι από τη ΝΔ το 2014 έγινε προσφυγή για αυτές τις παρακρατήσεις. Δεν δικαιώθηκε όμως. Η προσφυγή 1192/15 και 417/16, τα αποτελέσματα των προσφύγων, που έκανε επί κυβέρνησης της η ΝΔ, ήταν εις βάρος της χώρας. Οι αναιρέσεις σε αυτή την πρωτόδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου έγιναν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε την πραγματικότητα. Και τελειώνω και σας ευχαριστώ κύριε πρόεδρε αλλά μπήκαν πάρα πολλά θέματα. Εδώ έχουμε αρνητές της πραγματικότητας. Πέρα από τους αρνητές των εμβολιασμών. Εδώ, λοιπόν, έγινε με νομικά επιχειρήματα που δώσαμε αφού αλλάξαμε τον κανονισμό «Omnibus», με νομικά επιχειρήματα πήγε η χώρα για αναίρεση, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σε συνεργασία με την Ισπανία και πήραμε τα 446 εκατομμύρια πίσω, τα οποία δεν τα αποδίδετε στους κτηνοτρόφους».

You May Also Like

Περισσότερες 1.400 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε Δήμους. Ανάμεσά τους και ο Δήμος Καστοριάς

Περισσότερες 1.400 προσλήψεις εποχικού προσωπικού σε Δήμους. Ανάμεσά τους και  ο Δήμος…

Ζήσης Τζηκαλάγιας:Σημαντικό βήμα για την πάταξη της παράνομης ελληνοποίησης των αγροτικών προϊόντων.

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για τον αγροτικό τομέα της Καστοριάς,αλλά και…

Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή στην Φλώρινα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία

Συνελήφθη 37χρονη αλλοδαπή στην Φλώρινα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης…

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο παράτυπους αλλοδαπούς

Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός, σε περιοχή της Φλώρινας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό…

“Ερώτηση Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για στήριξη επιχειρήσεων σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων. Συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου”

Το ζήτημα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές κάτω…

Στο 2,5% η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία

Έκλεισε χθες Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2016, ο κύκλος των ενημερωτικών συναντήσεων για…