Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Δικαίωση της προσφυγής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τους βοσκοτόπους.  Να αποδοθούν στους κτηνοτρόφους τα 446 εκ. ευρώ”

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου η χώρα μας δικαιώθηκε για την παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων όσον αφορά τους βοσκοτόπους για τα έτη 2009 έως 2012 και επιστρέφονται στη χώρα μας 446 εκ. ευρώ.

 

Αυτό έγινε μετά από αναιρέσεις που κατέθεσε η ελληνική πλευρά επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και το 2017 καταφέραμε, σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, να διευρυνθεί ο ορισμός των βοσκοτόπων.

 

Τα χρήματα που επιστρέφονται από την Ε.Ε. δικαιωματικά ανήκουν στους Έλληνες κτηνοτρόφους και είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης να αποδοθούν σε αυτούς.

 

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η επιβεβλημένη απόδοση των εξισωτικών αποζημιώσεων για τα έτη 2013-2014 που είτε αποδόθηκαν σε μικρότερο ποσό είτε δεν αποδόθηκαν καθόλου, λόγω του κινδύνου καταλογισμών που υπήρχε τότε, μέχρι να δοθεί η λύση από την αλλαγή στον ορισμό των βοσκοτόπων.

 

Η δικαίωση της προσφυγής της χώρας μας και η επιστροφή των χρημάτων, είναι δικαίωση του κτηνοτροφικού κόσμου. Οποιαδήποτε δικαιολογία για στενά χρονικά περιθώρια που δεν επιτρέπουν την απόδοση των χρημάτων στους παραγωγούς είναι προσχηματική, καθώς η ημερομηνία μέχρι 30/6/2020 για την προγραμματική περίοδο δεν ισχύει εφόσον υπάρχει διετής παράταση της τρέχουσας ΚΑΠ.

 

Η κυβέρνηση ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία οφείλει να επιστρέψει με τη σειρά της τα χρήματα αυτά, στους έλληνες κτηνοτρόφους.

 

You May Also Like

Συναντήσεις Β2Β από τις πρεσβείες Γαλλίας και Γερμανίας με επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Συναντήσεις Β2Β από τις πρεσβείες Γαλλίας και Γερμανίας με επιχειρήσεις της Δυτικής…

Δήμος Άργους Ορεστικού: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς

Δήμος Άργους Ορεστικού: Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των ιδιωτικών οικοπέδων για την αποτροπή…

Συνελήφθη 25χρονος διακινητής σε περιοχή της Καστοριάς, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράτυπους μετανάστες

Συνελήφθη 25χρονος διακινητής σε περιοχή της Καστοριάς, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε.…

Συνάντηση της Υφυπουργού κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου με το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Πασχαλίδη Παναγιώτη για Σχέδια Βόσκησης του Δήμου Πρεσπών

Συνάντηση της Υφυπουργού κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου με το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Πασχαλίδη…

Δύο έργα από την Ελλάδα και συγκεκριμένα το ένα από την Καστοριά είναι ανάμεσα στους νικητές των ευρωπαϊκών βραβείων Natura 2000 για το 2018

Δύο έργα από την Ελλάδα και  συγκεκριμένα το ένα από την Καστοριά…

Πράσινο φως για τη λειτουργία της Κτηνοτροφικής Σχολής Βλάστης

  Πράσινο φως για τη λειτουργία της Κτηνοτροφικής Σχολής Βλάστης

Τρία αρκουδάκια από τη Γεωργία και πέντε λύκοι από την Αυστρία φιλοξενούνται στα Καταφύγια

Έπειτα από πολύμηνες συντονισμένες ενέργειες μαζί με φιλοζωικές οργανώσεις με τις οποίες…

Εργαστήριο «Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση»

Η Ε’ και η ΣΤ’ του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Καστοριάς για να παρακολουθήσει το εργαστήριο «Τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση»