Ολυμπία Τελιγιορίδου: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι στο πλευρό των κτηνοτρόφων. Ο κ.Λιβανός τους οφείλει λεκτική και έμπρακτη συγνώμη

Από τις 12 Οκτωβρίου καταθέσαμε ερώτηση με τη συνυπογραφή 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προειδοποιώντας για τα προβλήματα που διαφαίνονταν στην πληρωμή της επερχόμενης βασικής ενίσχυσης και ζητώντας την κατάργηση ή τροποποίηση της νέας ΚΥΑ που αφορά στην «Κατανομή Βοσκοτόπων στους κτηνοτρόφους της χώρας».

Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στις 5 Οκτωβρίου επέφερε διαχωρισμό για πρώτη φορά στην ηλικία των αμνοεριφίων και βρήκε εξ’ απήνης τους κτηνοτρόφους που είχαν ήδη υποβάλλει την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το 2021, λόγω της αναδρομικής ισχύος της.

Προειδοποιήσαμε εγκαίρως πως αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα πολλοί κτηνοτρόφοι να βρεθούν εκτεθειμένοι και αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να υποστούν απώλεια ή μεγάλη μείωση στο δικαιούμενο ποσό ενίσχυσης και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή με την έκρηξη της ακρίβειας στην ενέργεια και τα αγροεφόδια.

Η ηγεσία του Υπουργείου όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη την έγκαιρη προειδοποίησή μας αλλά προχώρησε στις 27-10-2021 στην εφαρμογή της ΚΥΑ κόβοντας επιδοτήσεις ύψους 63 εκ. ευρώ από τους πραγματικούς παραγωγούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ΥΠΑΑΤ και ο Υπουργός  προέβησαν σε μια απαράδεκτη ανακοίνωση την ίδια μέρα  (27-10-2021) όπου αντί να αναλάβουν την ευθύνη της αποτυχίας των πληρωμών χαρακτήρισαν “σκυλιά που αλυχτάνε” τους κτηνοτρόφους που είδαν κομμένες τις επιδοτήσεις που δικαιούνταν.

Εύλογα και δίκαια κτηνοτροφικοί φορείς προχωρούν αύριο σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Είμαστε στο πλευρό τους για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεση επανόρθωση της ζημιάς που προκάλεσε. Ο κ.Λιβανός οφείλει λεκτική και έμπρακτη συγνώμη προς τον κτηνοτροφικό κόσμο της χώρας.

 

Ολυμπία Τελιγιορίδου

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια(βίντεο)

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η…