Ολυμπία Τελιγιορίδου: Στην Καστοριά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχτισαν και η ΝΔ γκρέμισε και συνεχίζει να γκρεμίζει

 

Επειδή εκεί στην ΝΔ πιπιλάνε την ίδια καραμέλα του “παλιού κακού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 που συνεχίζει στο ΣΥΡΙΖΑ” ας τους θυμίσουμε.

Στην Καστοριά το “παλιό κακό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80” δημιούργησε το ΤΕΙ και δρομολόγησε την δημιουργία αρχιτεκτονικής σχολής.

Η “καλή ΝΔ” με το σχέδιο Αθηνά έστειλε την Αρχιτεκτονική Καστοριάς σε άλλη πόλη και κατήργησε την εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου με απόφαση να κλείσει οριστικά το 2017.

Ο “κακός ΣΥΡΙΖΑ” επαναλειτούργησε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και δημιούργησε στην Καστοριά 5 πανεπιστημιακά τμήματα και 2 διετή τμήματα.

Η “καλή ΝΔ” με το “καλημέρα στην κυβέρνηση” κατήργησε τα 2 διετή και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Προσχολικής Ηλικίας. Τις επόμενες μέρες με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή δρομολογεί το κλείσιμο του Πανεπιστημίου στην Καστοριά.

Αυτά έχει καταγράψει η ιστορία.

Εκεί στην “καλή ΝΔ” περισσεύει η ανικανότητα και το χειρότερο από όλα η έλλειψη κρίσης, αντίληψης αλλά και ντροπής για την καταστροφή που κάνει στην Καστοριά.

Στόχος του καταστροφικού νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι να απομακρύνει τους αποφοίτους του Λυκείου από το δημόσιο πανεπιστήμιο και να τους οδηγήσει στα ιδιωτικά κολλέγια, εμπορευματοποιώντας τη γνώση, δικαίωμα στην οποία θα έχουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν.

Τέλος, η ΝΔ κατασυκοφάντησε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δημόσια πανεπιστήμια ως άντρο ανομίας, ναρκωτικών, τρομοκρατίας και εγκλήματος για να φέρει την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ που θυμίζει αναβίωση του Σπουδαστικού της ασφάλειας άλλων εποχών.

Εν μέσω πανδημίας αντί να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό προσλαμβάνει 1000 αστυνομικούς. Αυτοί που σήμερα προσλαμβάνουν αστυνομικούς, το 2013 απέλυαν 1349 φύλακες των ΑΕΙ που ήταν υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών, με απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Η υποκρισία της ΝΔ περισσεύει.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

You May Also Like

Ἐπίσκεψη Μητροπολίτου Καστορίας στό Χιονάτο, τόν Μεσόβραχο καί τήν Καλή Βρύση

Ἔγινε δέηση στόν Ναό τοῦ Ἁγίου Νικολάου, ὁ Σεβασμιώτατος ἀπηύθυνε λόγο πνευματικό στούς Ἐνορίτες, καί τόν προσεφώνησε ὁ κ. Κεκίρογλου.

Το βιβλίο του κ. Ζήση Παναγιώτου με τον τίτλο “Τα παιδιά της θυελλώδους δεκαετίας 1940 – 1950”. (Βιβλιοπαρουσίαση).

Προσφάτως, κατά τον μήνα Ιούνιο, εκδόθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα καλαίσθητο, καλογραμμένο και…

«Ανάληψη υπηρεσίας των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…