Ολυμπία Τελιγιορίδου: Στην Καστοριά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχτισαν και η ΝΔ γκρέμισε και συνεχίζει να γκρεμίζει

 

Επειδή εκεί στην ΝΔ πιπιλάνε την ίδια καραμέλα του “παλιού κακού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 που συνεχίζει στο ΣΥΡΙΖΑ” ας τους θυμίσουμε.

Στην Καστοριά το “παλιό κακό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80” δημιούργησε το ΤΕΙ και δρομολόγησε την δημιουργία αρχιτεκτονικής σχολής.

Η “καλή ΝΔ” με το σχέδιο Αθηνά έστειλε την Αρχιτεκτονική Καστοριάς σε άλλη πόλη και κατήργησε την εισαγωγή φοιτητών στο τμήμα Διεθνούς Εμπορίου με απόφαση να κλείσει οριστικά το 2017.

Ο “κακός ΣΥΡΙΖΑ” επαναλειτούργησε το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και δημιούργησε στην Καστοριά 5 πανεπιστημιακά τμήματα και 2 διετή τμήματα.

Η “καλή ΝΔ” με το “καλημέρα στην κυβέρνηση” κατήργησε τα 2 διετή και το τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Προσχολικής Ηλικίας. Τις επόμενες μέρες με νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή δρομολογεί το κλείσιμο του Πανεπιστημίου στην Καστοριά.

Αυτά έχει καταγράψει η ιστορία.

Εκεί στην “καλή ΝΔ” περισσεύει η ανικανότητα και το χειρότερο από όλα η έλλειψη κρίσης, αντίληψης αλλά και ντροπής για την καταστροφή που κάνει στην Καστοριά.

Στόχος του καταστροφικού νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι να απομακρύνει τους αποφοίτους του Λυκείου από το δημόσιο πανεπιστήμιο και να τους οδηγήσει στα ιδιωτικά κολλέγια, εμπορευματοποιώντας τη γνώση, δικαίωμα στην οποία θα έχουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν.

Τέλος, η ΝΔ κατασυκοφάντησε όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δημόσια πανεπιστήμια ως άντρο ανομίας, ναρκωτικών, τρομοκρατίας και εγκλήματος για να φέρει την αστυνομοκρατία στα ΑΕΙ που θυμίζει αναβίωση του Σπουδαστικού της ασφάλειας άλλων εποχών.

Εν μέσω πανδημίας αντί να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό προσλαμβάνει 1000 αστυνομικούς. Αυτοί που σήμερα προσλαμβάνουν αστυνομικούς, το 2013 απέλυαν 1349 φύλακες των ΑΕΙ που ήταν υπό την εποπτεία των πρυτανικών αρχών, με απόφαση του τότε Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.

Η υποκρισία της ΝΔ περισσεύει.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

You May Also Like

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη νέα κοινωνική δομή, τα Κέντρα Κοινότητας

Μια νέα πρόσκληση που αφορά στη λειτουργία της νέας δομής, του κέντρου…

Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής πραγματοποίησε συνάντηση…

ΕΡΤ: Μετά από μακρύ αγώνα δικαιώθηκαν οι κάτοικοι του Δισπηλιού για το “δηλητηριασμένο” νερό (βίντεο)

ΕΡΤ: Μετά από μακρύ αγώνα δικαιώθηκαν οι κάτοικοι του Δισπηλιού για το…

Πού καταγράφηκαν τα χθεσινά 6 κρούσματα στην Καστοριά

Πού καταγράφηκαν τα χθεσινά 6 κρούσματα στην Καστοριά

Συνελήφθησαν 46χρονος και 21χρονος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -75- κιλών και -170- γραμμαρίων, σε περιοχή της Καστοριάς

Συνελήφθησαν 46χρονος και 21χρονος για διακίνηση μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -75-…

520.098 € από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για την Επιχορήγηση Ναών και Μονών της Ι.Μ. Καστοριάς για τη Συντήρηση, Αποκατάσταση και Ανάδειξη των Υποδομών τους

520.098 € από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας για την Επιχορήγηση Ναών και…

Μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας από την Ολυμπία Τελιγιορίδου

  Μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας από την…

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς για την εξιχνίαση της υπόθεσης απαγωγής του Αργύρη Τσιφλικιώτη

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Καστοριάς συγχαίρει απερίφραστα τον Αστυνομικό Διευθυντή της…