ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ: «Αίτημα λήψης άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας»

H Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, καταθέτει προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, αναφορά την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς σχετικά με το αίτημά τους για τη λήψη άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας.  Τα τελευταία δύο χρόνια ο κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα με την πανδημία του Covid – 19, ενώ μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία η δραστηριότητα του κλάδου έχει ανασταλεί πλήρως. Το Επιμελητήριο προτείνει για τους εργαζόμενους επαναφορά της αναστολής ή ανάλογου μέτρου για τους εργαζόμενους του κλάδου και παράταση των δικαιούχων επιδομάτων του ΟΑΕΔ. Ενώ, για τις επιχειρήσεις προτείνει την αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών, την αναστολή της επιστροφής των επιστρεπτέων προκαταβολών, δόσεων δανείων και ειδικό πρόγραμμα στήριξης της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

 

Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας

Αναφορά κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς σχετικά με το αίτημά τους για τη λήψη άμεσων μέτρων για τον κλάδο της γουνοποιίας.

Η αναστολή των δραστηριοτήτων μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την ανεπανόρθωτη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος λόγω της πανδημίας του Covid – 19, έχουν οδηγήσει τους γουνοποιούς σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον κλάδο της γουνοποιίας, αναλογιζόμενη τις ιδιαιτερότητές του και τον αντίκτυπο που έχει στην περιοχή της Καστοριάς. Η στήριξη πρέπει να είναι ουσιαστική, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα που προτείνονται από το Επιμελητήριο Καστοριάς και να ανταποκριθεί στη δύσκολη συγκυρία που έχει επέλθει ο κλάδος.

 

You May Also Like

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Καστοριάς

Ολοκληρώνει με Γιαννουζάκο ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς! Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς είναι…