Ομιλία στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση πραγματοποίησε η Μαρία Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι «στόχος ενός νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της σύνδεσής της με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις».

Η Μαρία Αντωνίου, κάνοντας επισημάνσεις επί συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου, απάντησε σε σχόλια που διατυπώθηκαν, ενώ προέβη σε σειρά ερωτήσεων προς τον κ. Φωτάκη, για τον οποίον είπε χαρακτηριστικά πως  «το πόσο υπερασπίστηκε ο κ. Υπουργός το παρόν νομοσχέδιο φαίνεται από την συνεχή παρουσία του-απουσία του στις Επιτροπές. Ούτε εσείς κ. Υπουργέ δεν πιστεύετε στις αναχρονιστικές διατάξεις που φέρνετε. Και πώς να πιστεύετε; Αφού όλες σας οι σπουδές είναι σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αλλά η καρέκλα, σας αναγκάζει να κάνετε αυτό που πρέπει σύμφωνα με τις ιδεοληψίες της σημερινής προσωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

Υπενθύμισε ακόμη ότι «ήταν και είναι στόχος μας, τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας μας να είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργηθεί στην ανώτατη εκπαίδευση ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα βασίζεται στη γνώση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Αυτό το στόχο δυστυχώς δεν τον εξυπηρετεί ούτε στο ελάχιστο το αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο που φέρνετε σήμερα. Μας πάτε πίσω πολλές δεκαετίες και στερείτε από τη νέα γενιά κάθε όραμα και προοπτική. Αφήστε επιτέλους τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας και της έρευνας μακριά από το μικροκομματικά σας παιχνίδια και συμφέροντα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…