Αιφνιδιαστική τροπολογία – «κόφτη» των μισθολογικών δαπανών των ειδικών μισθολογίων κατατέθηκε στη Βουλή από τους Υπουργούς Οικονομικών, λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της νέας ιστορικής απόφασης του ΣτΕ που για άλλη μια φορά αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητα του λειτουργήματός μας και υπαγορεύει στην Κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη μισθολογική μας αποκατάσταση.

Σύμφωνα με την τροπολογία – μαχαίρι στους μισθούς μας, αναστέλλεται από 1-1-2017 μέχρι 31-12-2018 κάθε μισθολογική ωρίμανση και μισθολογική προαγωγή των λειτουργών και υπάλληλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια.

Παράλληλα, με βάση την εισηγητική έκθεση και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κρίνονται οι ως άνω περικοπές αναγκαίες (!!!) για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής και είναι ανάλογες με τη διετή (2016 – 2017) αναστολή της μισθολογικής ωρίμανσης των υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 του ν.4354/2015 και το Δημόσιο θα εξοικονομήσει δαπάνη ύψους 118 εκατ. ευρώ για τα έτη 2017 και 2018.

Είναι σαφές ότι στη λογική των Μνημονίων υπερέχουν οι αριθμοί και οι στόχοι της δημοσιονομικής προσαρμογής παρά η αξία της ζωής των ανθρώπων, το αγαθό της ασφάλειας και της εσωτερικής ειρήνης που προστατεύουν τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας. Ταυτόχρονα δε, περιφρονεί και τις δικαστικές αποφάσεις!!

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό ότι, η Κυβέρνηση με ύπουλο και δόλιο τρόπο επιτίθεται στα ειδικά μισθολόγιακαι των Σωμάτων Ασφαλείας, αγνοώντας τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, τόσο αυτές του 2014 όσο και τις πρόσφατες του 2016, που θωρακίζουν την ειδική μισθολογική μεταχείριση των στελεχών των εν λόγω Σωμάτων.Ουσιαστικά παραβιάζει το σκεπτικό των προαναφερόμενων αποφάσεων και το δεδικασμένο που αυτές παράγουν. Τούτο, διότι, οι απολαβές των Ελλήνων Αστυνομικών όντως μειώνονται σε επίπεδα κατώτερα του 2012, ενδεχομένως ακόμα ακόμα και των υφιστάμενων!! Μέχρι και οι δύο (2) νόμοι που περιέκοψαν τις αποδοχές των ένστολων (4093/12 & 4307/14), οι οποίοι κατ’ άλλα κρίθηκαν αντισυνταγματικοί, διατήρησαν ξεπαγωμένες τις ωριμάνσεις των συναδέλφων μας. Με τρόπο ανάλγητο και ανήθικο, η Κυβέρνηση παρεμβαίνει ακόμα και σε αυτό!!

Καλούμε τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων να καταψηφίσουν την κατάπτυστη αυτή τροπολογία και να μην παρασυρθούν επιτέλους στις δόλιες πρωτοβουλίες των Οικονομικών Υπουργών που υπερβαίνουν σε ζήλο ακόμα και τα κελεύσματα των δανειστών. Δεν πέρασε πολύς καιρός από τη ψήφιση του ασφαλιστικού, όπου η Κυβέρνηση, μέσω του αρμόδιου Υπουργού της, από το βήμα της Βουλής το συνέδεε με την κατάρτιση και τη ψήφιση του νέου μισθολογίου για τους ένστολους.

Οι ύπουλες αυτές μεθοδεύσεις υποκρύπτουν δόλο και ο δόλος τιμωρείται ποινικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΕΣΕΕ:  «Στηρίζουμε τη χώρα. Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις»

ΕΣΕΕ:  «Στηρίζουμε τη χώρα. Στηρίζουμε τις Μικρομεσαίες Εμπορικές Επιχειρήσεις»

«Με ευρύτατη πλειοψηφία η ψήφιση του οικονομικού προϋπολογισμού της ΔΟΕ»

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ως ο φυσικός χώρος των ανεξάρτητων…

Αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ σε Έλληνες ιδιοκτήτες VW

Αποζημιώσεις 11.000 ευρώ και 5.500 ευρώ επιδίκασε το Ειρηνοδικείο Αθηνών σε δύο…

Οι καταθέσεις Μητρετώδη – Κούκλατζη: Ποιο ήταν το λάθος μας στον Έβρο – Το χρονικό της σύλληψης

Το χρονικό της σύλληψής τους, και το λάθος που έκαναν, περιγράφουν στις…

Ζάκυνθος: Καρχαρίας κολυμπά μπροστά σε σκάφος, 2 μίλια από το λιμάνι (βίντεο)

Ο έμπειρος καπετάνιος είδε το μεγάλο ψάρι από μακριά και πλησίασε με το σκάφος του για να δει γιατί ακριβώς πρόκειται.

Δώρο Πάσχα: Τι προβλέπεται αν δεν καταβληθεί;

Δώρο Πάσχα: Τι προβλέπεται αν δεν καταβληθεί;

Χανιά: Κατηγορίες σε 4 για βιασμό 19χρονου – Ιερείς οι 2 εξ αυτών

Αποκαλύψεις από την αστυνομική έρευνα.

Μητσοτάκης για επίταξη: Ύστατο συνταγματικό όπλο – Αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσω

Table of Contents Hide Μητσοτάκης για επίταξη: Ύστατο συνταγματικό όπλο – Αν…