Πλάνο 8 ομίλων των 13-14 ομάδων απ’ τη σεζόν 2017-’18. ● Αύγουστο η απόφαση για 4 ή 6 ομίλους φέτος. ● Επιστροφή του Κυπέλλου Γ’, τι αποφασίστηκε για το Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Οριστική κατάργηση των μπαράζ ανόδου και απευθείας άνοδος των Πρωταθλητών των ΕΠΣ στη Γ’ Εθνική, ώστε, απ’ τη μεθεπόμενη σεζόν (2017-’18), η τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία να διεξαχθεί με 8 ομίλους των 13- 14 ομάδων!

Τούτες υπήρξαν δύο από τις πλέον σημαντικές αποφάσεις που έλαβε σήμερα, Πέμπτη (30/6) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Όπερ, πολύ απλά, σημαίνει ότι ο φετινός Πρωταθλητής της ΕΠΣ Κέρκυρας, πανηγυρίζει απευθείας την άνοδό του στη Γ’ Εθνική!

Τι δεν επιβεβαιώθηκε; Η προγενέστερη πληροφορία περί ενδεχομένου «αποχώρησης» των ομάδων της Γ’ Εθνικής από το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Καθώς αν και γνωστοποιήθηκε η επαναφορά του θεσμού του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής , εντούτοις, για το Ερασιτεχνών η απόφαση υπήρξε η εξής: «Εάν το Κύπελλο Ερασιτεχνών το κατακτήσει πρωταθλήτρια ομίλου Γ’ Εθνικής, η φιναλίστ έχει δικαίωμα ανόδου αρκεί να είναι ομάδα Α’ κατηγορίας…».

Ενδιαφέρον, εμφανίζει και το γεγονός ότι, προκειμένου να επιτευχθεί κατά το πλάνο, η αύξηση των ομίλων σε 8, γνωστοποιήθηκε πως φέτος (2016-’17), «θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες -ίσως 2». Ενώ αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα είναι ο ακριβής αριθμός των ομίλων της φετινής Γ’ Εθνικής: 4 (όπως πέρσι) ή 6; Η απάντηση αναμένεται τον Αύγουστο, όταν και θα γίνει γνωστή η προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι αλλαγές που ετοιμάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ:

Επαναφορά του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής. Αυτό είχε καταργηθεί κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Καταργούνται τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ.

Οι πρωταθλήτριες ομάδες -των ΕΠΣ- θα ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική.

Η αγωνιστική σεζόν 2017-2018  της Γ’ Εθνικής θα έχει 8 ομίλους των 13-14 ομάδων.

Ο Κυπελλούχος Ερασιτεχνών θα παίρνει άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα δίνουν μπαράζ ανόδου στη Football League για να ανέβουν οι τέσσερις.

Εάν το Κύπελλο Ερασιτεχνών το κατακτήσει πρωταθλήτρια ομίλου Γ’ Εθνικής, η φιναλίστ έχει δικαίωμα ανόδου αρκεί να είναι ομάδα Α’ κατηγορίας.

Από την προσεχή αγωνιστική σεζόν (2016-2017) θα υποβιβαστούν λιγότερες ομάδες -ίσως 2- για να προκύψουν οι 8 όμιλοι την επόμενη σεζόν.

Έπειτα από τα παραπάνω, όλα δείχνουν ότι το προσεχές πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θα έχει είτε 4 ομίλους , είτε 6 κάτι το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον Αύγουστο όταν και θα γίνει γνωστή η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με τα κριτήρια υποβιβασμού και ανόδου να είναι τα ίδια με πέρυσι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

“Καταγράφουμε την ιστορία σήμερα για να μην μας διαγράψει αύριο”

Γράφει Ο Λεωνίδας Θ. Πουλιόπουλος Έχω ασχοληθεί με αρκετές βιβλιοπαρουσιάσεις, μονογραφίες, έρευνες…

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Η Τελική φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. έφτασε.

Συμμετοχή του Α.Σ. Καστοριάς στους αγώνες Special Olympics

Ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο πρωινό είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι αθλητές…