Ουκρανία: Ανατινάχθηκαν αποθήκες με προϊόντα της ελληνικής Elton

της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις, που αφορούν στις δραστηριότητες της Elton group στην Ουκρανία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το Capital.gr, καταστράφηκαν ολοσχερώς οι αποθήκες στις οποίες στεγάζονταν τα προϊόντα που διακινεί η εισηγμένη και τα οποία κατά κύριο λόγο διοχετεύονται στην ουκρανική αγορά ενώ αναμένεται πιθανότατα εντός της ημέρας να βγει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του ομίλου.

Οι εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους ύστερα από επίθεση που δέχθηκαν και η οποία οδήγησε στην ανατίναξή τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα προϊόντα που ήταν αποθηκευμένα.

“Πρόκειται για ένα μεγάλο logistic center, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα του Κιέβου”, σημειώνουν στο capital.gr πηγές προσκείμενες στην εταιρεία και συνεχίζουν λέγοντας:

“Η Elton μισθώνει ένα τμήμα των συγκεκριμένων αποθηκευτικών χώρων, τους οποίους χρησιμοποιεί  από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να έχει παρουσία στη συγκεκριμένη χώρα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα κέντρο logistic, στο οποίο είχαν επιλέξει να στεγάζουν τα προϊόντα τους εκτός από την ελληνική Elton και άλλες εταιρείες περίπου 40 με 50.

Μέχρι στιγμής, η εισηγμένη δεν έχει μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την ποσότητα των προϊόντων της- κυρίως χημικές πρώτες ύλες που προορίζονται για  βιομηχανική χρήση- τα οποία καταστράφηκαν ενώ αναζητά μέσα από το λογιστικό της σύστημα να εντοπίσει τα ακριβή νούμερα, τα οποία θα της επιτρέψουν να εκτιμήσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το μέγεθος της ζημιάς.

Να σημειωθεί ότι η Elton group διατηρεί  στην Ουκρανία τη θυγατρική Elton Corporation LLC με έδρα το Κίεβο, η οποία προχώρησε σε αναστολή των δραστηριοτήτων της από την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

“Πρόκειται για μια μικρή εταιρεία, η οποία απασχολεί 10 με 12 εργαζόμενους. Δεν έχει προλάβει ακόμη να μεγαλώσει”, σημειώνουν στο Capital.gr οι ίδιες πηγές. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή της ουκρανικής θυγατρικής στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου είναι περιορισμένη και δεν αναμένεται να επιφέρει ουσιαστική επίδραση σε αυτά.

Συγκεκριμένα, η συμβολή της υπολογίζεται στο 1,6% ως προς την οικονομική θέση του ομίλου, στο 2% ως προς τον κύκλο εργασιών και στο 0,8% ως προς τα οικονομικά του αποτελέσματα.

Σε χαμηλά επίπεδα κινείται και η έκθεσή της στην τοπική αγορά της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή που η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται διαρκώς σε επικοινωνία με τους συνεργάτες της που βρίσκονται επί ουκρανικού εδάφους προκειμένου να ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος που μετρά περισσότερα από 40 χρόνια δραστηριοτήτων, διανέμει περισσότερα από 8.000 προϊόντα σε 15 χώρες ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πέραν των εργασιών της στην Ουκρανία που έχουν διακοπεί, οι δραστηριότητές της στις υπόλοιπες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα.

You May Also Like

Κύμα ακραίου καύσωνα σαρώνει την Ευρώπη – Περισσότεροι από 1000 θάνατοι

Table of Contents Hide Πιο ζεστό το Λονδίνο από την Σαχάρα σήμερα  Από…

Θρίλερ στην Ταϊβάν: Αναχώρησε από Μαλαισία το αεροσκάφος της Πελόζι – Άγνωστο αν επιβαίνει η ίδια.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής…

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου ενόψει χειμώνα

Στο 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας…

Reuters: Οι G7 μιλούν για όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο – Φόβοι για την αντίδραση Πούτιν

Για την επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου συζητούν οι…

Κρις βαν Χόλεν στην «Κ»: Ασυνεπής σύμμαχος η Τουρκία

Ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την επίθεση…

Σαντορίνη: Έστριψε να φωτογραφήσει την καλντέρα και σκότωσε ένα 34χρονο

Ένα ακόμη δυστύχημα που μεγαλώνει τη λίστα με τους θανάτους στον δρόμο…

Ρωγμές στην ευρωπαϊκή ενότητα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη ενεργειακή κρίση που έχει γνωρίσει εδώ…

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα, πέφτουν οι θερμοστάτες

Τα πάνω κάτω στην Γερμανία – Κλείνουν οι πισίνες, χαμηλώνουν τα φώτα,…

Οπλικά συστήματα νέας γενιάς: Ρομπότ-δολοφόνοι στα πεδία μάχης;

Αυξάνονται οι χώρες που επενδύουν σε οπλικά συστήματα νέας τεχνολογίας όπως drones –…

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα

Οι διασώστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να φτάσουν στο θύμα Ένα φριχτό…