Ουκρανία: Η Πολωνία ετοιμάζει κλίνες σε νοσοκομεία και ειδικό τρένο για τη μεταφορά Ουκρανών τραυματιών

Η Πολωνία ετοιμάζει ένα τρένο με ειδικό ιατρικό εξοπλισμό για τη μεταφορά Ουκρανών τραυματιών από την επίθεση της Ρωσίας κατά της γειτονικής της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πολωνικό υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας ότι τα πολωνικά νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν χιλιάδες ασθενείς.

“Η Πολωνία ετοιμάζεται να δεχθεί μετανάστες από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανόμενων Ουκρανών πολιτών που επηρεάστηκαν από την ένοπλη σύγκρουση”, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε e-mail που εστάλη στο Reuters.

Στην Ουκρανία, εκρήξεις ακούγονταν πριν από το ξημέρωμα και καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωινού στην πρωτεύουσα Κίεβο, μια πόλη 3 εκατ. κατοίκων. Ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί εκτός πόλης είχε κυκλοφοριακή συμφόρηση καθώς οι κάτοικοι εγκατέλειπαν την πρωτεύουσα ενώ ακούγονταν κρότοι από πυρά και σειρήνες.

“Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος που εισέρχεται στο έδαφος της Πολωνίας έχει πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας. Σε νοσοκομεία ετοιμάζονται κλίνες για την υποδοχή των τραυματιών”, ανέφερε το πολωνικό υπουργείο.

Ο Πολωνός υπουργός Υγείας Άνταμ Νιτζέλσκι είπε ότι η Πολωνία έχει ετοιμάσει έναν κατάλογο 120 νοσοκομείων για τη νοσηλεία τραυματιών από τη σύρραξη στην Ουκρανία.

“Συνολικά, εκτιμούμε αυτή τη στιγμή ότι είναι δυνατόν να υποδεχθούμε αρκετές χιλιάδες τραυματισμένους ασθενείς ως αποτέλεσμα των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρά τραυματισμένων”, δήλωσε ο Νιτζέλσκι σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα wp.pl.

Είπε επίσης ότι η Πολωνία ετοιμάζει έναν ειδικό τρένο για τη μεταφορά των τραυματιών, με ιατρικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό, κάτι που ποτέ πριν δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη χώρα.

“Τις επόμενες ημέρες σχεδιάζονται ασκήσεις για τη χρήση του. Θα παραλάβει τους τραυματίες από τα σύνορα με την Ουκρανία”, είπε ο υπουργός.

Ο Νιτζέλκσι είπε επίσης ότι η Πολωνία εξετάζει την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει νοσοκομεία εκστρατείας που δημιουργήθηκαν για τους ασθενείς με COVID.

“Εξετάζονται τα νοσοκομεία εκστρατείας και ο μελλοντικός τους ρόλος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν όλο και λιγότεροι ασθενείς με COVID-19, άρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση που γίνουν πραγματικότητα τα πιο απαισιόδοξα σενάρια”.

You May Also Like

Ανεβάζει το θερμόμετρο ο Ερντογάν – Οι δύο κινήσεις που σχεδιάζει η Τουρκία και ο ρόλος των ΗΠΑ

Στην ελληνική πλευρά επικρατεί ψυχραιμία αλλά και η εκτίμηση ότι υπάρχουν δικλίδες…

Η Ευρώπη αποφασίζει για τη θερινή ώρα: «Ψήφισαν» 4,6 εκατ. πολίτες

Η Επιτροπή θα αναλύσει τώρα τις απαντήσεις που ελήφθησαν και θα δημοσιεύσει…

ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

ΕΛΤΑ: Έρχονται προσλήψεις -Πώς θα γίνουν (έγγραφα)

Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.). που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο), με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.). που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά…

Φορολοταρία: Διεκδικείστε «σωστά» τα χρήματα που θα μοιραστούν σε λίγες ημέρες

Φορολοταρία: Διεκδικείστε «σωστά» τα χρήματα που θα μοιραστούν σε λίγες ημέρες

Νέες προκλήσεις Ερντογάν, έκανε παράπονα στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Νέες προκλήσεις Ερντογάν, έκανε παράπονα στη Μέρκελ για την Ελλάδα

Ο Μένιος Φουρθιώτης μένει σε βίλα που έχει κατασχεθεί από τράπεζα και δεν έχει βγει στον πλειστηριασμό

Ο Μένιος Φουρθιώτης μένει σε βίλα που έχει κατασχεθεί από τράπεζα και…

«Η κόρη μας με σύνδρομο Down πήρε το πτυχίο της κι εμείς είμαστε οι πιο περήφανοι γονείς στον πλανήτη»

«Η κόρη μας με σύνδρομο Down πήρε το πτυχίο της κι εμείς…

«Διπλωματικός πυρετός» για τη Συρία – Στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

«Διπλωματικός πυρετός» για τη Συρία – Στην Τουρκία ο Αμερικανός αντιπρόεδρος

Τηλεκπαίδευση: Ποιοι θα πάρουν δωρεάν laptop και tablet

Τηλεκπαίδευση: Ποιοι θα πάρουν δωρεάν laptop και tablet