Δήμος Καστοριάς: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του αρχικού σχεδιασμού με απόλυτη επιτυχία

Ο απολογισμός της εορταστικής περιόδου από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020  ο Δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος πραγματοποίησε τον απολογισμό των δράσεων και των εκδηλώσεων της Εορταστικής Περιόδου, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του αρχικού σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος που είχε κατατεθεί προεκλογικά. Παράλληλα μίλησε για τα επόμενα βήματα που έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί εντός του 2020.

 

Με το πέρας των Εορταστικών Εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του Σχεδίου που είχε καταθέσει ο συνδυασμός του κ. Κορεντσίδη προεκλογικά και είχε προσδιοριστεί σε τρία χρονικά στάδια επιχειρησιακής δράσης.

Στο πρώτο βραχυπρόθεσμο στάδιο, είχε τεθεί ως στόχος και προτεραιότητα η αντιμετώπιση της καθημερινότητας και ο απαραίτητος προγραμματισμός και συντονισμός για την οργάνωση της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Καρναβαλιών.

Μεγάλη ικανοποίηση ως προς την αντιμετώπιση των  θεμάταων καθημερινότητας και καθαριότητας

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της καθημερινότητας  των πολιτών και της καθαριότητας του Δήμου, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως υπάρχει -κατά γενική ομολογία- μεγάλη ικανοποίηση απ’ όλους. Όπως τόνισε ο κ. Κορεντσίδης, τα μηνύματα που λαμβάνει η Δημοτική Αρχή από τους πολίτες είναι ιδιαίτερα θετικά και αισιόδοξα.

«Τίποτα δεν έγινε τυχαία. Υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός, ο συντονισμός των υπηρεσιών και των αντιδημαρχιών» σχολίασε ο Δήμαρχος και συνέχισε λέγοντας πως «Η πρώτη αυτή περίοδος ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και τους εμπλεκόμενους φορείς. Οι πολίτες να είναι βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια μεθοδικότητα και όλο το επόμενο διάστημα».

Πετυχημένη η Εορταστική Περίοδος με  δεκάδες εκδηλώσεις και μεγάλη απήχηση από τον κόσμο

Με τον ανάλογο σχεδιασμό και οργάνωση, αλλά και τον απόλυτο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών,  η Δημοτική Αρχή προχώρησε και στον καταρτισμό του Εορταστικού Προγράμματος 8με8,  και παρουσίασε για πρώτη φορά ένα πλήρες και πολυδιάστατο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πλατεία, σε κάθε χωριό, σε κάθε Δημοτική Ενότητα «Με τον τρόπο αυτό, τόσο οι πολίτες της Καστοριάς, όσοι και οι τουριστικοί επισκέπτες είχαν ένα πλάνο εκδηλώσεων για όλη την εορταστική περίοδο».

Τόσο ο κόσμος της Καστοριάς, όσο και οι τουρίστες αγκάλιασαν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής. Άλλωστε αυτό φανερώθηκε και από τη μαζική συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις εκδηλώσεις. Ωστόσο ο κ. Κορεντσίδης, θέλησε να ενημερώσει πως η όλη διοργάνωση δεν ήταν εύκολη υπόθεση και αυτό γιατί «Ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πολύ “σφιχτό” χρονοδιάγραμμα και με ακόμη πιο “σφιχτό” προϋπολογισμό, αλλά και όλες τις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο project με 22 εκδηλώσεις σε 30 μέρες, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές τα Καρναβάλια και οι εκδηλώσεις των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων. Βέβαια, θεωρούμε ότι όλα κίνησαν ομαλά και ικανοποιητικά. Αυτή είναι και η αίσθηση των συνδημοτών μας και των επισκεπτών».

Ένας μήνας γιορτών στην Καστοριά: 8με8

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, ανέφερε πως μεταξύ των πολλών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος, ξεχώρισαν τρεις,  οι οποίες και είναι  «Η επίσημη έναρξη με το άναμμα του Δέντρου και την συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, η υποδοχή του νέου Έτους και φυσικά η  λειτουργία του Θεματικού Χριστουγεννιάτικου Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία”. Χιλιάδες συμπολίτες είχαν την ευκαιρία να βγουν έξω και να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκδηλώσεις».

Παράλληλα ο κ. Κορεντσίδης έκανε λόγο και για κάποιες παραλείψεις «Δε λέμε βέβαια ότι όλα ήταν άψογα. Φυσικά υπήρξαν και κάποιες παραλείψεις και το ξέρουμε. Όμως είμαστε εδώ κι έχουμε πλέον όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συμπληρώσουμε, να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε το Πρόγραμμα. Απλά ζητούμε κατανόηση και συνεργασία».

Επόμενα Βήματα με κατάθεση Προϋπολογισμού και στόχους ανά Αντιδημαρχία

Τα επόμενα βήματα της Δημοτικής Αρχής,  είναι να ασχοληθεί και να επικεντρωθεί σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Καστοριάς «Θέλουμε να προχωρήσουμε και να δρομολογήσουμε, βάσει και του νέου Προϋπολογισμού που θα καταθέσουμε άμεσα, δράσεις, παρεμβάσεις, έργα σε κάθε χωριό και κάθε Δημοτική Ενότητα, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες θα συγκληθεί Εκτελεστική Επιτροπή για να τεθούν οι στόχοι, οι προτεραιότητες και τα χρονοδιαγράμματα σε κάθε Αντιδημαρχία, σε κάθε Δομή, σε κάθε Υπηρεσία για το τρέχον έτος. Για όλες αυτές τις δράσεις θα είστε έγκαιρα ενήμεροι, αλλά και όλοι οι δημότες, όπως άλλωστε γίνεται και μέχρι σήμερα», ενημέρωσε ο Δήμαρχος.

 

Το “ευχαριστώ”  του Γιάννη Κορεντσίδη

«Θέλω δημόσια να δώσω τα εύσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, στους Αντιδημάρχους, στο Τοπικό Συμβούλιο Καστοριάς και σε όλα τα Τοπικά, στις Δομές και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, στο Ιδιαίτερο Γραφείο και τους Συνεργάτες μου, στο Στελεχιακό Προσωπικό και όλους τους Υπαλλήλους του Δήμου Καστοριάς.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω δημοσίως τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τους Βουλευτές, την Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, τους Συλλόγους και τα Σωματεία καθώς επίσης και τους εκατοντάδες εθελοντές, ομάδες και πολίτες, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης για την άμεση προβολή και επικοινωνία.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και την ενεργό συμμετοχή τους στην προσπάθεια της νέας Δημοτικής Αρχής.

Όλοι μας βάζουμε από ένα μικρό λιθαράκι για να χτίσουμε και να δημιουργήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τον τόπο μας», είπε κλείνοντας ο Δήμαρχος Καστοριάς.

Επιμέλεια: Χρύσα Κοσμίδου

You May Also Like

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Γυναίκα και Σακχαρώδης Διαβήτης”

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα “Γυναίκα και Σακχαρώδης Διαβήτης”

Εννεάμηνη παράταση για την οριστικοποίηση των εγγραφών 84 περιοχών στο κτηματολόγιο. Η παράταση αφορά και στο Μαυροχώρι Καστοριάς

Εννεάμηνη παράταση για την οριστικοποίηση των εγγραφών 84 περιοχών στο κτηματολόγιο. Η…

Επίσκεψη του Δημάρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή στο οινοποιείο Στεργίου

Το διεθνώς βραβευμένο οινοποιείο του συνδημότη μας κ. Στεργίου, στη Μεταμόρφωση Καστοριάς,…

Συνέχεια του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά»

Συνέχεια του διαδικτυακού προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά»

Διαμαρτυρία της Ε.Λ.Μ.Ε Καστοριάς για νομοσχέδιο και τροπολογία

Διαμαρτυρία της Ε.Λ.Μ.Ε Καστοριάς για νομοσχέδιο και τροπολογία

Η Εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην ιστορική Μονή Τσιριλόβου

Η Εορτή της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στην ιστορική Μονή…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα…

Παρουσιάστηκαν στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)  οι δράσεις και ο προγραμματισμός του Επιμελητηρίου Καστοριάς

Παρουσιάστηκαν στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)  οι δράσεις και ο προγραμματισμός…

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της K.W.ANDRI

Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017 και ώρα 18:30 πραγματοποιήθηκε  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη…