Ο Γρηγόρης Χάτσιος ο νέος Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς (Βιογραφικό-Δηλώσεις)

O Γρηγόρης Ι. Χάτσιος γεννήθηκε και τελείωσε το λύκειο στην Καστοριά. Κάτοχος πτυχίου Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1983) και μεταπτυχιακού τίτλου Master σε Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων Επιχειρήσεων από το City University του Λονδίνου (1987) συνδύασε την θετικότητα των Μαθηματικών με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία των νέων τεχνολογιών στην επαγγελματική του πορεία.

Ξεκίνησε την καριέρα του σαν Systems Engineer στην πολυεθνική εταιρία ΙΒΜ (1989) και για δύο έτη επιφορτίζεται με την υποστήριξη των μεγαλύτερων υπολογιστικών συστημάτων της εταιρίας στην Β. Ελλάδα με ειδίκευση το κεντρικό mainframe του Α.Π.Θ. Ταυτόχρονα διδάσκει σε κολέγια και το ΕΛΚΕΠΑ εξειδικευμένα θέματα πληροφορικής.

Το 1991 παραιτούμενος εγκαθίσταται οικογενειακώς στην Καστοριά όπου, μέχρι σήμερα, με την ατομική του επιχείρηση παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στο χώρο της εκπαίδευσης, της μηχανοργάνωσης και της ανάπτυξης εφαρμογών (για επιχειρήσεις και οργανισμούς), και το Internet (διαχείριση & σχεδίαση ιστότοπων, e-shops, digital marketing).

Παράλληλα αναπτύσσεται :

  • επαγγελματικά από το 1994 στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών για επιδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και των χρηματοοικονομικών εργασιών (κάτοχος πιστοποιητικών α1 και α2 στην λήψη και διαβίβαση εντολών σε μετοχές και παράγωγα)
  • επιστημονικά και ακαδημαϊκά από το 1997 σαν έκτακτος συνεργάτης – καθηγητής και στα 3 τμήματα του ΤΕΙ Καστοριάς και
  • κοινωνικά με την συμμετοχή σε συλλόγους και συνδικαλιστικά σε επαγγελματικούς φορείς.

 

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των :

 

  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Παράρτημα Καστοριάς (2000 –  2007)
  • ΔΗ.Π.Ε.ΚΑ. – Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Καστοριάς (Πρόεδρος  2003 )
  • Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Καστοριάς (Ταμίας  2002 – 2005)
  • Σ.Ε.Π.Β.Ε. – Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β. Ελλάδος (1995 – 2001)
  • Ε.Π.Υ. – Εταιρία Επιστημόνων Πληροφορικής Υπολογιστών  (1989-1991)
  • ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ Ν. Καστοριάς (Αντιπρόεδρος 1995 – 1998):

 

 

Την τρέχουσα περίοδο διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά και σε ερευνητικό επίπεδο ασχολείται με την Τεχνητή Νοημοσύνη, τις Distributed Ledger Technologies (blockchain)  και την προστασία προσωπικών δεδομένων στον χώρο της υγείας.

 

 

Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Χάτσιου:

«Έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μου και την κοινωνία του Ν. Καστοριάς, συμμετείχα στην διαδικασία αξιολόγησης για την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Η τελική απόφαση είναι θετική στο πρόσωπό μου.

Θεωρώ ότι η επιστημονική μου κατάρτιση, η πολύχρονη και πολύπλευρη επαγγελματική μου διαδρομή και γενικότερα η κοινωνική μου παρουσία αποτελούν εχέγγυα για το έργο που καλούμαι να προσφέρω.

Οι τομείς της δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής πρόνοιας, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που στηρίζεται η εύρυθμη λειτουργία μιας σύγχρονης κοινωνίας και καθορίζουν το πολιτισμικό της επίπεδο.

Στόχος μου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η ποιοτική εξυπηρέτηση όλων, αδιακρίτως, των ασθενών και των οικείων τους. Μαζί με την οργάνωση των οικονομικών και την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών πληροφορικής, αποτελούν τους βασικούς άξονες της πολιτικής της νέας κυβέρνησης και είναι η μεγάλη πρόκληση που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.

Στην προσπάθεια μου αυτή, επιθυμώ να έχω στενή και αποτελεσματική συνεργασία με τους θεσμικούς παράγοντες, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα MΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.

Θα βρίσκομαι καθημερινά δίπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που έχουν αποδείξει ότι σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, σέβονται και τιμούν το λειτούργημα τους με υπευθυνότητα, συνέπεια και ανθρωπιά.

Ευχαριστώ δημόσια τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον υπουργό υγείας κ. Κικίλια και τον βουλευτή Καστοριάς κ. Τζηκαλάγια, που μου εμπιστεύτηκαν το έργο αυτό και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα εξαντλήσω όλες τις δυνάμεις μου για να δικαιώσω αυτή την απόφαση τους».

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…