Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης στις εκδηλώσεις, στη Βασιλειάδα, προς τιμήν του Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη

 

Παρουσία του Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στην Βασιλειάδα, προς τιμήν του Πρώτου Έλληνα Αξιωματικού της Αεροπορίας, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη που έπεσε στις 30 Οκτωβρίου 1940 στα υψώματα του «Προφήτη Ηλία» Βασιλειάδας.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου Βασιλειάδας και ακολούθως, επιμνημόσυνη δέηση, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στο χώρο προτομής του «Ευάγγελου Γιάνναρη».

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Καστοριάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στη Βασιλειάδα, μία ακόμη Κοινότητα, η οποία συμπληρώνει τον μακρύ κατάλογο των αιματοβαμμένων περιοχών του τόπου μας.

 

Έλαχε, αυτή η γη της Καστοριάς, της Μακεδονίας, της Πατρίδας μας, να «αγκαλιάζει» στα σπλάχνα της Ήρωες, όπως ο Γερμανός Καραβαγγέλης και ο Παύλος Μελάς, που τιμήσαμε πρόσφατα.  

 

Σήμερα, όπως κάθε χρόνο, τιμούμε έναν ακόμη Ήρωα. Τον Ευάγγελο Γιάνναρη. Τον αγωνιστή των αιθέρων, που θυσιάστηκε, προσφέροντας την ίδια του την ζωή για την υπεράσπιση της πατρίδας μας.

 

Θέλοντας να τονίσω τη σημαντική συμβολή και το αξιόμαχο της Ελληνικής Αεροπορίας, αλλά και γενικότερα του Στρατού μας, θα κλείσω με τα ανατριχιαστικά λόγια του Επισμηναγού Δημήτρη Βολακάκη, ο οποίος πετώντας πριν λίγες μέρες πάνω από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσα από το πιλοτήριο: «ετούτος εδώ ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

Αιωνία σου η μνήμη Ήρωα Ευάγγελε Γιάνναρη.

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…