Ο Δήμαρχος Νεστορίου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος για την πυρκαγιά στη Χρυσή

 

 

Το ξέσπασμα της πρόσφατης πυρκαγιάς στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Χρυσής στη Δ.Ε. Αρενών μας ανησύχησε όλους στον δήμο Νεστορίου. Οι μνήμες της μεγάλης καταστροφής από την πυρκαγιά του 2007 στον Γράμμο είναι νωπές και ορατές ακόμη. Η έγνοια μας να μην επαναληφθεί ανάλογη καταστροφή είναι σταθερή και διαρκής. Ίσως για αυτό, σε συνδυασμό και με τη γνώση που έχει συσσωρευτεί από τα προηγούμενα συμβάντα και ιδίως του 2007, επιτρέπουν την άμεση και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς στα δάση του Γράμμου, όπως το πρόσφατο στην Χρυσή.

Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω για την τάχιστη και μεγάλη κινητοποίηση εναέριων (2 canadair και 1 ελικόπτερο) και επίγειων δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (πάνω από 60 πυροσβέστες με οχήματα από διάφορες περιοχές). Ευχαριστώ θερμά τις υπηρεσίες και τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τον αγώνα και τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν για να περιορίσουν και να σβήσουν τελικά την πυρκαγιά πριν αυτή λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.  

Ιδιαιτέρως τον περιφερειακό διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας κ. Σ. Κορελα, τον διοικητή Καστοριάς κ. Δ. Παπουτσίδη, τον υποδιοικητή κ. Κ. Τσαλικη, τον διοικητή του κλιμακίου Νεστορίου Δ. Τάσο, τον υποδιοικητή  Κ. Βακουφτσή και όλους τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή μας. Όπως επίσης ευχαριστώ όλους όσους συνέδραμαν είτε πρόκειται για φορείς και υπηρεσίες (Π.Ε. Καστοριάς, Δασική Υπηρεσία κ.α.), είτε συμπολίτες μας και ιδίως τα μέλη των τοπικών δασικών συνεταιρισμών που προσέτρεξαν εθελοντικά να συνεισφέρουν. 

Στην προσπάθεια αυτή, ο δήμος Νεστορίου ήταν παρών από την πρώτη στιγμή και συνέδραμε με κάθε μέσο και τρόπο. Είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη και σταθερά απέναντι σε όσους ενδεχόμενα επιβουλεύονται και θέτουν σε κίνδυνο τα δάση μας. Η προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου αποτελεί προτεραιότητα. Η ασφάλεια των δασών μας καθημερινή φροντίδα.

You May Also Like

Ανοιχτή πρόσκληση Γ. Γρηγοριάδη για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος σε όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος σε όλους τους ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό για την Προστασία της Αναπαραγωγής των Ιχθύων

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής…

Σύλληψη 24χρονου σε περιοχή της Καστοριάς για κατοχή ναρκωτικών

Την Παρασκευή (19-08-2016) το βράδυ σε δασική περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί του…

Μήνυμα Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η φετινή επέτειος για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας συμπίπτει με τις…

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα. Ποιο είναι το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας;

Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα. Ποιο είναι το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας;

Λαμπρή μέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό που πανηγυρίζουν τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου!

Μαρία Αντωνίου: Μεγάλη μέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις που εορτάζουν υπό τη σκέπη της Υπέρμαχου Στρατηγού!