Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκαν οι μόνιμες εγκαταστάσεις 26-29 Μαΐου ξεκινά η μεγάλη γιορτή, ανοιχτή για το κοινό

Ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε τις τελευταίες μέρες στον Δήμο Άργους Ορεστικού, καθώς μέσα σε έναν μόλις μήνα ολοκληρώθηκε το κτίριο έκτασης 640 τ.μ. που δίνει καινούρια προοπτική τόσο στον Δήμο μας, όσο και ευρύτερα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το κτίριο θα αποτελέσει τη βάση διοίκησης του 9ου Rally Greece Offroad που ξεκινά στις 26 Μαΐου 2022 με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και παράλληλα θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διεξαγωγή στην περιοχή μας και άλλων αντίστοιχων διοργανώσεων που μπορούν να προσδώσουν εναλλακτικό εισόδημα και τουρισμό, όπως αγώνες ποδηλάτων και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο κτίριο θα αποτελεί το κτίριο διοίκησης της ετήσιας εμποροπανήγυρης, της νέας κεντρικής αγοράς που σχεδιάζει η δημοτική αρχή και γενικότερα θα καλύψει τις ανάγκες διάφορων δραστηριοτήτων και δράσεων που λαμβάνουν χώρα στον Δήμο μας.

Πρόκειται για ένα κτίριο με πρότυπη μόνωση σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, σύγχρονα ενεργειακά κουφώματα και συστήματα εξαερισμού-κλιματισμού, ενώ είναι προσβάσιμο στο σύνολό του από άτομα με αναπηρία. Περιλαμβάνει ιατρείο, αίθουσα αγωνιζομένων-briefing, vip area, αίθουσα τύπου, χώρο γραμματείας, αποθήκες, κουζίνα, rally control, αίθουσες αγωνοδικών, αίθουσα τεχνικών εφόρων, αίθουσα αλυτάρχη- επικοινωνιών, wc και wc ΑμεΑ.

Επίσης έχει διαμορφωθεί ο εξωτερικός χώρος με τη δημιουργία των κατάλληλων υψομετρικών επιπέδων και την κατασκευή των απαραίτητων διαμορφώσεων στις οποίες περιλαμβάνονται ράμπες, σκάλες και κεκλιμένα επίπεδα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στους χώρους του κτιρίου και για τη δημιουργία των απαραίτητων χώρων διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Το έργο με την ολοκλήρωσή του καθιστά το Άργος Ορεστικό το σημείο αναφοράς του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad. Ό,τι ακριβώς είχαν δεσμευτεί οι εμπλεκόμενοι φορείς κατά τη διάρκεια του περσινού Rally Greece Offroad, η άρτια διοργάνωση του οποίου τον κατέστησε ως τον δεύτερο αγώνα στην Ελλάδα, μετά το Ράλλυ Ακρόπολις, που περιλαμβάνεται στο διεθνές καλεντάρι της FIA.

Φέτος λοιπόν, η διοργάνωση αποκτά άλλη αίγλη με συμμετοχές από Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Τουρκία, Ισραήλ και Κύπρο. Θα πραγματοποιηθεί 26-29 Μαΐου 2022, με το κοινό πλέον να μπορεί να επισκεφθεί το service park του αγώνα, που θα βρίσκεται στον χώρο της εμποροπανήγυρης και να παρακολουθήσει τις ειδικές διαδρομές σε προκαθορισμένες και ασφαλείς θέσεις που θα ανακοινωθούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

You May Also Like

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…