Ο «δειλός» δολοφόνος. Σκότωσε τη γυναίκα και την ερωμένη του όταν τον απείλησαν ότι θα τον παρατήσουν. Στη δίκη κατέθεσε εναντίον του ακόμη και ο 14χρονος γιος του

 

Μασσαλία 1959. Ένας 42χρονος πατέρας τριών παιδιών δολοφόνησε εν ψυχρώ τη σύζυγο και την ερωμένη του. Ένας άνθρωπος που χαρακτηριζόταν από δειλία, μέσα σε λίγες ώρες κατέστρεψε δύο οικογένειες. «O δειλός Κουρ ντε Παγιέν ξαφνικά οπλίστηκε με το θράσος ενός δολοφόνου και για πρώτη φορά στην ζωή του, πραγματοποίησε την απειλή», έγραφε το περιοδικό Εικόνες.

Ο γάμος του και οι εξωσυζυγικές σχέσεις

Ο Αντρέ Κουρ ντε Παγιέν ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Μασσαλία. Επί γενιές, η οικογένεια Παγιέν ασχολούνταν με τη βιομηχανία αρωματικών σαπουνιών. Η βιομηχανία συνεργαζόταν με δεκάδες φαρμακεία και όλοι στην πόλη τους εκτιμούσαν. Ο Αντρέ, το έκτο παιδί της οικογένειας, περιόδευε στα φαρμακεία και προωθούσε τα προϊόντα τους στους φαρμακοποιούς.

Τα χρήματά του τα σπαταλούσε σε γρήγορα αυτοκίνητα και όμορφες γυναίκες. Οι γονείς του τον πίεζαν να βρει μια «καλή σύζυγο». Λίγο αργότερα, ο Κουρ ντε Παγιέν γνώρισε την Πιερρέτ Ρόσσι, μια κοπέλα που μπορεί να μην είχε τα χρήματα και την άνεσή του, αλλά είχε δυναμικό χαρακτήρα και αποφασιστικότητα. Παντρεύτηκαν και έκαναν τρία παιδιά.

Ο Αντρέ, όμως, δεν ήταν πιστός οικογενειάρχης. Όταν έλειπε η σύζυγός του από το σπίτι συνευρισκόταν ερωτικά με την υπηρέτρια. Έκανε εξωσυζυγικές σχέσεις με τις βοηθούς των φαρμακοποιών που συνεργαζόταν. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν γνώρισε την γοητευτική 33χρονη Οντέτ Μοττάρ.

Η Μοττάρ εργαζόταν στο φαρμακείο του συζύγου της με τον οποίο είχε κάνει ένα αγοράκι. Ο Κουρ ντε Παγιέν πήγαινε συχνά στο φαρμακείο με την πρόφαση της προώθησης των σαπουνιών. Η Μοττάρ τελικά υπέκυψε. Ο θυελλώδης έρωτάς τους δεν μπορούσε να κρυφτεί. Της έκανε δώρο ακριβά κοσμήματα και την πήγαινε βόλτα με το ανοιχτό σπορ αυτοκίνητό του χωρίς να φοβάται την κοινή γνώμη. Φήμες άρχισαν να διαδίδονται μέχρι που έφτασαν στα αυτιά της συζύγου του. Η Ρόσσι πήγε στο φαρμακείο να συναντήσει την ερωμένη του άνδρα της. Η Μοττάρ το διέψευσε και ο σύζυγός της την υπερασπίστηκε.

Η απατημένη σύζυγος έφυγε ντροπιασμένη. Οι ψίθυροι δεν σταμάτησαν κι έτσι, η Ρόσσι πήρε δραστικότερα μέτρα. Ξαναπήγε στο φαρμακείο, αλλά αυτή τη φορά με τα τρία τους παιδιά. Η Μοττάρ συγκινήθηκε και της είπε την αλήθεια. Οι δυο γυναίκες συζήτησαν και συμφιλιώθηκαν. Η Μοττάρ ήθελε να διακόψει αυτόν τον παράνομο έρωτα, γιατί είχε κουραστεί από τις σκηνές ζηλοτυπίας που της έκανε. Η οικογένεια της Ρόσσι του έδωσε τελεσίγραφο. Έπρεπε να χωρίσει άμεσα την ερωμένη του. Ο Κουρ ντε Παγιέν το καθυστερούσε και η πεθερά του συνέχιζε να τον πιέζει.

 Η διπλή δολοφονία

Τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου, όταν η σύζυγός του έστειλε αίτηση διαζυγίου. Ο Κουρ ντε Παγιέν έγινε έξω φρενών. Πήγαινε από ταβέρνα σε ταβέρνα και έπινε. Αναζητούσε τη Μοττάρ παντού. Την εντόπισε στο κομμωτήριο της γειτονιάς της. Φώναζε και της ζητούσε να χωρίσει από τον άνδρα της. Η Μοττάρ του είπε ότι δεν έχει τέτοιο σκοπό γιατί αγαπάει την οικογένειά της. Εκείνος εξαγριώθηκε περισσότερο και άρχισε να πετάει πράγματα στον κόσμο. Η Μοττάρ έφυγε από το κομμωτήριο τρέχοντας.

Την επόμενη μέρα είχαν κανονίσει να βρεθούν για να συζητήσουν. Το πρωί της 30ης Οκτωβρίου, λίγο πριν το ραντεβού του με την ερωμένη του, ο Κουρ ντε Παγιέν συνάντησε τον 14χρονο γιο του στην κουζίνα. Του είπε ότι η μητέρα του είχε ζητήσει διαζύγιο. Ο μικρός Σερζ την υπερασπίστηκε και του είπε ότι «η μαμά έχει τους λόγους της». Ο πατέρας του εξαγριωμένος τον παρότρυνε να πάει να την αγκαλιάσει, γιατί θα ήταν η τελευταία φορά που θα την έβλεπε. Ο Σερζ όμως, δεν πίστεψε τις απειλές του.

Όταν ο γιος του έφυγε για το σχολείο, πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα που χρησιμοποιούσε για να κόβει την τροφή των σκυλιών, το ακόνισε σχολαστικά και έφυγε από το σπίτι. Πήγε να συναντήσει τη Μοττάρ. Την παρακαλούσε να κλεφτούν, να τα παρατήσουν όλα και να φύγουν. Εκείνη αρνήθηκε και του ζήτησε να την αφήσει ήσυχη. Όταν γύρισε την πλάτη της για να φύγει, ο Κουρ ντε Παγιέν την απείλησε πως αν τον παρατήσει, θα τη σκοτώσει. «Είσαι πολύ δειλός για να το κάνεις αυτό» του απάντησε και συνέχισε να περπατά.

Ο Κουρ ντε Παγιέν την ακολούθησε και άρχισε να την κυνηγά. Όταν την έπιασε, την μαχαίρωσε στην πλάτη έξι φορές. Το σώμα της βρέθηκε νεκρό ανάμεσα σε πεσμένα φύλλα. Το ένα παπούτσι της βρισκόταν ένα μέτρο μακριά. Της βγήκε στην προσπάθειά της να γλιτώσει. Όταν τελείωσε με τη Μοττάρ, επέστρεψε σπίτι.

Η Ρόσσι καθόταν με τον γιο της στην κουζίνα. Ο άνδρας της ψιθύρισε να τον ακολουθήσει. Μόλις βγήκαν στο χολ του σπιτιού τη μαχαίρωσε οχτώ φορές στην πλάτη, στο στήθος και στην κοιλιά. Η γυναίκα σύρθηκε για λίγο και ο γιος της έτρεξε στο πλάι της. Λίγο αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά της και ξεψύχησε.

 Η απόπειρα αυτοκτονίας και η ψεύτικη κρίση επιληψίας

Μόλις ολοκλήρωσε και τη δεύτερη δολοφονία, πήρε το αυτοκίνητό του και ξεχύθηκε στους δρόμους της Μασσαλίας. Ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν μπορούσε να δεχτεί ότι δεν θα μάθαινε κανείς τι είχε κάνει. «Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που είχε πραγματοποιήσει μια απειλή του», έγραφε ο τύπος. Έτσι, σταμάτησε στο σπίτι μιας φιλικής οικογένειας και τους διηγήθηκε τι είχε κάνει. Μόλις ολοκλήρωσε την ιστορία του, ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο και πήγε σε ένα απόκρημνο ύψωμα στην περιοχή Κασί. Πήγε στην άκρη του βράχου και έπεσε. Όμως, δεν σκοτώθηκε. Γλίτωσε με λίγες αμυχές και μια ελαφριά διάσειση.

Στη δίκη του, ο γιος του παρουσιάσθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας. Ο Κουρ ντε Παγιέν του φώναζε ότι δεν είναι δυνατόν να καταθέσει εναντίον του πατέρα του. Ο 14χρονος όμως, είπε την αλήθεια. Ο άνδρας εξαγριώθηκε. Άρχισε να τον φτύνει. Έπεσε κάτω, έβγαλε αφρούς και άρχισε να χτυπά τα πόδια του. Η δίκη διακόπηκε. Οι γιατροί που τον εξέτασαν, είπαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν υγιέστατος. Είχε προσποιηθεί ότι έπαθε κρίση επιληψίας για να γλιτώσει την τιμωρία του δικαστηρίου. Το δικαστήριο χαρακτήρισε το αδίκημα ως «έγκλημα πάθους». Ο Αντρέ Κουρ ντε Παγιέν καταδικάστηκε σε 20 χρόνια καταναγκαστική εργασία.

mixanitouxronou.gr

 

 

You May Also Like

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την εικόνα τους

Το κούρεμα που κολακεύει τις γυναίκες μετά τα 50 και φρεσκάρει την…

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που τον ανέβασαν “ως εις τον Ουρανόν”

Ο Προφήτης Ηλίας και οι 4 ίπποι, συμβολικοί των αρετών του, που…

Σωκράτης Μάλαμας: Η «Πριγκιπέσσα» και η ιστορία που έγινε τραγούδι

Τα περισσότερα τραγούδια στο ελληνικό πεντάγραμμο κουβαλούν τη δική τους ιστορία τους…

22 υπέροχες ιδέες για να αξιοποίησετε τα μπουκάλια και τα βάζα που δεν χρειάζεστε

Έχετε παλιά μπουκάλια ή βάζα και δεν ξέρετε πως να τα αξιοποιήσετε; Μην ανησυχείτε!…

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά; Η φαντασμένη γυναίκα που έγινε θεατρικό, ταινία και τηλεοπτική σειρά με την Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ποια περιοχή βρισκόταν ο περίφημος Μπύθουλας με τον λαουτζίκο στη Μαντάμ…

Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε ο ΝτιΚάπριο – Επέζησε από το ναυάγιο αλλά είχε τραγικό τέλος

Table of Contents Hide Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε…

Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά τσιμπήματα και τι πρέπει να κάνετε στο καθένα

Table of Contents Hide Ακάρεα, κοριοί, τσιμπούρια: Πως θα ξεχωρίσετε 9 διαφορετικά…

Η πραγματική ιστορία του καπετάνιου του Τιτανικού και η αλήθεια για την ευθύνη του στο ναυάγιο

Table of Contents Hide Η πραγματική ιστορία του καπετάνιου του Τιτανικού και…

Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε ο ΝτιΚάπριο – Επέζησε από το ναυάγιο αλλά είχε τραγικό τέλος

Table of Contents Hide Τιτανικός: Η ιστορία του αληθινού Τζακ που έπαιξε…

Γαϊδουράκια νάνοι: Τα πιο αξιολάτρευτα ζώα πάνω στη γη

Γαϊδουράκια νάνοι: Εκτός από πανέμορφα είναι και πολύ φιλικά με τους ανθρώπους