Ο Δημήτριος Σαββόπουλος, απαντά σχετικά με  το θέμα της συντήρησης υπηρεσιακών αυτοκινήτων της Περιφέρειας

 

Στο έγγραφο που απέστειλε η Περιφέρεια Δυτικής  Μακεδονίας σχετικά με τη δαπάνη ποσού 10.000 ευρώ για συντήρηση, ανταλλακτικά και επισκευή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Περιφερειάρχη,  απαντά ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς και Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Σαββόπουλος.  Μάλιστα στην έγγραφο της Π.Δ.Μ. αναφέρεται χαρακτηριστικά πως εκ παραδρομής της υπηρεσίας, δεν αναγράφηκε στην εισήγηση ότι πρόκειται και για το υπηρεσιακό –δεύτερο- αυτοκίνητο που έχει παραχωρηθεί από τον Περιφερειάρχη στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων.

 

Τι έλεγε όμως το εν λόγω έγγραφο; Ακολουθεί αυτολεξεί η επιστολή της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

 

«Κατόπιν σχετικού δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα kozan.gr , αναφορικά με την έγκριση εισήγησης δαπάνης ποσού 10.000 € για συντήρηση, ανταλλακτικά και επισκευή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Περιφερειάρχη, θα θέλαμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να ενημερώσουμε ότι το προαναφερθέν ποσό αφορά στην συντήρηση, ανταλλακτικά και επισκευή και του υπηρεσιακού αυτοκινήτου ΚΗΙ 8699 (Jeep Patriot), το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Περιφερειάρχη στην Δ/νση Τεχνικών Έργων, για τις ανάγκες της υπηρεσίας και χρησιμοποιείται μόνο από τους υπαλλήλους της και το οποίο εκ παραδρομής της υπηρεσίας μας, δεν αναγράφηκε στην εισήγηση.

 

Για το έτος 2017 εγκρίθηκε δαπάνη και διάθεση πίστωσης ποσού 9.920,00€ και για τα δυο αυτοκίνητα, όπως προκύπτει και από την υπ΄αριθ. 1362/17 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: ΩΦΤΘ7ΛΨ-ΩΦΡ), με ημερομηνία συνεδρίασης 04-07-2017. Δεδομένου ότι η σημερινή έγκριση αφορά έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 10.000€, με ημερομηνία συνεδρίασης 13-03-2018, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκε η δαπάνη, αλλά καθίσταται μικρότερη, λόγω του μεγαλύτερου συμβατικού χρόνου.

 

Επισημαίνεται ότι το ποσό που εγκρίνεται κάθε φορά αποτελεί δέσμευση δαπάνης, που σημαίνει ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν γίνεται χρήση όλου του ποσού».

 

 

Ο κ. Σαββόπουλος, θέλησε να πάρει θέση επί του θέματος, συντάσσοντας το ακόλουθο έγγραφο:

 

«Διαβάζοντας την απάντηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη δαπάνη 10.000   ευρώ για συντήρηση, ανταλλακτικά και επισκευή του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Περιφερειάρχη, όπως ήρθε, αρχικά  η εισήγηση στη σημερινή (σ.σ. Τρίτη 13/03/2018) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, πραγματικά, εκπλήσσομαι.

 

Το εκ παραδρομής λάθος της υπηρεσίας, που εξαφάνισε το δεύτερο αυτοκίνητο (το οποίο, όπως αναφέρεται, έχει παραχωρηθεί από τον Περιφερειάρχη στην Δ/νση Τεχνικών Έργων) δεν απαλλάσσει τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών  από τις ευθύνες του, ο οποίος αρκέστηκε να ακούει τις εξηγήσεις του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Ο τελευταίος μιλούσε ξεκάθαρα για ένα αυτοκίνητο αναφερόμενος σε δαπάνες προηγούμενων ετών (2015, 2016 & 2017).

 

Λυπάμαι πραγματικά για μία ακόμη φορά για την ελλιπή ενημέρωση και για τον ερασιτεχνισμό  που επέδειξαν οι εμπλεκόμενοι ,εκθέτοντας το σύνολο του συγκεκριμένου οργάνου , παρά το γεγονός ότι εμείς ως παράταξη καταψηφίσαμε την εν λόγω δαπάνη.

 

Σαββόπουλος Δημήτριος

Περιφερειακός Σύμβουλος Καστοριάς»

You May Also Like

Συλλήψεις 4 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Συλλήψεις 4 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία

Η μελισσοκομία ανθεί στην Καστοριά. Γ. Καραταγλίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των μελισσοκόμων της περιοχής μας» (Video)

Η μελισσοκομία ανθεί στην Καστοριά. Γ. Καραταγλίδης: «Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις…

Υπογραφή νέων συμβάσεων για την εκτέλεση έργων στην Π.Ε. Κοζάνης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιο

Υπογραφή νέων συμβάσεων για την εκτέλεση έργων στην Π.Ε. Κοζάνης από τον…

ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία: «Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες και τα σύννεφα που υπάρχουν πυκνώνουν επικίνδυνα. Ο Περιφερειάρχης καλείται να φέρει το θέμα ΔΕΗ στο Περιφερειακό Συμβούλιο»

ΕΛΠΙΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία: «Οι εξελίξεις για τη ΔΕΗ είναι ραγδαίες…

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα προώθησης αυτοαπασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα προώθησης αυτοαπασχόλησης 10.000 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών

ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ “ΥΓΕΙΑ””

ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΙΚΕΣ…

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ: Η ένδειξη αγάπης με έναν πανέμορφο τρόπο για τη γιορτή της μητέρας

ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ: ΄΄Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες΄΄

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία: Παρίσταναν τους μάνατζερ μοντέλων για να τους στέλνουν φωτογραφίες ανήλικα κορίτσια

Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία: Παρίσταναν τους μάνατζερ μοντέλων για να τους στέλνουν…