Ο εορτασμός της Επετείου των 112 χρόνων από τη μάχη του Καστανοφύτου

Την  Κυριακή 20 Μαΐου 2018 στο Καστανόφυτο Καστοριάς  εορτάστηκε η επέτειος των 112 χρόνων από τη Μάχη των κατοίκων του Καστανοφύτου και των Μακεδονομάχων κατά των Βουλγάρων και των Τούρκων το έτος 1906.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την Παρουσία τους, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Καστοριάς  Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Βουλευτής της Ν.Δ. Καστοριάς  Μαρία Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς  Σωτήρης Αδαμόπουλος, οι Δήμαρχοι Άργους Ορεστικού  Παναγιώτης  Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου  Πασχάλης Γκέτσιος,  εκπρόσωπος του Δήμου Καστοριάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Άργους Ορεστικού  Αναστάσιος Ξανθόπουλος,  οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους Ορεστικού Αφροδίτη Μπελονάκη για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, τουρισμού, παιδείας και αθλητισμού και ο Φώτιος Τατσίδης για θέματα του τμήματος οικονομικών υπηρεσιών, ο Διοικητής του 15ου Συντάγματος κ. Χρήστος Σιόρεντας, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Άργους Ορεστικού, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Καστοριάς, οι Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων, καθώς και πολλοί φίλοι και χωριανοί της Τοπικής Κοινότητας.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν δοξολογία στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και δέηση στο άγαλμα του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα) από τους Πατέρες Πασχάλη Μουτζίκη και Γεώργιο Καραγιαννίδη.

 

Το ιστορικό της ημέρας ανέλυσε στον λόγο του η κα Σόνια ΕυθυμιάδουΠαπασταύρου, δασκάλα – συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Νομού Καστοριάς». η οποία αναφέρθηκε στο χρονικό της 7ης Μαΐου του 1906 προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αντώνη Βλαχάκη (καπετάν Λίτσα), από πολιτικούς και στρατιωτικούς εκπροσώπους, από συλλόγους, σωματεία απόστρατων και θυμάτων πολέμου και της τοπικής κοινότητας.

Παράθεση δεξίωσης δόθηκε στον αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος όπου οι παρευρεθέντες δοκίμασαν τοπικά  εδέσματα  φτιαγμένα  από  τις  γυναίκες του χωριού.

 

 

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…