Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας για την έναρξη των κινηματογραφικών αιθουσών στην Καστοριά

Χαιρετίζω με ξεχωριστή ικανοποίηση την έναρξη λειτουργίας των δυο κινηματογραφικών αιθουσών από την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου  στο κτίριο του “Εμπορικού Κέντρου” Καστοριάς. Πρόκειται, ιδιαίτερα η μεγάλη, για εξαιρετικής αισθητικής κατασκευής αίθουσες, οι οποίες πληρούν απόλυτα τους κανόνες ενεργητικής και παθητικής πυρασφάλειας, αντισεισμικότητας, σπουδαίας ποιότητας ήχου και εικόνας και υγιεινής.

Βλέπετε γνωρίζω πολύ καλά, μιας και το μακρινό (!) 2003-04 είχα χρηματίσει Πρόεδρος της Επανασυσταθείσης μετά 30 και πλέον έτη «Επιτροπής ελέγχου και αδειοδότησης αιθουσών Κινηματογράφου και Θέατρο» του Δήμου Καστοριάς.

Τότε που ομόφωνα όλη η επιτροπή, μετά επίπονη δουλειά και έρευνα, αρκετές και πολύωρες συνεδριάσεις, αποφασίσαμε την αδειοδότηση της λειτουργίας. Εκείνη την εποχή όμως …”λεφτά υπήρχαν” και ήσαν … “πολλά τα λεφτά”.

Και έτσι η πόλη μας και η περιοχή στερήθηκαν 13 (!) ολόκληρα χρόνια τους εξαιρετικούς χώρους θεάματος και .. ΝΑΙ του πολιτισμού. Γιατί ο κινηματογράφος, το θέατρο και οι πνευματικές εκδηλώσεις ψυχαγωγούν αλλά και προάγουν το πολιτιστικό αισθητήριο, καλλιεργούν τον πολίτη και τον διαπλάθουν σε καλύτερο άνθρωπο.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…