Ένα πρόγραμμα με πολλές επισκέψεις και πλήθος συναντήσεων έχει σχεδιάσει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που ξεκινάει το επόμενο Σάββατο

Η 81η ΔΕΘ αποτελεί μια καλή ευκαιρία για κανονική εξόρμηση των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην Βόρεια Ελλάδα , τόσο στην Μακεδονία όσο και στην Θράκη, με στόχο να συνεχιστεί το μπαράζ επαφών με τις τοπικές κοινωνίες και να υπάρξουν τελικά ρεαλιστικές προτάσεις στα πολλά και αυξανόμενα προβλήματα, όπου φυσικά αυτό είναι εφικτό.

Το πλάνο του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι οδηγίες του προς όλη την ΝΔ (βουλευτές, Γραμματείες και τοπικά στελέχη) είναι να προετοιμάσουν σειρά επισκέψεων, συναντήσεων και εκδηλώσεων στην Κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική, Ημαθία, Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα, Πιερία), τη Δυτική Μακεδονία (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Γρεβενά) και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος), «σαρώνοντας» ουσιαστικά την βόρεια Ελλάδα.

Ανάμεσα στα άλλα που είναι προγραμματισμένα είναι να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε αγροτικούς συνεταιρισμούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ποτών, των τροφίμων και της μεταποίησης, σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, τομείς στους οποίους επενδύει πολλά ο κ. Μητσοτάκης όπως φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Νεμέα.

Θα γίνουν επίσης επισκέψεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μονάδες καινοτομίας, συλλόγους νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες στηρίζονται από την Εκκλησία και τοπικούς φορείς.

Παράλληλες δράσεις θα γίνουν με συζητήσεις και δημόσιο διάλογο πάνω σε θέματα που απασχολούν την Ευρώπη και Ρα Βαλκάνια και το νέο status quo που διαμορφώνεται στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Θα γίνουν επίσης επισκέψεις και συναντήσεις βουλευτών και στελεχών των γραμματειών σε κοινωνικές δομές, γυναικείους αγροτικούς συνεταιρισμούς, εργατικά κέντρα, ενώσεις αποστράτων, επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού και Ποντιακών Ομοσπονδιών.

Στόχος η Βόρεια Ελλάδα

Είναι δεδομένο πως στη ΝΔ θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη την περιφέρεια της Μακεδονίας (στο σύνολο της) και την Θράκη, περιοχές που κατά το παρελθόν αποτέλεσαν «γαλάζια προπύργια». Στόχος αυτής της συντονισμένης εξόρμησης είναι όχι μόνο να μη κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος , αλλά να ενισχυθεί και άλλο η κεντροδεξιά σε περιοχές που ήταν ανέκαθεν φίλα προσκείμενες προς αυτήν και της έδιναν μεγάλο εκλογικό αβαντάζ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η εκκλησία που «βουλιάζει» όσο περνά ο χρόνος – Τα πλάνα από τον διάσημο ναό του Ροπωτού θα σας συγκλονίσουν

Όταν χτίστηκε το Ροπωτό, το μικρό χωριό στις βουνοπλαγιές της Καραβούλας στα Τρίκαλα, βρισκόταν σε υψόμετρο 750 μέτρων. Σήμερα, ολόκληρο…

Συνέντευξη του Γιάννη Κορεντσίδη  στην έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα POLITICO: “Δεν έκλεισα τα μάτια μου τις τρεις πρώτες μέρες της καραντίνας στην περιοχή”

Συνέντευξη του Γιάννη Κορεντσίδη  στην έγκυρη ειδησεογραφική ιστοσελίδα POLITICO: “Δεν έκλεισα τα…

Έκτακτη ενίσχυση μικρών νησιωτικών και ορεινών Δήμων συνολικού ύψους 20 εκατ. Ευρώ

Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Π. Κεπαπτσόγλου: «Με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ:…

Έφυγε από την ζωή ο 53χρονος, με καταγωγή από την Σιάτιστα, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ – Τέταρτος νεκρός στην Ελλάδα από κορωνοϊό

Έφυγε από την ζωή ο 53χρονος, με καταγωγή από την Σιάτιστα, που…

Live το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – Β προκριματική φάση στην Χαλκιδική.

Live το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – Β προκριματική φάση στην Χαλκιδική

Απόφαση Διεξαγωγής Αγώνων Αθλητικής Αλιείας Ερασιτεχνών Αλιέων στη Λίμνη Ορεστιάδα ΠΕ Καστοριάς

Απόφαση Διεξαγωγής Αγώνων Αθλητικής Αλιείας Ερασιτεχνών Αλιέων στη Λίμνη Ορεστιάδα ΠΕ Καστοριάς

Συνεργασία του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του ΠΔΜ με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού για τη 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

  Συνεργασία του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας…

Καθαρά Δευτέρα και… Κουλουμάκια στο Άργος Ορεστικό

Τα Κούλουμα θα γιορτάσουν και εννιά χωριά του Δήμου Άργους Ορεστικού, για όσους θέλουν να συνδυάσουν την Καθαρά Δευτέρα με μια εξόρμηση στη φύση.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς: Oι 11 άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»

Η πολιτική αλλαγή έρχεται με δικαιοσύνη παντού