του Σπύρου Κουταβα

Ο Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης εξελέγη νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  έπειτα από την ολοκλήρωση των Πρυτανικών εκλογών

που διεξήχθησαν σήμερα Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019. Ο κ. Θεοδουλίδης επικράτησε με 111 ψήφους (67,8%) έναντι του ανθυποψηφίου του, Καθηγητή Γιώργου Μαρνέλλου ο οποίος συγκέντρωσε 52 ψήφους και ποσοστό 32,2%.

Αντιπρυτάνεις εξελέγησαν σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με μονοσταυρία οι παρακάτω:

Ο Καθηγητής Νίκος Σαριαννίδης με 41 ψήφους και 23,3%,  ο  Καθηγητής Στέργιος Μαρόπουλος με 36 ψήφους και 20,8%), ο Καθηγητής Γιώργος Ιορδανίδης  με 21 ψήφους και 12,2%), η καθηγήτρια Άννα Σπύρτου με20 ψήφους και  11,4%).

Δεν εξελέγησαν οι παρακάτω: Γεωργία Χαριτούδη 19 ψήφους και 10,6%, Παρασκευή Μητλιάγκα 15 ψήφους και 8,8%, Σοφία Ηλιάδου Τάχου 13 ψήφους και 7,5%, Γιάννης Ζιώγας 7 ψήφους και 4,2%, και Σταμάτης Γαργαλιάνος 2 ψήφους και 1,2%

Σε δηλώσεις αμέσως μετά το αποτέλεσμα της κάλπης προς στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς Πρύτανης Θ. Θεοδουλίδης ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την μεγάλη συμμετοχή τους  στην εκλογική διαδικασία, τόνισε ότι «νοιώθω μεγάλη τιμή αλλά και ευθύνη από την ευρεία επιλογή της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πρόσωπο μου» και πρόσθεσε  ότι «όλοι μαζί με το νέο πρυτανικό συμβούλιο που εκλέχτηκε, θα εργαστούμε σκληρά  για να δημιουργήσουμε ένα  δυνατό, ισχυρό και διεθνές Πανεπιστήμιο της δυτικής Μακεδονίας».

Το σώμα των εκλεκτόρων αποτελούνταν  από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του ΠΔΜ, καθώς και από τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ), του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ), του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) και τους  διοικητικούς  υπαλλήλους.

Η συμμετοχή κατά την εκλογική διαδικασία ανήλθε στο 82% συνολικά, στα μέλη ΔΕΠ έφτασε το 88% και στους υπόλοιπους ΕΔΙΠ ΕΕΠ και διοικητικό προσωπικό στο 75 %.

Η θητεία των νέων Πρυτανικών αρχών ξεκινά την  1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…