Ο Πέτρος Δοκόπουλος για την έξαρση του Covid-19 και την προσοχή όλων

για τήρηση των μέτρων προστασίας. Η διαρκής μέριμνα του Δήμου Καστοριάς

 

Επειδή τις τελευταίες μέρες διαπιστώθηκε και στην περιοχή μας, η οποία για πολύ μεγάλο διάστημα ήταν “καθαρή”, μία μικρή αλλά αυξητική τάση κρουσμάτων, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Πέτρος Δοκόπουλος, σε σχετικές δηλώσεις του, τονίζει τη σημασία της πιστής τήρησης και εφαρμογής όλων των μέτρων προστασίας που ισχύουν, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της πολιτείας.

 

Η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών “έβγαλε” μαζικά τον κόσμο έξω με μεγάλες συναθροίσεις σε παιδικές χαρές, πλατείες και χώρους περιπάτου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, γιατί ο ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει και πάλι μία έξαρση κρουσμάτων”, είπε ο κ. Δοκόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι ο Δήμος Καστοριάς βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα υπενθύμισε για το πρόγραμμα Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού με στόχο τον περιορισμό του επιδημιολογικού φορτίου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καστοριάς με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, που αποδεδειγμένα αδυνατούν να μετακινηθούν από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα της Καστοριάς, συνεχίζει να διευκολύνει τη μετάβασή τους, με ειδικό όχημα-ταξί, μετά από σχετική επικοινωνία και συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, στο τηλέφωνο 2467028967, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00 – 15:00 και για όσο χρονικό διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να τηρηθεί ο προγραμματισμός των εμβολιασμών σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Ενώ πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο των τμημάτων Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας, Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και του γιατρού του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Καστοριάς, επισκέφθηκε τον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή Κολοκυνθού, όπου έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα εμβολιασμού, καθώς επίσης και για την τήρηση και εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας προς αποφυγή διασποράς του ιού.

 

Πρόσφατα επίσης, πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Καστοριάς, η διαδικτυακή ημερίδα «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση δασκάλων, νηπιαγωγών και γονέων, με ομιλίες από έγκριτους καθηγητές  της πανεπιστημιακής  κοινότητας.

You May Also Like

Ματίνα Παγώνη: «Όταν εμβολιαστούμε κατά 90%, θα πετάξουμε τις μάσκες – Θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό»

Για τα λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, για τις απειλές που δέχθηκε…

Εστίαση: Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από Δευτέρα 14-02-2022 έως Δευτέρα 21-02-2022

Εστίαση: Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από Δευτέρα 14-02-2022 έως Δευτέρα 21-02-2022

Καναδάς: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Οτάβα ο δήμαρχός της

Η καναδική πρωτεύουσα έχει αποκλειστεί από διαμαρτυρόμενους κατά των υγειονομικών μέτρων για…

Νέα μέτρα: «Ξεκλειδώνουν» εστίαση, ψυχαγωγία και εκδηλώσεις – Ο ρόλος των νοσοκομείων στις αποφάσεις

Χωρίς μέτρα για τον κορονοϊό – τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους – επιχειρεί να αφήσει η κυβέρνηση την εστίαση και την ψυχαγωγία, επιτρέποντας…

Πανδημία: Οδηγός για την «κανονικότητα» το βρετανικό μοντέλο

Σκεπτόμενος «αγγλικά», όπως λέει ο καθηγητής Κ. Γουργουλιάνης, συγκρίνει τις δυο χώρες…

Θωμαΐδης: Τετραψήφια κρούσματα θα δούμε μετά τον Μάρτιο

Η μετάλλαξη Δέλτα στην Αττική είναι σε αποδρομή, μόλις που ανιχνεύεται, ενώ…

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση – Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών

Νέα μέτρα: Έρχεται η σταδιακή κατάργηση – Το σχέδιο κυβέρνησης και ειδικών

Τζόνσον: Καραντίνα τέλος ακόμη και για όσους νοσούν – «Θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό»

Ο Τζόνσον θέλει οι Βρετανοί «να μάθουν να ζουν με τον κορωνοϊό».…

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19 – Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ COVID-19