Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στον Δήμο  Άργους Ορεστικού

Το πλαίσιο σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και η πορεία υλοποίησης της τρέχουσας συζητήθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και της ΜΟΔ στον Δήμο Άργους Ορεστικού.
Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκαν τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων που παρουσιάζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αλλά και η ετοιμότητά του ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Με δεδομένο λοιπόν τον τεράστιο όγκο έργων (ύψους 55 εκατομμυρίων ευρών περίπου) που έχει να διαχειριστεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαθέτει προσωπικό μόλις 6 (!) ατόμων (+ 2 ειδικοί συνεργάτες), προτείναμε την αξιοποίηση τοπικού έμψυχου δυναμικού που θα λειτουργεί επικουρικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Όπως εξηγήσαμε, αυτό μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας (ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας) και προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων). Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα μπορεί να υποστηρίζεται από μηχανικούς της περιοχής για την ωρίμανση μελετών και την επίβλεψη των εργασιών υλοποίησης των έργων κι έτσι να ολοκληρώσει γρήγορα τα ενταγμένα έργα και να εξασφαλίσει νέα.
Την πρόταση αυτή δέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο κ. Κασαπίδης, επισημαίνοντας πως αυτό το μοντέλο λειτουργίας θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.
Επιπλέον πραγματοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση για την αξιοποίηση του πέτρινου σχολείου του Βογατσικού με τη δημιουργία μουσικού σχολείου, το οποίο θα ξεφεύγει από τα συμβατικά όρια και σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις Βογατσικού θα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και υποδειγματικό κέντρο μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυση) που θα αφορά στοχευμένα τα ΑΜΕΑ με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας και του ΚΕΦΙΑΠ.
Αναφορά έγινε και στο Αρχοντικό Ζάχου, το οποίο ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιήσει, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ευήκοα ώτα στους άλλους εμπλεκόμενους. Ο κ. Κασαπίδης εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, κι έτσι μετά το τέλος της συνάντησης στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του Αρχοντικού.

You May Also Like

Ο δράκος της Καλογρέζας. Βασάνιζε, σκότωνε και βίαζε ανήλικα παιδιά. Έριχνε ψόφιες κότες πάνω στα πτώματα για να καλύπτει τις οσμές των πτωμάτων

Ο δράκος της Καλογρέζας. Βασάνιζε, σκότωνε και βίαζε ανήλικα παιδιά. Έριχνε ψόφιες…

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 29χρονος αλλοδαπός στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας για…

Τρία ακόμα μετάλλια για τις αθλήτριες του Ν.Ο.Κ. την τελευταία ημέρα της ρεγκάτας στο Πιεντιλούκο

Με ακόμα 3 μετάλλια για τις αθλήτριες του Ν.Ο.Κ. έκλεισε η διεθνής ρεγκάτα του…

Βελβεντό Κοζάνης: Έβγαλαν γουλιανό 127 κιλών από τη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε φωτογραφίες

Βελβεντό Κοζάνης: Έβγαλαν γουλιανό 127 κιλών από τη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε…

Δήμος Γρεβενών: Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για την υποβολή των δικαιολογητικών που αφορούν την απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού

    Δήμος Γρεβενών: Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για την υποβολή…

Το Πρόγραμμα του Εορτασμού της «Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα» στην Π.Ε. Καστοριάς

Το Πρόγραμμα του Εορτασμού της «Ημέρας  Μακεδονικού Αγώνα» στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς (από 03-12-2018 έως 09-12-2018)

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…

Συνεργασία Δήμου Καστοριάς – Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση του 1ου Γυμνασίου Καστοριάς

Συνεργασία Δήμου Καστοριάς – Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την αξιοποίηση του 1ου…