Την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Κυριακή των Μυροφόρων, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιερομονάχου Εφραίμ, επί τη συμπληρώσει 26 χρόνων από την κοινοβιοποίηση του Μοναστηριού.

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκαν οι Ακολουθίες κατά την αγιορειτική τάξη, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ δώρισε στην Ιερά Μονή τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που μετέφερε στη Μονή Βατοπαιδίου καθώς και για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχει στους εορτασμούς επετείου της κοινοβιακής ζωής, έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες, όπως είπε, της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την ευκαιρία που του έδωσε να επισκεφτεί ακόμη μία φορά την αγιορειτική πολιτεία και μάλιστα την Ιερά Μονή της Παναγίας που πανηγυρίζει το σημαντικό γεγονός της κοινοβιοποίησής της.

Επίσης, ο κ. Σεραφείμ κατέθεσε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του ιδίου και των συμπολιτών του για τη βοήθεια και προσφορά της Μονής του Βατοπαιδίου στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και σε ολόκληρη την Οικουμενική Ορθοδοξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Συνεχείς παρεμβάσεις σε όλη την έκταση των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Καστοριάς

  Συνεχείς παρεμβάσεις  σε όλη την έκταση των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου…

Συνάντηση του Βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: «Οφείλουμε να συνδιαμορφώνουμε και όχι να αναθέτουμε οράματα»

Με τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο…

Τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης

Τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Δυτικής…

Φορτωμένη μετάλλια και αισιοδοξία επέστρεψε η Εθνική από το Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ

«Οι εμφανίσεις των αθλητών κι αθλητριών μας στο Ευρωπαϊκό μας κάνουν να ελπίζουμε ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης»

2η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από το “Κέλετρον αγάπη για το παιδί”

Έτοιμη η ομάδα! Μία ακόμη εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί και στο παιχνίδι!

Μακρόν: Η Τουρκία «δεν είναι πλέον εταίρος» της Ευρώπης στην ανατολική Μεσόγειο

Μακρόν: Η Τουρκία «δεν είναι πλέον εταίρος» της Ευρώπης στην ανατολική Μεσόγειο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Κατοικία» του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ασφαλής Κατοικία» του προγράμματος «Φροντίδα…

Δήμος Γρεβενών: Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για την υποβολή των δικαιολογητικών που αφορούν την απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού

    Δήμος Γρεβενών: Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για την υποβολή…