Την Ιερά Μεγίστη Μονή του Βατοπαιδίου Αγίου Όρους επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, την Κυριακή των Μυροφόρων, προσκεκλημένος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιερομονάχου Εφραίμ, επί τη συμπληρώσει 26 χρόνων από την κοινοβιοποίηση του Μοναστηριού.

Παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέσθηκαν οι Ακολουθίες κατά την αγιορειτική τάξη, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ δώρισε στην Ιερά Μονή τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας.

Ο Γέροντας Εφραίμ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία που μετέφερε στη Μονή Βατοπαιδίου καθώς και για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχει στους εορτασμούς επετείου της κοινοβιακής ζωής, έχοντας ακόμα νωπές τις μνήμες, όπως είπε, της επίσκεψής του στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την ευκαιρία που του έδωσε να επισκεφτεί ακόμη μία φορά την αγιορειτική πολιτεία και μάλιστα την Ιερά Μονή της Παναγίας που πανηγυρίζει το σημαντικό γεγονός της κοινοβιοποίησής της.

Επίσης, ο κ. Σεραφείμ κατέθεσε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του ιδίου και των συμπολιτών του για τη βοήθεια και προσφορά της Μονής του Βατοπαιδίου στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας αλλά και σε ολόκληρη την Οικουμενική Ορθοδοξία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Μπουζέρια: “παγκόσμιο” πρωτάθλημα τσιπουρο-γευσιγνωσίας

Τα ”Μπουζέρια”, η τρελογιορτή των Τσιπουράδων, σας προσκαλεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας όλο τον κόσμο

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…