Ο σχεδιασμός του Δήμου Καστοριάς για την “επόμενη μέρα» στον Τουρισμό.

Είναι γνωστό ότι ο Δήμος Καστοριάς, κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, αντιμετώπισε μία πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Παράλληλα όμως βρισκόταν σε διαρκή εγρήγορση για την επεξεργασία ενός σχεδίου δράσεων και ενεργειών για την “επόμενη μέρα”, κατά την οποία αναδιαμορφώνονται παντού και απ’ όλους στόχοι και χρονοδιαγράμματα.

Πρωταρχικός στόχος, η συνέχιση της προστασίας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας με πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις επίσημες οδηγίες από τα κυβερνητικά όργανα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της περιοχής, ο καθένας μέσα από τις ανάλογες αρμοδιότητες και δυνατότητες που διαθέτει, να εντείνει την πίεση στα κέντρα των αποφάσεων, ώστε να στηριχθεί ο τόπος μας, όπως του αξίζει.

Επιπλέον, θα πρέπει να προβάλουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προσελκύοντας επισκέπτες σύμφωνα με το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί και πάντοτε σε συνάρτηση με την αποκλιμάκωση των μέτρων και κυρίως αυτών του τουριστικού τομέα.

Ο Δήμος Καστοριάς προχωρά στον επανασχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς (Επιμελητήριο, Σύνδεσμο Ξενοδόχων, Εμπορικό Σύλλογο, Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης).

Στο πλαίσιο αυτό, έχει καθοριστεί ένα πλάνο δράσεων και ενεργειών από την Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, το οποίο ξεδιπλώνεται σταδιακά, εναρμονισμένο πάντοτε με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν. Είναι αυτονόητο ότι, τη στιγμή που δεν έχουν ανοίξει ακόμη μετακινήσεις και ξενοδοχεία, δε μπορεί να γίνει οποιοδήποτε “διαφημιστικό κάλεσμα” και αντίστοιχη προβολή.

Αρχικά έχει δημιουργηθεί ένα video-spot με τίτλο “επιΜΕΝΟΥΜΕ Καστοριά-συνεχίΖΟΥΜΕ Ασφαλείς” https://www.youtube.com/watch?v=3sLtey2ARTQ το οποίο, σε συνδυασμό με το γράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Καστοριάς αποτυπώνοντας μηδενικά κρούσματα στην περιοχή για πάνω από 30 μέρες, δείχνει μέσα από τα πλάνα το ότι η Καστοριά βγαίνει από την καταιγίδα της πανδημίας όρθια και ασφαλής και ατενίζει με αισιοδοξία την “επόμενη μέρα”.

Σε ένα δεύτερο video-spot με τίτλο “Η Καστοριά είναι…”, πέντε καστοριανοί, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει σε διάφορους τομείς κι έχουν προβάλει την περιοχή μέσα από τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους, περιγράφουν με λίγα λόγια την Καστοριά, μέσα από τη δική τους ματιά, διαφημίζοντας τον τόπο και τις ομορφιές του. Μία κίνηση η οποία θα έχει και συνέχεια και με άλλα πρόσωπα, εντός και εκτός Καστοριάς.

Η επόμενη φάση περιλαμβάνει το κυρίως διαφημιστικό πακέτο προβολής και ανάδειξης όλων των σημαντικών στοιχείων της Καστοριάς με video-spot για κάθε τομέα, δημιουργώντας ταυτόχρονα την τουριστική ταυτότητα της περιοχής με ενιαίο slogan-brand name.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί και συνεχίζουν να γίνονται επαφές και στοχευμένες πρωτοβουλίες από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καστοριάς, κ. Χρήστο Μουρατίδη, με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, τον ΕΟΤ, την Εταιρεία Τουρισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπως επίσης και με όλους τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει και η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καστοριάς, ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή η επίσημη τουριστική σελίδα της Καστοριάς, όπως διαθέτουν όλες οι σύγχρονες τουριστικές πόλεις στον κόσμο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν εφαρμόστηκε ένας κεντρικός σχεδιασμός για τον τουρισμό και την προσέλκυση επισκεπτών. Ο Δήμος Καστοριάς προσπαθεί με τις σχετικές υπηρεσίες και δομές, παρά τα χρόνια και πολλά ανέγγιχτα ζητήματα και προβλήματα, να κάνει κάθε μέρα κι ένα βήμα μπροστά.

Απαιτείται ένας νέος Βραχυπρόθεσμος και Μακροπρόθεσμος Στρατηγικός Προγραμματισμός, μέσα από μία συγκεκριμένη τεχνοκρατική αντίληψη, με δυναμικές παρεμβάσεις οι οποίες θα μπορέσουν να παράξουν αξιοποιήσιμα και ορατά αποτελέσματα ώστε να επανεκκινήσουν τον τουρισμό και την οικονομία και να λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό όχημα της περιοχής.

#DimosKastorias
#επιΜΕΝΟΥΜΕ_Καστοριά #συνεχίΖΟΥΜΕ_Ασφαλείς

You May Also Like

Ατύχημα με Lamborghini στο εμπορικό!

Μόλις πριν λίγο σημειώθηκε ατύχημα με αυτοκίνητο μάρκας Lamborghini στο εμπορικό μπροστά…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Νέα κινητοποίηση τη νύχτα για την αρκούδα με τα μικρά της

Η αρκούδα με τα τρία αρκουδάκια επανεμφανίστηκε τη νύχτα στη Λεωφόρο των…

Νίκος Χορταρέας: Η τηλεμαντεία, η φοροδιαφυγή, η Ferrari, ο θάνατος της μητέρας του και η στροφή στον Θεό

Table of Contents Hide Τα σκάνδαλα και η φοροδιαφυγήΗ ενασχόληση με το…

Του έδωσαν συγχαρητήρια και μετά τον εκτέλεσαν – Ο Έλληνας λοχίας που κατατροπωσε πάνω από 200 Γερμανούς

Ελληνική αντίσταση:  Η αντίσταση που τα Ελληνικά στρατεύματα έφεραν κατά την διάρκεια του…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Αuτή είναι η μητέρα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

Μία ακόμη γυναικοκτονία σημειώθηκε στις 10.30 το πρωί της Κυριακής με θύμα…

Το πανηγύρι που κατέληξε σε τpαγωδία με 26 νεκρούς: Οι πιστοί που πήγαιναν να προσκυνήσουν και το μοιpαίο λάθος

Η ανείπωτη τραγωδία το 1963 στη λίμνη Αμβρακία με 26 νεκρούς! Το…