«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή»  Β. Ουγκώ

Την Παρασκευή, στις 1 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νομού Καστοριάς με τον Διευθυντή της Α/θμιας εκπαίδευσης του νομού μας, κ. Νικόλαο Μπουτσιάδη, για το θέμα των επερχόμενων σχολικών μεταβολών.

Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου στην ανακοίνωσή του «Μας μεταφέρθηκε, χωρίς όμως ακρίβεια και σαφήνεια, πως υπάρχουν σκέψεις από τον ίδιο, αλλά όπως ακόμη μας είπε ο κ. Διευθυντής, υπάρχουν σκέψεις και από την πλευρά  του Δήμου Καστοριάς, για ενδεχόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων (δημοτικών-νηπιαγωγείων) ή για πιθανές υποβαθμίσεις στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων της πόλης αλλά και της περιφέρειάς της.

Ο υποβιβασμός-συγχώνευσεις σχολικών μονάδων με “λογιστικά” μόνο κριτήρια αγνοώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών/τριών και τον πολύπλευρο ρόλο του σχολείου στην τοπική κοινωνία-γειτονιά μόνο αρνητικό αντίκτυπο θα έχει στην ακριτική περιοχή μας και στην «αποψίλωσή» της. Ταυτόχρονα αποτελεί μία επίθεση στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών/τριών, των γονιών τους αλλά και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης καταδικάζει κάθε ενέργεια που οδηγεί στη συγχώνευση-υποβάθμιση των σχολικών μονάδων του ακριτικού νομού μας. Επίσης, καλούμε τους βουλευτές του τόπου μας, τους δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων, την ένωση γονέων, τις επιτροπές παιδείας και τους φορείς της πόλης να προστατέψουν και να ενισχύσουν τα δημόσια σχολεία του νομού μας ακυρώνοντας κάθε ενέργεια που τα υποσκάπτει».

 

You May Also Like

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…