Ο Σύλλογος “Μαζί Σου” στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών (ECPC)

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών (ECPC)  με τη συμμετοχή 210 μελών και 156 συλλόγων από 35 χώρες.

Η ECPCείναι η φωνή των καρκινοπαθών στην Ευρώπη και καλύπτει μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες. Εργάζεται για μία Ευρώπη, όπου όλοι οι ασθενείς με καρκίνο θα έχουν έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα που διατίθενται και πιστεύει ότι οι ασθενείς με καρκίνο είναι οι σημαντικότεροι συνεργάτες των θεμάτων που σχετίζονται με αυτούς έχοντας ως βασική αρχή «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς».

Ο Σύλλογος  “Μαζί Σου”  εντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ECPC, ως καταχωρημένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός σε κράτος  μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ως κύριο αντικείμενό του είναι η φροντίδα ασθενών με καρκίνο, αποδεικνύοντας μέσα από τη δράση του ότι εστιάζει στον ασθενή με καρκίνο καθώς και τη  συμμετοχή των ιδίων των ασθενών στις δραστηριότητες του.

Κατά τη διάρκεια της φετινής Γενικής Συνέλευσης ο Πρόεδρος  της ECPC Francesco DeLorenzo επικεντρώθηκε στην παρουσίαση του έργου του οργανισμού κατά το παρελθόν έτος, ενώ η Αντιπρόεδρος της ECPC  και Πρόεδρος της ΕΛΛΟΚ (Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου) Καίτη Αποστολίδη παρουσίασε το έργο της έργο της ECPC σχετικά με την υπεράσπιση της τεχνολογίας υγείας ΗΤΑ.

Εμπειρογνώμονες της τεχνολογίας υγείας από το Βελγικό Ινστιτούτο Υγείας , την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και την και από την πλατφόρμα  Εpfia ανέλυσαν τη σημαντικότητα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης υγείας. Έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν στις νέες ανοσο-ογκολογικές θεραπείες και μοριακές δοκιμές στην εποχή της εξατομικευμένης ιατρικής.

Σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσίαση του οδηγού επιβίωσης ασθενών από την Αντιπρόεδρο  κα Αποστολίδη. Ο οδηγός επιβίωσης ασθενών είναι ένα εγχειρίδιο , το οποίο πέραν των χρηστικών πληροφοριών που παρέχει στους ασθενείς, σκοπός του είναι και η ενημέρωση γιατρών , ασθενών και πολιτείας μίας σύνοψης της διάγνωσης, της θεραπευτικής αγωγής που έλαβε ο ασθενής, των προβλημάτων που αντιμετώπισε και της παρακολούθησης της υγείας του. Ο ασθενής με τον ενημερωμένο οδηγό επιβίωσης  θα  μπορεί, όποτε χρειαστεί να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, να ενημερώνει αξιόπιστα κάθε γιατρό που επισκέπτεται  χωρίς λάθη και παραλήψεις.

Άκρως ενδιαφέρουσα και η παρουσίαση της δράσης συλλόγων μεταξύ των οποίων και της ελληνικής αντιπροσωπίας με σκοπό την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών .

Ο κύκλος των εργασιών της γενικής συνέλευσης έκλεισε με την έγκριση των πρακτικών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και  της Οικονομικής Έκθεσης  2017, όπως επίσης   και με την έγκριση αλλαγής καταστατικού   από τον  Πρόεδρο της ECPC Francesco DeLorenzo.

Η Γενική Συνέλευση τέθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αυτού Εξοχότητας Πριγκίπισσας του Βελγίου Άστριντ.

Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί Σου”  εκπροσώπησε η επίτιμη Πρόεδρός του κα  Ειρήνη Γεωργοσοπούλου -Μισκία.

 

You May Also Like

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την επείγουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Ερώτηση Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την επείγουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Καστοριάς

Καλαμιά Κοζάνης: Τραυματισμοί και συλλήψεις διαμαρτυρόμενων κατοίκων για το φωτοβολταϊκό πάρκο (Βίντεο)

Επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων και ΜΑΤ

Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση του Κλειστού Γυμναστηρίου

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής πραγματοποίησε συνάντηση…

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Καστοριάς: Το σημερινό Πρόγραμμα και μία σημαντική ενημέρωση  για τον τρόπο παρουσίας κοινού σε κάποιες από τις επόμενες εκδηλώσεις 

Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Δήμου Καστοριάς: Το σημερινό Πρόγραμμα και μία σημαντική ενημέρωση…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΛΥΣΕΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗ ΔΡΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΈΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ…

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Α.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 38 ΑΤΟΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 8 ΜΗΝΩΝ…

Σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού στην Κοζάνη για πλανόδιο εμπόριο

Το Σάββατο (02-07-2016) το πρωί στην Κοζάνη, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της…

Παραλαβή νέου εξοπλισμού για τα ΚΑΠΗ, το ΔΗΝΑΚ και τους Παιδικούς Σταθμούς

Μέρος του εξοπλισμού θα διατεθεί και για τις ανάγκες του Κλειστού Γυμναστηρίου Καστοριάς.

Όλα ή τίποτα! Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι των βρεφικών σταθμών του Δήμου Καστοριάς

Όλα ή τίποτα! Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι των βρεφικών σταθμών…