Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες από 16-18 Ιουνίου η ετήσια Γενική Συνέλευση του  Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καρκινοπαθών (ECPC) με τη συμμετοχή 145 μελών-συλλόγων απ’ όλη την Ευρώπη.

Η ECPC είναι η φωνή των καρκινοπαθών στην Ευρώπη και καλύπτει μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες. Εργάζεται για μία Ευρώπη, όπου όλοι οι ασθενείς με καρκίνο θα έχουν έγκαιρη και αποτελεσματική πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα που διατίθενται και πιστεύει ότι οι ασθενείς με καρκίνο είναι οι σημαντικότεροι συνεργάτες των θεμάτων που σχετίζονται με αυτούς έχοντας ως βασική αρχή «τίποτα για εμάς χωρίς εμάς».

Κατά τη διάρκεια της φετινής γενικής συνέλευσης τονίσθηκε το πόσο σημαντικό είναι η συνεργασία των οργανώσεων ασθενών με καρκίνο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κοινή χρήση των πρακτικών καρκίνου σε όλη την Ε.Ε.,που έχει ως τελικό στόχο την παροχή θεμελιωδών πληροφοριών σχετικά με τις πολιτικές για τον καρκίνο και τη διαμόρφωση εθνικού σχεδίου υγειονομικής περίθαλψης που ικανοποιεί τις ανάγκες των ασθενών.

Έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς ανέπτυξαν θέματα που αφορούσαν  στους σπάνιους καρκίνους, στις βέλτιστες πρακτικές του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, στον ευρωπαϊκό οδηγό βελτίωσης της ποιότητας και γενικού ελέγχου του καρκίνου (CANCON) και πως μπορούν τα μέλη της ECPC να τον χρησιμοποιούν σε εθνικό επίπεδο , στις στρατηγικές για την προώθηση της ενεργειακής ισορροπίας σε άτομα με καρκίνο, στη σημασία των ευρωπαϊκών κλινικών δοκιμών και πως τα μέλη της ECPC μπορούν να συμμετάσχουν.

Σημαντική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσίαση των δράσεων μελών της ECPC , μεταξύ  των οποίων και  της νεοσύστατης Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου( ΕΛΛΟΚ)-Πρόεδρος της οποίας είναι η αντιπρόεδρος της ECPC κα Καίτη Αποστολίδου- , καθώς επίσης και στα οφέλη της ψυχοθεραπείας και της σωματικής άσκησης για άτομα με καρκίνο.

Ο κύκλος των εργασιών της γενικής συνέλευσης έκλεισε με την έγκριση των πρακτικών της ετήσιας γενικής συνέλευσης και της οικονομικής έκθεσης  2016 καθώς και με την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου δράσεως για το 2018 από το Πρόεδρο της ECPC Francesco De Lorenzo.

Η Γενική Συνέλευση τέθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αυτού Εξοχότητας Πριγκίπισσας του Βελγίου Άστριντ.

Το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών “Μαζί σου”εκπροσώπησε η επίτιμη Πρόεδρος του κα  Ειρήνη Γεωργοσοπούλου -Μισκία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: Πρόγραμμα Περιοδείας 4/5

Στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας κι ενόψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου

«Παπαρρόδεια 2023»: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Εκδηλώσεις Μνήμης της Μάχης του Δισπηλιού

Φέτος, συμπληρώθηκαν 82 χρόνια από την ηρωική αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς εισβολείς στο Δισπηλιό Καστοριάς

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Καστοριάς για το σχολικό έτος 2023-2024

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ 2Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

2η ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. – Γ΄ΟΜΙΛΟΣ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Α΄ – Α.Ο. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 87-19