Ο ΤΑΡ ολοκληρώνει τη δωρεά 17 απορριμματοφόρων σε Δήμους της Β. Ελλάδας. Παραδόθηκαν 2  απορριμματοφόρων στο Δήμο Καστοριάς

 

Με την παράδοση των δύο τελευταίων απορριμματοφόρων στο Δήμο Καστοριάς, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP) ολοκληρώνει την 3η φάση του διαπεριφερειακού του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ | Δωρεά Οχημάτων Κοινής Ωφέλειας που υλοποιεί προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Οι πιο πρόσφατες δωρεές αφορούν σε 17 συνολικά απορριμματοφόρα, τα οποία παραδόθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2018 στους Δήμους Αλεξανδρούπολης (1), Κομοτηνής (1) και Νέστου (1) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης· Σερρών (1), Λαγκαδά (4), Ωραιοκάστρου (1), Πέλλας (1) και Σκύδρας (1) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας· και Εορδαίας (3), Αμυνταίου (1), Καστοριάς (2) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στόχος του προγράμματος είναι τα καινούρια αυτά οχήματα να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση απορριμμάτων από τους δήμους της Βόρειας Ελλάδας, τις υπηρεσίες καθαριότητας των οποίων ο ΤΑΡ στηρίζει επίσης με τη δωρεά κάδων και ειδικών οχημάτων για το πλύσιμο και τη συντήρησή τους.

 

Τα 17 απορριμματοφόρα προστίθενται στα 32 ασθενοφόρα και τα 15 εκχιονιστικά μηχανήματα που ο ΤΑΡ έχει ήδη παραδώσει στις τοπικές κοινότητες κατά τις πρώτες δύο φάσεις της πρωτοβουλίας ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Πρόκειται για ένα από τα πιο εκτεταμένα προγράμματα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που υλοποιούνται κατά μήκος της όδευσης του αγωγού, το οποίο ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017.

 

Τα τελευταία οχήματα του προγράμματος (σάρωθρα καθαρισμού, πυροσβεστικά και δασικά/οχήματα πολιτικής προστασίας) έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν εντός του 2019, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη δωρεά που προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, περιβαλλοντικής διαχείρισης και καθαριότητας, ενώ συμβάλλει επίσης στην οδική ασφάλεια και προστασία.

 

Σχολιάζοντας την πιο πρόσφατη παράδοση, ο σύμβουλος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ, Γιάννης Μαλεγγάνος, σχολίασε: «Είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόοδο του προγράμματος ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Σε διάστημα περίπου 18 μηνών από την ανακοίνωσή του έχουμε ξεπεράσει σε παραδόσεις τα 2/3 των οχημάτων. Μέσω αυτής της δωρεάς, ο ΤΑΡ απαντά σε ουσιαστικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, κάτι σημαντικό για μας. Και συνεχίζουμε με τον ίδιο στόχο».

 

 

 

You May Also Like

Βράβευση παιδιών στον “Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΠΕΚΤΠΕ) Γρεβενών” παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη

    Βράβευση παιδιών στον “Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών…

Πρόσκληση στην τελετή αγιασμού του Μπαϊρακτάρειου Δημοτικού Ωδείου Καστοριάς

Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου

Αυτοψία στις  παιδικές χαρές του Δήμου Άργους Ορεστικού από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου

Αυτοψία στις  παιδικές χαρές του Δήμου Άργους Ορεστικού από τον Δήμαρχο Παναγιώτη…

Ενημέρωση από το Δήμο Καστοριάς: Πρόγραμμα εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας σε παραγωγικά ζώα

Εφαρμογή προγραμμάτων επιτήρησης, ελέγχου και εξάλειψης  των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών των μικρών…

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού κρίθηκε το αποτέλεσμα για την έδρα της Νέας Δημοκρατίας

Στον Δήμο Άργους Ορεστικού κρίθηκε το αποτέλεσμα για την έδρα της Νέας…

Ιησούς Χριστός ο Εμμανουήλ. Η τοιχογραφία Του στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Φλαμουριάς Βοΐου {17ος αιών}. Χριστουγεννιάτικη εικόνιση

Table of Contents Hide  Κοντάκιον ΧριστουγέννωνΉχος γ´. Αυτόμελον. Ποίημα Ῥωμανού του Μελωδού.…

Ζ. Τζηκαλάγιας: Συνεχίζουμε μαζί όλη η Ν.Δ ευρισκόμενοι στο μέσον της 2ης προεκλογικής περιόδου

Στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας

Κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής υγιεινής

Κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Καστοριάς στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και ατομικής…