Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας ολοκλήρωσε το 2ο σκέλος των σχεδίων ανταλλαγής νέων σε Δουβλίνο και Tipperary, αντίστοιχα!

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον οργανισμό νεολαίας “Bradog Youth Service- Regional Youth Service” ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση του Σχεδίου Ανταλλαγής Νέων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, από τις 17 μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2019, με τίτλο: «Acting for Mental Health and Well-Being in Europe». Το πρώτο σκέλος του Σχεδίου είχε υλοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας από τον ΟΕΝΕΦ, από τις 5 μέχρι και τις 12 Ιουλίου 2019.

 

Το σχέδιο ανταλλαγής νέων αφορούσε νέα παιδιά ηλικίας από 16-18, και πιο συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 15 νέοι από την Ελλάδα  στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Τα παιδιά που ταξίδεψαν στην Ιρλανδία συνόδευσαν  ο  κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας και νόμιμος εκπρόσωπος του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο κ. Χατζητιμοθέου Βασίλης, μέλος της Διαχειριστικής Ομάδας του Edic Δυτικής Μακεδονίας.

 

Πολύ σημαντικό υπήρξε το γεγονός πως όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σχέδιο ανταλλαγής νέων είχαν την ευκαιρία να λάβουν γνώση και να διερευνήσουν τις πολιτισμικές διαφορές γύρω από την ψυχική υγεία όπως επίσης και να εξετάσουν σε βάθος την ψυχική υγεία και την ευημερία. Επιπλέον οι νέοι που συμμετείχαν μπόρεσαν να γνωρίσουν, να έρθουν κοντά και να συνδεθούν με άλλους νέους από διαφορετική χώρα και να εξερευνήσουν την ψυχική υγεία και ευημερία τους σε ένα πολιτιστικό πλαίσιο καθώς και να ασχοληθούν με τη σωματική άσκηση και να διευκρινίσουν την έννοια της ενεργητικής δραστηριότητας ως βασικού τμήματος της ευημερίας μας.

 

Όσον αφορά το δεύτερο Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας σε συνεργασία με το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και τον οργανισμό νεολαίας “Youth Work Ireland Tipperary – YWIT”, ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος του Σχεδίου με τίτλο: “Celebrating Health and Well Being in a cultural context”, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Το πρώτο σκέλος είχε ήδη πραγματοποιηθεί στην πόλη της Φλώρινας από 25 Ιουνίου μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2019, με φορέα υποδοχής τον ΟΕΝΕΦ και η δεύτερη φάση έλαβε χώρα στο Tipperary της Ιρλανδίας, από 16 μέχρι 23 Αυγούστου 2019.

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο ανταλλαγής νέων αφορούσε νέα παιδιά ηλικίας από 15-17, και πιο συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκαν 16 νέοι άνθρωποι από την  Ελλάδα στην Ιρλανδία και επιπλέον 2 ενήλικες αρχηγοί ομάδας. Ειδικότερα, τους νέους και νέες συνόδευσαν ο κ. Μογλενίδης Χρήστος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας  και η Κρίστια Κούπη, ενεργό μέλος του ΟΕΝΕΦ.

 

Όσον αφορά το δεύτερο Σχέδιο Ανταλλαγής Νέων,  με τίτλο “Celebrating Health and Well Being in a cultural context”, πραγματεύθηκε όλους τους τρόπους και μεθόδους μέσω των οποίων μπορούμε να “γιορτάσουμε” την υγεία και την ευεξία μέσα σε ένα πολιτιστικό πλαίσιο και περιελάμβανε πολλές διαπολιτισμικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπου οι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να  συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές – πολιτιστικές δραστηριότητες, να εκφραστούν ελεύθερα, να συνεργαστούν, να συμβιώσουν, να συζητήσουν, να κάνουν φιλίες και να μάθουν για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μιας άλλης χώρας.

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

You May Also Like

Κανέλα: Μεταβολική υπερδύναμη για ρύθμιση ζαχάρου ΚΑΙ αντίσταση στην ινσουλίνη

Table of Contents Hide Κανέλα: Μεταβολική υπερδύναμη για ρύθμιση ζαχάρου ΚΑΙ αντίσταση…

Αγωνιστική Δραστηριότητα Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς 29 Σεπτεμβρίου 2018

Αγωνιστική Δραστηριότητα Τμημάτων Α.Σ. Καστοριάς 29 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Χρήστος Θηβαίος στα Κορέστεια στα Πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα

  Ο Χρήστος Θηβαίος στα Κορέστεια στα Πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα

Παράταση περιόδου υποβολής των αιτήσεων στήριξης στη δράση 4.2.1 του υπομέτρου 4.2 του ΠΑΑ 2014-2020

Από το τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παργωγής της  Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας &…

Κορονοϊός – Λάρισα: Επτά νοσοκομειακοί γιατροί θετικοί στον ιό

Κορονοϊός – Λάρισα: Επτά νοσοκομειακοί γιατροί θετικοί στον ιό

Συμμετοχή της Υφυπουργού του ΥΠΑΑΤ Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην 1η σε Υπουργικό επίπεδο διμερή σύνοδο Ελλάδας και Παλαιστίνης

Συμμετοχή της Υφυπουργού του ΥΠΑΑΤ  Ολυμπίας Τελιγιορίδου στην 1η σε Υπουργικό επίπεδο…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διασυλλογικοί αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς

Συνδρομή της Π.Ε. Καστοριάς στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Στα περιστατικά πυρκαγιών από κεραυνούς του Σαββάτου 26 Αυγούστου